Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 aylık bebişlerimiz neler yapabiliyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
benim oğlum 5 ay 1 haftalık. 1 aydır sırt üstü yatarken yüzükoyun dönüyür. bu durumdayken kolları ve bacakları ile yüzme hareketine benzer hareketlr yapıyor.fakat geri sırtüstü dönemiyor. uzattığımız oyuncakları almak için uzanıyor. tutabildiklerini alıyor. ismi sölendiğinde dönüp balıyor. evin içinde dolaşmayı çok seviyor.kızımın odasında duvarlarındaki resimlerle konuşmayı çok seviyor. ablasını odanın içinde göremeyip sesini duyunca aramaya başladı.

benim kızmda 5 ay 1günkük, 25 gündür sırt üstüyken yüzüstü dönüyor ama geri dönemiyor ve o durumda çabalıyor ancak geri dönemeyince canı çok sıkılıyor, ben çeviriyorum. yatmaktan hiç hoşlanmıyor, süreklü kucakta olayım ve birileri bana oyun yapsın istiyor, beni görünce kucağıma gelmek için uzanıyor, almazsam hemen ağlamaya başlıyor, babasıyla dışarı çıkmaktan çok hoşlanıyor, balkona çıkınca geri içeri girerken huysuzlanıyor.kahkalarla gülüyor,yattığı yerde başını kaldırıp yukarıya doğru kalmak isityor... gece yaklaşık 2-3 saate bi kalkıyor emiyor ve geri yatıyor. akşam 9-10 gibi yatıyor sabah 6 da uyanıyor.gündüzde 2 yada 3 kere yarım saat-1 saat arası uyuyor. benim kzımda böyle şimdilik sadece anne sütü veriyorum...

benim kızım da 5 aylık yattığı yerden kafasını belini kaldırıp kalkmaya çalışıyo,ellerinden tuttuğumda yürüyo 10 gündür,hatta durmuyo bacaklrımdan karnıma ordan göğsüme,kafama kadar tırmanıyo,sürekli bıdı bıdı konuşuyo kendince,çıngırakla,oyuncak ayısıyla oynuyo,gözlerini ısırıyo,çıngırağı kaldırıp kaldırıp vuruyo,sürekli gülüyo,komik şeyler söylersek,gıdısından öpersek,oynatırsak kahkahalar atıyo,evde bir hafta kaldıysa söylediğim ninnilere dudağını büzüp hıçkıra hıçkıra ağlıyo,dışarı çıkarıp gezdirdikten sonra aynı ninniyi gülümseyerek diniyor,uyuturken gözlerinin içine bakmazsam ağlıyo,herkezi kaynana gibi süzüyo,yeni gittiği bir ortamda 10 dk kadar herşeyi süzüyo,10 dk sonra oynuyo,hoplatınca sallayınca aklı gidiyo gülmekten,tel. da seseniyorum cevap veriyo sesime,tel. izliyo,daha 40 günlükken iziyodu,seslere tepki veriyodu,ağama nöbetine girince dışarı çıkar çıkmaz susuyodu daha 1 aylıkken,böyle işte bizim cadı çok keyfine düşkün çokk,gece 2 de yatıyo sabah 7 de kalkıyo,yani 1 de olsa 2 de olsa hava aydınlanınca uyanıyo ilk,emzirince geri yatıyo ta 11 e kadar bu şekide,öğleden sonra 1-2 saat,bi de akşam 7-10 arası 1-2 saat kader yatıyo,sonra taa 1.5-2 bazen 2.5-3 te yatıyo düzensiz uykuları,anne sütüyle besleniyo işe başladığım için 2 gündür arada azcık cicbebeye sütümü karıştırıp veriyom

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…