• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğim için biberon??kafam karıştı...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
mrb. oğlum 5 aylık oldu sütüm çok az olduğu için her öğünde önc e anne sütü sonra mama yiyor. aventin polikarbon biberonunu almış eşim şimdi ona yetmiyor. forumda okuduklarımdan sonra nasıl biberon alacağımı şaşırdım. cam almak isterim fakat biberonu ben tutsam bile bazen fırlatıp attığı oluyor. kırılma riski çok yüksek. polikarbonda kanserojen diyolar. eee ne kullanacaz biz ozaman?

Canım haklısın benimde çok kafam karışmıştı bu konuda..Dediğin gibi benim oğlım da elini bi savuruyo biberon fırlıyo elimden hadi kırılmasından geçtim geçen kafasına bi çarptı yavrum dakikalarca ağladı..sonra bende chicco nun polikarbon biberonunu kullanmaya başladım ama herzaman değil bide her kullanımdan önce kaynar su döküp içine bi on dk bekletiyorum..uykuluyken genelde cam biberonu kullanıyorum ozaman faazla hareketli olmuyo..

baska konuda da belırtmıstım canım bıberon,pet şişe,damacanalar vs. altlarında gerı donusum ısaretı var ıcınde rakamlar var 3-6-7 numaralı rakamlar da kanserojen madde (bpa) madde varmıs benım kızımın bıberonu 7 ıdı degıstırdım 5 buldum 5 numaralı olanını kullanıyorum eger numara yoksa onlar da 7 olarak gecermıs netten arastır ıstersen.

Bu aralar benim de gündemimde bu konu var. Yaptığım araştırmalar sonucu 1 cam biberon bir de avent'in BPAsız biberonunu almaya karar verdim. Eylül ayında piyasaya sürülecekti aventin BPAsızı. Umarım bulabilirm. Üzerinde BPA free yazıyormuş. Dikkat edin ona yoksa hala eczanelerde falan eskileri de var...
Bu arada ben inek sütü içirmek için alacağım ama anne sütü cam biberonla verilmiyormuş. Anne sütündeki proteinler cam biberonun çeperlerine yapışıp kalıyormuş.

Buradaki linkte BPAsız biberonların bir listesi var. Bakabilirsiniz...
http://ekoanne.com/?page_id=22

anne sütünü vitamin değerleri için polikarbonda verin ama bpasız bir ürün alın.mamayı ise cam biberonda.ben öyle yapıyorum.

Back