• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebek ve ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mucize22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
1.239
691
108
Herkese merhaba 5 aylık kız bebeğim var ve doktor ek gıda ya başlayın dedi örnek liste verdi ama kafam çok karışık nasıl başladınız paylaşalım konuşalım kızlar.

Bana niye kimse liste vermedi:bicak:

6 ay oldu yeni başladım bende. Kafama göre ilerleyeceğiz. Sebzelerle başladım. Arada meyve de veriyorum.

Listede ne yazıyor resimleyebilir misiniz

Herkese merhaba 5 aylık kız bebeğim var ve doktor ek gıda ya başlayın dedi örnek liste verdi ama kafam çok karışık nasıl başladınız paylaşalım konuşalım kızlar.

Bende 4.ayda doktorumun verdiği listeye göre başladım mryve suyu sebze püresi yoğurt her hafta yeni bşr şeye hergün bir kaşık arttırarak bu yüzdrn hiiç sorun yaşamadım kızım şu an 16 aylık ve herseyi yiyor
Sormak istediğiniz olursa yardımcı olurum

Bende 4.ayda doktorumun verdiği listeye göre başladım mryve suyu sebze püresi yoğurt her hafta yeni bşr şeye hergün bir kaşık arttırarak bu yüzdrn hiiç sorun yaşamadım kızım şu an 16 aylık ve herseyi yiyor
liste var mi elinizde

İlk olarak günlük yoğurt mayalayacaksınız. Onla 1 fincan başlayın zaten çoğunu döküyor. Sonrasında az az yediklerinizden başlatın. 6 aya kadar böle tattırarak devam edin. 6. Çorbalar meyve püreleri su ile pirinç unu.. bende 15_20 güne başlıcam inş..

Bana niye kimse liste vermedi:bicak:

6 ay oldu yeni başladım bende. Kafama göre ilerleyeceğiz. Sebzelerle başladım. Arada meyve de veriyorum.

Listede ne yazıyor resimleyebilir misiniz
liste de sadece sabah biberon öğlen püre ikindi biberon akşamüstü yoğurt akşam kasık maması ve gece biberon diye yazılı içerikleri yok ve kızım yoğurt yemiyor

te
teşekkür ederim yoğurt yemiyor her gun sebze püresi veriyorum iki haftadır arttırarak bir kaseye kadar vardık birgün havuç patates birgün kabak karnabahar karışık gidiıoz başka napabilirim

Benim oğlumun 5i bitmesine 1 hafta kaldı. . Bugün bir parça muz kopartıp ezip yedirdim. Karnı doymuş olacak ki 10gün sonra ilk kez jaka yaptı

Listeyi ekleyemedim boyutu büyük geldi
Ama şöyle kısaca
ilk hafta cam rendede rendelenmiş elma bezden süzülecek hergün arttırılarak
İkinci hafta sebze püresi önce patates havuç haşlanıp mikserden geçecek yine 2 3 kaşıkla başlanıp hergün artırılacak
3 hafta evde mayalanmış yoğurt yine 2 3 kaşıkla başlanıp arttırılacak
4 hafta kaşık veya kavanoz maması
5 haftada kahvaltıya karışık olarak çeyrek yumurta sarısı peynir pekmez bebe bisküvisi ıslatmak içinde biberon maması bebek alışınca karıştırmadan verilebilir

Hepsine alışınca zaten öğünleri oluşmuş oluyor bir nevi
Yeni sebzeler eklemek için 3 er gün bekledim bebeğin tepkisini ölçmek için

Bu arada yanlış yönlendirmiş olmamak adına belirtmek istiyorum benim bebeğim artık anne sütü almadığı için 4 ayda başlamamızı önerdi doktorum

Güncel... Lütfen deneyimli anneler bilgilerinizi biz acemi annelerle BİRAZ DAHA paylaşır mısınız
Bu ek gıda olayı ile kafayı yemek üzereyim.ne verilir ne verilmez?? Hangi ay hangisi verilir iyice karıştı bende..
Oğluma 3gun önce zeytinyagli patates püre verdim.yedi.bugun yoğurt verdim onunda yedi fakat sonra fena kustu.. Çünkü fazla vermişim aslında iki kaşık olmalıymış..Benimki yedi bende yedikce verdim saf saf..
Lütfen deneyimlerimizi paylasir misiniz

Güncel... Lütfen deneyimli anneler bilgilerinizi biz acemi annelerle BİRAZ DAHA paylaşır mısınız
Bu ek gıda olayı ile kafayı yemek üzereyim.ne verilir ne verilmez?? Hangi ay hangisi verilir iyice karıştı bende..
Oğluma 3gun önce zeytinyagli patates püre verdim.yedi.bugun yoğurt verdim onunda yedi fakat sonra fena kustu.. Çünkü fazla vermişim aslında iki kaşık olmalıymış..Benimki yedi bende yedikce verdim saf saf..
Lütfen deneyimlerimizi paylasir misiniz
2016 temmuz bebişleri büyüyor konusuna girsene..

Back
X