• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeklerde Ferro sanol ve D vitamini kullanımı

Dilek48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
6
0
36
Muğla
Merhaba Arkadaşlar ;

Benim 16 Mart 2012 dogumlu 5 aylık kız çocugum var.Doktor bize D vitamini ve Ferro Sanol demir ilacı verdi.Ben Marmariste yaşadıgım için çok fazla D vitaminine ihtiyaç duymadıgımı düşünüyorum bol bol güneş görüyor.İlerde beyin problemlerine yol açabilirmiş siye duydum.Demir ilacına gelirsekte tadı berbat bebegim sevmiyor kusuyor ve vermek istemiyorum.Kimilerine göre kullanmak tehlikeli ilerde bebege zarar veriyor kimilerine göre kullanmak zorundayım.Kararsız kaldım ne yapmam lazım.Bir süredir D vitamini ve demir ilacını vermiyorum.Her bebege aynı vitaminleri ve ilaçları vermek dogrumudur.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

eğer yeterince güneş alıyorsa D vitamine ihtiyaç yok.benim 7 aylık oğlum var ben vermiyorum.her gün dışarıya çıkartıp güneş almasını sağlıyorum zaten...

Benim 5.5 aylik bebegim var. Demir ilaci vermedi. Milipa ya da bebelac devam sutu kullan yeter dedi. Onlardaki demir bebegine yeter dedi. Ozellikle d vitamini vermiyorum. Multi vitamin veriyorum multi tabs. 1 yasina kadar hergun 1 ml

benim kızım 7.5 aylık. 5 aylıktan beri 7 damla ferro sanol vermeye başladık 7 aylık olunca 9 damla ver dedi. bizim buralar da güneşli. ilk kızımda da vermiştik. 1. aydan itibaren de D vitamini kullanıyoruz. bu da biliniyor ki D vitamini balıkta bulunur be tüketildiği zaman aktive olması için güneşe ihtiyaç vardır.
doktorumuz kullan dedi kullanıyoruz. umarım bir yan etkisi yoktur

canım bizede doktorumuz 4.aydan sonra vermişti demir ilacını.Bende tadı kötü bebeğim içmiyor diye vermemiştim.3ay sonra doktor kontrolümüzde bebeğimde demir eksikliğine bağlı dalak ve karaciğer büyümesi olmuştu.Dünya başıma yıkılmıştı.Bebeğim iştahsız,mız mız,uyuşuk bir haldeydi sebebi hep demir eksikliğiymiş.Sonra bebeğime her gün yumurtanın sarısını,karaciğer,et ve et ürünleri,kuru kayısı ve demir damlasını günde 3 kere verdim çok şükür dalak ve karaciğerdeki büyüme durdu ve geriledi.Şimdi çok sağlıklı yavrum.Yinede sen bilirsin ama en azından arada kullan hiç vermemezlik yapma.Çay kaşığına biraz şeftali suyu damlat içine demir ilacını koy belki öyle içer bebeğin.

Back