Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 5 aylık bebeğim ve bakıcıya bırakmam gerekiyor

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Natsume

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
6.315
28.058
Merhabalar
Kızım yakında 5 aylık olacak, okula dönmek zorundayım. (ekonomik nedenlerden dolayı ücretsiz izne ayrılamıyorum) şimdiye kadar doğum izni ve raporlarla idare ettim.
Birçok tanıdığımıza haber saldık ama ancak bir bakıcı ile görüşmeye başlayabildik.
Kafamda birkaç kural belirleyebilmiştim.
Kendi evimizde bakılacak. Sabırlı, bebekleri seven, güleryüzlü biri olması. (beslenme konusunda ben bile zorlamıyorum bebeğime mama içirmek zor oluyor. Bu konuda sıkıntı çıkaracağı için bakacak kişinin çok sabırlı ve sevgiyle yaklaşan biri olması gerekiyordu) Biz yokken eve kimsenin gelmemesi. Temizlik ve hijyen konusu bir de. Sadece bebekle ilgilenmesini istiyoruz. Bebeğin bulunacağı odada kameramız olacak vs
Ama ilk günü yaşayınca bu kadar kolay olmadığını gördüm. Kurallarımızı söyledik hepsini kabul etti, anlayışla karşıladı ama uygulamada durum biraz farklıydı. Dışarıdan geldiğinde bebeğe dokunmadan önce ellerini yıkaması gerektiğini iki kez söylemem gerekti yapması için. Bunun gibi küçük ama dikkat edilmez ise bebeğin hastalanmasına neden olabilecek başka detaylar da var dikkat etmediği. Bebeğin klimanın karşısında durmaması gerektiği, klima olmayan odalara çıkarılmaması gibi şeyler. Yarın tekrar dikkat etmesini istediğim şeylrr konusunda konuşmak, kuralları belirlemek istiyorum. Daha önce bebek bakma tecrübesi yok. Her detayı belirlememiz gerekiyor bu yüzden.
Başka nelere değinmeliyim, bakıcı konusunda neler tavsiye edersiniz?
Çok endişeliyim. Şimdiye kadar hiç yalnız kalmadı kızım. Ailelerimizden çok uzakta olduğumuz için bizden başkalarıyla da vakit geçirmedi. İlk gün için bakıcıyı sevdi diyebilirim. Onunla birlikte gülüp sesler çıkararak ilgisini gösterdi. İksiini 15 dk yalnız bıraktığımda da ara ara huyszulandı en sonunda ağlamaya başladı. Ben yanlarına gidince normale döndü hemen.
Pazartesiye kadar da kademeli bir şekilde bu süreyi uzatmayı düşünüyorum.

Tv açıp bebeği karşısına kaymasın yerde yuvarlamasın malum kış biberonu yıkasın kirliyle mama hazirlamasin mümkünse sigara icmesin

Tv açıp bebeği karşısına kaymasın yerde yuvarlamasın malum kış biberonu yıkasın kirliyle mama hazirlamasin mümkünse sigara icmesin
Teşekkür ederim cevabınız için. Bu konularda da konuştum. Emziği düştüğünde yıkamadan vermemesi, yere düşen oyuncakların temizlenmeden tekrar verilmemesine kadar. Sigara kullanmıyor. Bebeğimin günlük rutinini not ettim saat saat. Ne zaman uyur, ne sıklıkta beslendiği. Uyanıkken nasıl vakit geçirdiği gibi.

Rapor nasıl alabildiniz doktorlar hiç vermek istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…