Bebek Beslenmesi 5 Aylık oldu, kakası cıvık ama hala kendisi yapamıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esinsay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
122
1
96
44
Bursa
Merhaba arkadaşlar,
Kabız değil, sert değil, herzaman cıvık bir kıvamda ama çoğunlukla kızım kendi kendine kakasını yapamıyor anne sütüyle besleniyor. ishal desem değil sanırım çünkü ishalde günde 7 kereden fazla cıvık yaparsa.. oysa kızıma günde bir kere kriz anında fitille yaptırıyorum malesef kendisi yapsın diye sabrediyorum pışpışlıyorum, karnını tutarak yüzükoyun ve yan gezdiriyorum ama gözyaşları sel oluyor çocuğun, bağıra bağıra ağlamaktan nefes alamaz hale geliyor, mecburen fitille rahatlatıyorum. böyle birşey yaşayan arkadaşlar varsa, yardım rica ediyorum. ne yapabilirim?

benimkindede aynı dert 2 aylıkkn başladı şimdi 6 aylık 2 gnde bir yapıo kabız değil ama bence seninki de düzelecek bekle sen yaptrma alışır sonra 3 4 gün yapmazsa derecenin ucunu poposuna değdir öyle yaptırfitil verme yazık

ilk çocuğumda aynı şeyi yaşadık. Kakası cıvıktı ama 6 ay boyunca yapamadı. 1 ay erken doğmuştu doktor karın kaslarını kullanamıyor henüz demişti. Çok sıkıntılıydı. 6. ayda bir yoğurt markasının(s....) probiyotik bebek yoğurdunun sade olanını denedik. Küçük mavi kutularda altılı olarak satılıyor, üzerinde inek resmi var. ilk günler iki kez bile verdik. üçüncü gün kendisi yapmaya başladı çok mutlu olmuştuk. Bir kaç ay devam ettik ondan sonra hiç sorun yaşamadık. Bir dene istersen, zaten bebeklere özel.

Tamam bi de onu deneyeyim, çok teşekkürler. Sonucu bildiririm :)

O aşamaları geçtik malesef yapamıyor kendi. Yine de teşekkürler. Yoğurt, kavanoz maması vs. deniycem şimdi ne de olsa artık 5 aylık oldu :) umarım işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…