Çocuk Hastalıkları 5 aylık bebeğim ve süt alerjisi ??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hazel_ela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
9
3
36
Antalya
bebeğim 5 aylık ve dogdugundan beri onu hzursuz eden uykusundan aglayarak uyandıran bişeyler var ve cözüm bulamıyorum.dogdugundan beri gecmyen bir pişiği var,sürekli kusuyor,yani mama yiyor,bir dahaki mama saatine kadr mama kusuyor,1 saat sallıyorum,süpürge calıstırıyorum sabahın altısında bana mısın demiyor.sürekli gazı var.gecenlerde bir kitapta süt alerjisiyle karsılastım ve aptamilin hipoalerjenik mamasına gectim.2 kutu bitirdik.kusması azaldı ve su seklinde seffaf kusuyor,mama degil.aglamaları azaldı,pişiği cok az hafifledi diyebilirim,daha kolay uykuya dalıyor.ama emin olamıyorum cünkü hala geceleri uyumuyor.biraz rahatladı derken gecen gece saat 24.00ten öğlen 12ye kadar tam 12 saat uyutamadım.uykusu var ama uyuyamıyor.ne yapacagmı bilemiyorum.emin olamıyorum.bu konuda tecrübeleriniz varsa paylasır msınz lütfen.yardıma cok ihtiyacım var.artık cok zorlanıyorum.

bebeğim 5 aylık ve dogdugundan beri onu hzursuz eden uykusundan aglayarak uyandıran bişeyler var ve cözüm bulamıyorum.dogdugundan beri gecmyen bir pişiği var,sürekli kusuyor,yani mama yiyor,bir dahaki mama saatine kadr mama kusuyor,1 saat sallıyorum,süpürge calıstırıyorum sabahın altısında bana mısın demiyor.sürekli gazı var.gecenlerde bir kitapta süt alerjisiyle karsılastım ve aptamilin hipoalerjenik mamasına gectim.2 kutu bitirdik.kusması azaldı ve su seklinde seffaf kusuyor,mama degil.aglamaları azaldı,pişiği cok az hafifledi diyebilirim,daha kolay uykuya dalıyor.ama emin olamıyorum cünkü hala geceleri uyumuyor.biraz rahatladı derken gecen gece saat 24.00ten öğlen 12ye kadar tam 12 saat uyutamadım.uykusu var ama uyuyamıyor.ne yapacagmı bilemiyorum.emin olamıyorum.bu konuda tecrübeleriniz varsa paylasır msınz lütfen.yardıma cok ihtiyacım var.artık cok zorlanıyorum.

ya inek sütü alerjisi yada reflu gibi gibi gözüküyor. siz ikisinin de tedavisini uygulayın bence. reflu için çocuk doktoruna danışarak tabiki.ciddi reflu bebeği gece gündüz uyutmaz, yorgun ve sinirli yapar. uzun süre ağlayan her bebek hava yutar ve bolca gazı olur. ben gaviscon infant adlı ilaçtan çok fayda görmüştüm. bebeği dik vaziyette uyutmak ve gün içinde de oturur vaziyette tutmak işe yaramıştı.
bir de sık sık azar azar yedirmek lazım..
memeden sıktığınızda tek damla bile süt geliyorsa, hatta gelmiyorsa bile 2 saatte bir emzirip meme pompasıyla yirmi dakika pompalarsanız ve diyetinizden bütün inek sütü ürünlerini keserseniz , bebeğinizin hem reflusu azalır hem de alerjik yakınmaları varsa düzelir.6 aydan sonra günde 20- 200 cc anne sütü bile çıksa, mama(%40 gibi süt içerir) ve formül sütle ve yoğurtla 500 e tamamlayıp ek gıdayla beslenmesi tamamlanabilir, (ek gıda almayan bebeğin anne sütü ihtiyacı 800-1000 cc)

Reflü olabilir.
Aşırı gaz karın ağrısı uyuyamama kusma reflü belirtilerinden...
Doktora götür mutlaka.
İhmal etmemelisin.
Pişik için doktor krem yazar zaten ama.
Lansinoh lanolin var pişiğe müthiş etki sağlıyor öneririm o kremi.

Back