Bebek Beslenmesi 5 aylık kızım için önerileriniz ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alpervezeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
11
0
86
47
İstanbul
Merhabalar İşim gereği formda çok aktif bir kullanıcı değilim.Ama vaktim oldukça mutlaka fikir ve görüşlerinizi okuyorum.Bu yüzden sizden yardım isteyeceğim .Benim 7 yaşında bir oğlum 5 aylık bir kızım var.Çok zaman geçtiğinden oğluma uyguladığım beslenme programını çok hatırlamıyorum.Kızıma çorba-meyve-yoğurt vermeye başladım.Ama hergün 4-5 haftadır her gün sebze çorbası veriyorum .Verebileceğim başka çorba önerilerinize ihtiyacım var .Şimdiden teşekkürler

canım sebze çorbası şu an onun hazmetmesi için en ideal olanı.ama hergün de aynı sebzeyi verme.değiştir.bir öğünde patates ve havucun yanına ıspanak koy birkaç yaprak.azıcık da makarna at.iyice pişir.başka bir öğünde ıspanakla makarnayı pirinç ya da diğer bir mevsim sebzesiyle değiştir.ben pırasa koyuyorum kızım bayılıyor.üzerine bir tatlı kaşığı da zeytinyağı koy.hem bağırsakları çalışır.
ya da karnabaharı az suyla haşla ez un kavurup kat o da faydalı.ben biraz atmasyon takılıyorum.sen de dene.daha neler var neler.

slm cnm benim bebişimde 5.5 aylık ben milupanın karışık sebze çornbasını weriorum arada birde kendi yaptığımı.havuç patates kabak çorbası yapıorum içine pirinçte eklemeyi unutma bigün içine karnıbahar bi gün brokoli bigün kereviz gibi değişik sebzeler ekle.zaten 6 aydan sonrada artık yoğurt ve mercimek çorbasıda verebilirsin benim doktorum verebilirsin demişti.ama mercimek yaparken içine mutlaka pirinçte eklemelisin gazı alırmış.şimdilik bole.bebişin sağlıkla büyüsün inş.

selam canım..birde tarhana çorbasıda denemelisin ..onun içine ben sebzelerdende haşlayıp katıyodum anlamadan yiyodu ..güzel oluyo...bide çok azda yoğurt katarsın beslerken süper olur ...tavsiye ederim..benimkiler tarhanayla büyüdüler başka çorba yemezlerdi.....

benimde beşinci ayına yeni girmiş bi kızım var ek gıdaya geçmek istiyorum.yoğurtla başladım bi haftadır yoğurtyiyor.gece yatmadan muhallebi vermeyi düşünüyorum çünkü kızım azıcık boğazlı geceleri çok sık acıkıyor o yüzden tok tutsun diye muhallebi düşündüm ama nasıl bir fikir sizce tavsiyelerinizibekliyorum.

benimde beşinci ayına yeni girmiş bi kızım var ek gıdaya geçmek istiyorum.yoğurtla başladım bi haftadır yoğurtyiyor.gece yatmadan muhallebi vermeyi düşünüyorum çünkü kızım azıcık boğazlı geceleri çok sık acıkıyor o yüzden tok tutsun diye muhallebi düşündüm ama nasıl bir fikir sizce tavsiyelerinizibekliyorum.

benimde 5 ay 10 günlük bir oğlum var.Geceleri muhallebi veriyorum çok seviyor ve 5 saat kadar tok tutuyor.Tavsiye ederim.Muhallebiden sonra bol bol su içir.

selam canım..birde tarhana çorbasıda denemelisin ..onun içine ben sebzelerdende haşlayıp katıyodum anlamadan yiyodu ..güzel oluyo...bide çok azda yoğurt katarsın beslerken süper olur ...tavsiye ederim..benimkiler tarhanayla büyüdüler başka çorba yemezlerdi.....

tarhana çorbasını nasıl yapıyorsun?Tarifini verebilir misin? :56:

peki muhallebi tarifin varmı kimisi sütle kimisi devam sütüyle hangisiyle ne kadar vereyim başlangıçta

pınarın kutu sütü var 1 su bardağının yarısına süt yarısına su koyuyorum.1 yemek kaşığı pirinç unu çok az şeker hepsini karıştırıp koyu muhallebi yapıyorum çokta güzel oluyor.Tavsiye ederim.

pınarın kutu sütü var 1 su bardağının yarısına süt yarısına su koyuyorum.1 yemek kaşığı pirinç unu çok az şeker hepsini karıştırıp koyu muhallebi yapıyorum çokta güzel oluyor.Tavsiye ederim.

tşk ediyorum dün gece denedim muhallebiyi çok sevdi bayağıda uyudu çok tşk ederim tavsiyen için:)

havuc patates ve enginar kereviz gibi besinleri tarhana corbasi yaparken pisirip, rondodan gecirip verirdi annem baktigi cocuklara... Oneri olarak belki isinize yarar.

Back