Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 aylik oglum saga sola dönemiyor, bu durum normal mi anneler.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Dilekdevran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
244
1
46
İsviçre
Oglum suan 5 aylik oldu, ve hala saga sola donemiyor.
Nette arastirdim kimi 2-3 aylik bebeklerinin donebildiklerini yazmislar.
Benim oglum koltuga yada yataga biraktigim zaman sagina yada soluna dönemiyor.
Bebekleri gec dönen var mi? Cok merak ediyorum bu durum normal mi?
Haftaya doktor kontrolu ve asisi var, doktora gittigimde sorucam fakat yinede icimi rahatlatmaya ihtiyacim var.
Bebekleriniz ne zaman donmeye basladilar?

benim kızım 7. ayını bitirdi hala dönmüyo.senin içini rahatlatayım dedim,her bebek farklı.arada deniyorum biraz çevirip kendisinin dönmesi için uğraşıyorum ama niyeti yok.çok uyuyodu ilk 4ay falan uyanık ve hareketli olduğu süre azdı o yüzden geç yapıyo diye düşünüyorum herşeyi.aslında hareketli ellerini kollarını hareket ettiriyo sürekli çırpınıyo arada sürtünmeye çalışıyo yüzüstü koyup desteklersem. ama dönmüyo henüz.burda bu konuda yazılanları okudum bende birden dönmüş dönmeye başlayan bebekler,bakalım bekliyoruz:))

benim kzıımda 7. ayına girecek hala dönemiyo ama çok ilgisini çeken bişiy olursa otururken cep telefonu kumanda mause bunları almak için üstüne atlıyoo onu nasıl yapıyoo anlamıyorum kaşla göz arasında :)))) ama cadı işte birtürlü dönemiyooo.

Cok sagolun cevaplariniz icin. Nebiliyim cogu okudugum yazilarda baya erken donmus olanlar vardi, insan ister istemez dusunuyo bi sorun mu var diye. Demek ki benim oglusum da acele etmeden yapicak. Sagolun. Bende bekliyim bakalim ne zaman donup yuvarlanicak

benim oglumda 4.5 aylikken donmeye baslamisti koltuga yada yataga yatirdigim zaman o da donemiyor bence yere birakin kendi basina cabalayarak donecektir

benim kızımda beşinci ayından sonra döndü .birde bebekler sert yerlerde daha rahat dönüyo eviniz sıcaksa yere kalın birşey atın bebeğiniz günde yarımsaatini orda geçirsin.

canım merhaba benim oğlumda 3,5 aylıktı dönmeye başladığında ama her bebek bir değildir merak etme mutlaka dönecektir emeklemek gibi birşey mesela bazı bebekler emeklemez bazıları yürüdükten sonra emekler sen içinî ferah tut

bireysel farkları unutmamak lazım arkadaşlar, benim kzım 4. ayını bitirince tamamen dönmeye başladı, sırt üstü yatarken bi bakıyorum yüz üstü olmuş, buyüzden yüksek yerlere kesinlikle yatıramıyorum...

benim kızımda kolundan tutsak at gibi koşturur evin içinde ama yerde yatarken dönmez hiç sadece almak istediği birşey varsa alır geri döner, yüzüstü yatırırsan sırt üstü döner ama sırt üstü yatarken yüzüstü dönmez asla öyle yatmayı sevmiyo çünkü, sen de bebeğinin yanına dikkatini çekecek şeyler as yavaş yavaş dönmeye başlar merak etme burda söylenenler neden benim çocuğumda yok diye dert etme, her çocuğun gelişimi farklıdır, biri birşeyi önce yapar biri diğer şeyi :)))

benim kızımda 5 6 aylıkken yatırdığım zaman sağa sola dönemiyodu...bu anormal bişey değil.
her bebek farklıdır.sağa sola dönemeyen kızım 9aylık ayakta durup adım attı:) maşşallah ne olcağı belli olmaz.

Arkadaşlar benim oğlum 5 ayını doldurcak 19 da çok hareketli maşallah ama sağ, sola dönmüyo kendini itiyo ama henüz dönmüyo

merak etme benim kzıım tam 1 yaşında dönmeye başladı her çocuğun gelişimi yapabildikleri farklıdır
canını sıkma bence

Her bebek farklı tabi ki de. Ilk kızımı 4 aylıkken koltukların altından buluyordum yere bırakınca ama ikinci kızım simdi 5 aylik olmasına rağmen sadece tam dönemiyor ama çok hareketli. Saglik odağındaki doktorumuz normal olduğunu söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…