• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 5 buçuk yaşında oğlum ve gece bezi, yardımmmm :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

chip

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
138
67
123
Diğer
Başlıkta da belirttiğim gibi, oğlum Nisan 2008 doğumlu , 5 buçuk yaşında. 2 yaşında bezi çıkardık ve hem kaka hem çiş olayını 3 günde hiç zorlanmadan çözdük ama ben büyük bir hata yaparak , gece bezlemeye devam ettim, çok yapıyordu çünkü geceleri ve zamanla onu da öğrenir diye düşündüm :( şuan hala gece beze yapıyor, çok şey denedim ama olmuyor olmuyor olmuyor :( uykusu inanılmaz ağır ve gündüz kaçırmayla ilgili hiçbir problemi yok, 6-7 saat belki daha fazla bile tutuyor ama geceleri kaçırma da değil, bildiğiniz şarıl şarıl yapıyor resmen. Saat başı kaldırsam da , en az 1 kere de yatağa yapıyor, yatmadan önce sıvı tüketimini azaltma- kesme, ödül yöntemi, gülen süratli sticker lar, gülen güneş , ağlayan bulutlar mı denemedik, ilaç mı kullanmadık ama nafile :(

sabır diyeceksiniz ama 1 ay mesela sabrediyorum, hiç mi bir ilerleme olmaz ? Olmuyor işte, olduğumuz yerde sayıyoruz. Oğlum kendisi de istemiyor artık, anne bez bağlama, ben büyüdüm , abi oldum diyor :( çok istiyorum uyanmak ama uyanamıyorum diyor, şuan 4 aylığına yurt dışına geldik , uçakta uzun mesafe uçacağımız için uyku saati geldiğinde babası tuvalete götürüp orda bezledi ama nasıl ağlıyor yavrum :((( daha bugün " anne uçakta bez bağlayınca çok utanıyorum " diyor, başkaları görüp anlıycak sanıyor:( geri dönmemize daha çok var diye seviniyor, yakın zamnda tekrar uçakta bezlenmek zorunda kalmayacağı için :(

Buraya niye yazdım onu da bilmiyorum aslında , bu konuda okumadığım yazı, denemediğim yöntem sanmıyorum kalmış olsun. Yine de belki dedim işte, bir çaresi bulunur ?

Back