• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 aylık oğlum var ama dönmüyo :((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim oğlum 4.5 aylıkken dönmeye başladı şimdi 5.5 aylık oldu yerde yuvarkanıp duruyor çok tatlı oluyo dönerken:emir_bebek:

dönmeyi öğretmek için oğlunuzu bir çarşaf ya da battaniyenin içine yatırıp bir ucunan kaldırarak yavaşça dönmesini sağlayabilirsiniz. hoşuna giderse kendisi de yapmaya çalışacaktır.

Benim kızımda 6 aylık sağa ve sola dönüyor yüzüstü tam dönemiyor dönsede kolunu kurtaramıyo ama ben hiç yere yatırmadım ondan hatalıyım yeni yeni yatırıyoruz

hazır olduğunda döner elbet hiç canınızı sıkmayın erken dönen bebek ile geç dönen bebek arasında zeka anlamında bir fark yok emin olabilirsiniz:)

5 ay iki haftalık oğlum ama sadece sağa sola dönebiliyor başı geride kalıyor tam tur dönemiyor ben yardım etsem bile kolu altında kalıyor kurtaramıyor..

benim kızım 4 aylık hafif hafif dönme girişimleri var ama tabi daha dönmüyor. Mümkün olduğunca yerde yatırmaya onunla oynamaya çalışıyorum. Herhâlde vakti gelince döner :)

sese tapki veriyorsa
parmagınızı oynattıgınızda izliyorsa
sorun yoktur
zamanı gelince döner

benim oğlum 6 gün sonra 7. ayını bitirecek 2 gün önce odada yalnız kalmış oynarken geldiğimizde ne görelim sırt üstü yatan oğlum yüzüstü dönmüştü.ben de ilk zamanlar kaygılanıyordum acaba neden dönmüyor arkadaşlarımın çocukları yaparken bizimkinde bir sıkıntı mı var diye düşünüp duruyordum.unuttuğum şey bireysel farklılıklar. her bebek farklıdır,gelişimleri, kişilikleri o yüzden başkaasının yaptığını benimki ne den yapmıyor diye telaşlanmayın.zamanı gelince olu.:34:

benim bebişim de 4,5 5 aylık zaman diliminde kıpraşaya başladı şimdi yüzüstünden sırtüstüne dönüyor ama tersini hala yapamıyor...hatta sırt üstüyken hiç çabalamıyor bile :) adam keyfinde canı neyi nasıl isterse :D zaten yerde yatakta vs.durmuyo illa gezdirilmek istiyo ev içinde anlıycanıs malesef kucağa alışık :(

Back