5 aylık hamileyim karaciğer enzimlerim neden yükseliyor tehlikeli mi?

ldybrown

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2023
96
28
26
Kizlar 5 aylık hamileyim bugün kan testlerim sonucunda doktorum karaciğer enzimlerin yükseliyor dedi. Kan üre azotu geçen ay 0.15 bu ay 0.39. ALT 24 AST 25 olmuş geçen ay ikiside 22ydi. İltihaplı romatizmam var ve günde 2 defa Kolsin diye ilaç kullanıyorum doktor takibinde bu ilaçtan olabileceğini safra keseme ve karaciğere iyice baktırmak gerektiğini söyledi. Ve demir ilacı da kullanıyorum. Bazı hamile arkadaşlar demir ilacından olduğunu da söylemiş. Bilgisi olan yaşayan lütfen yazsin. Karaciğer enzimleri niye yükselir nasıl düşer bebeğe bir şey olur mu değer yüksek mi sizce cevap verirseniz sevinirim

Kizlar 5 aylık hamileyim bugün kan testlerim sonucunda doktorum karaciğer enzimlerin yükseliyor dedi. Kan üre azotu geçen ay 0.15 bu ay 0.39. ALT 24 AST 25 olmuş geçen ay ikiside 22ydi. İltihaplı romatizmam var ve günde 2 defa Kolsin diye ilaç kullanıyorum doktor takibinde bu ilaçtan olabileceğini safra keseme ve karaciğere iyice baktırmak gerektiğini söyledi. Ve demir ilacı da kullanıyorum. Bazı hamile arkadaşlar demir ilacından olduğunu da söylemiş. Bilgisi olan yaşayan lütfen yazsin. Karaciğer enzimleri niye yükselir nasıl düşer bebeğe bir şey olur mu değer yüksek mi sizce cevap verirseniz sevinirim
Canm benim de yuksek sen naptın

Bence artışlar anlamsız yani sorun yok gibi eğer 30 falan olsa yükselmiş denebilirdi

İlaçlar enzimleri yükseltebilir ben antibiyotik kullandığımda hafif kaşıntım vardı enzimler yukselmism ilacı bıraktım sonraki tahlilde enzimler normal Aralık'ta çıktı. Doktorunuz ilaçlarınızı biraktirir takip eder sanırım

Safra kasesinde taş olabilir bende var ve karaciğer değerlerinin yükselmesine sebep oluyor. Ultrason ile bakıldığı için size zarar vermez mutlaka bi kontrole gidin. Çok geçmiş olsun

Canm benim de yuksek sen naptın
Merhaba canım ben doğum yaptım şuan oğlum 5 buçuk aylık🥰 hiçbir sorun olmadı doktorum takip etti bende yediklerime dikkat ettim enginar yedim bol bol su içtim. Doktorum bu olabilir özellikle son aylara doğru yükselebilir demişti çok üzerinde durmadı bende düşürdüm zaten yediklerimle hormonlarda yükseltebiliyormuş birde Demir ilacı sanırım oda yükseltebiliyormuş bi iki gün onura atmamıştım ama genel olarak çok korkulacak bir şey çıkmadı takip edilmeli çok çok Yüksek değerlere önem veriliyor sanırım

Safra kasesinde taş olabilir bende var ve karaciğer değerlerinin yükselmesine sebep oluyor. Ultrason ile bakıldığı için size zarar vermez mutlaka bi kontrole gidin. Çok geçmiş olsun
Hiçbir sorun çıkmadı canım bir haftada düştü değerler doğum yaptım şuan 5 buçuk aylık bebeğim teşekkür ederim ❤️

X