• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeğimin çişinde pembelik

MonicaBing

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2019
1.150
1.453
133
28
iki gündür feci bi sıcaklık var farkındayım. bebeğim çok terledi, normalde terletmemeye çalışıyorum ama iki gündür babaannesinde vakit geçiriyor ve pembelik görüyorum. üstelik çiş yapması da azaldı ama açlık belirtisi de yok yani açken ağlayan bi bebek ama ağlamıyor gayet normal bi gün gibi. Bu durum çok canımı sıkıyor. Doktorumuz da tatildeymiş ne yapmalıyız bilemiyorum. Su vermeli miyim sizler ne zaman su vermeye başladınız? Sadece anne sütü alıyor.

Ben üç aylıkken doktor tavsiyesiyle vermiştim. Sadece anne sütü alıyordu bu arada.

Su vermelisiniz doktorlar öneriyor bu havalarda
Benim ilk 3 aylık dönem bu sıcaklara geldi sadece anne sütü alıyordu. Çok sıcak günlerde kaşıkla az az verdim doktora sorup

iki gündür feci bi sıcaklık var farkındayım. bebeğim çok terledi, normalde terletmemeye çalışıyorum ama iki gündür babaannesinde vakit geçiriyor ve pembelik görüyorum. üstelik çiş yapması da azaldı ama açlık belirtisi de yok yani açken ağlayan bi bebek ama ağlamıyor gayet normal bi gün gibi. Bu durum çok canımı sıkıyor. Doktorumuz da tatildeymiş ne yapmalıyız bilemiyorum. Su vermeli miyim sizler ne zaman su vermeye başladınız? Sadece anne sütü alıyor.
Valla ben veriyorum, çişinde kristaller susuz kaldığını gösterir. Bol bol emzir

Aşırı derecede susuz kalmış lütfen su ver , bu su konusunda anneler büyük yanlış yapıyor, yaz günü çocuk kavrulmuştur hele de yeterli anne sütü alamıyorsa, az az su ver annesi benim bebeğim Aşırı susuz kaldığı için pamukçuk oldu herkese kulağımı kapatıp tamamen annelik içgüdüme göre az az su verdim , hem bebeğim rahatladı hem de ben , lütfen kendinizi ve bebeğinizi dinleyin...

Benim bebeğim 7 aylıktı bende geçen ay çok çektim pembe cişten. Böbrek ultrasonu bile çektirdim. Susuz kalmış bebeğiniz su verin lütfen benim bebeğim su içmeyi sevmiyor ama iyi kötü vermeye çalışıyorum.

Memeyi reddetmiyorsa normalden cok emzirin, anne sutunden karsilayacaktir ihtiyacini. Istemiyorsa biraz su verebilirsiniz ama esas mesele terletmemek. Babannesinde cok giydiriyor ya da usutmesin diye klima acmiyor olabilirler. Benim oglumda da olmustu gecen sene, ekstra sivi almak istemiyordu. Terlemesinin onune gecince hemen bitti pembelik.

Terletmemeye çalışın kıyafetini uygun giydirin. Ve daha önemlisi daha sık emzirin.Hatta sagim makinanız varsa sutunuzu sağıp silikon yumuşak uçlu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz. Sicak da bir yandan Vücudu fazla terlediginde sıvı kaybı oluşmuştur. Daha sık emzirerek sıvı kaybını engelleyebilirsiniz.
Ek gıda dönemine bişey kalmamis 5,5 aylık gibi tadımlara başladığınızda suyu da ardından verirsiniz.

Back