• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeğim hasta yardım edin...

gamze1988

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
54
7
98
kızlar merhaba.
kızım 2 gün sonra 5 aylık olacak. Dun gece hastalandı. Oksuruk, balgam, burun akıntısı ve hafiften ateş var. Burnu goğsu vr sırtı ds oldukça hırıltılı. İlk kez hasta oluyor böyle. Ne yapmalıyım. Sağlık ocağına goturdum serum fizyolojik verdi. Ilık su içir dedi. Yarın kendi doktorumuzda rutin kontrolümüz var o nedenle o tedavi uygular karışmasın tedaviler deyip başka birşey vermedi. Bir de çay kaşığı ile ateş duşurucu ver dedi. Ben hemen ateş duşurucu vermek istemiyorum. Alından olçen bi ateş olçer var evde 37 civarında gösteriyor ateşini. Hoş pek de memnun değilim o ateşolçerden. Üst üste olçmediğim halde her olçtuğu diğerinden farklı. Kızlar bir de bebeğim sırt ustu yatınca yıkanıyor ama ben yan yatırsam da sırt ustu yatmak istiyor. Akıl verin bana nolur.

o ateş ölçeri tavsiye etmiyorum en doğrusu koltuk altından ölçen. grip de bu ara salgın ben de korkuyorum kızım hasta olacak diye gribe en iyi gelen anne sütü bol bol emzir ve sen bala zencefil zerdecal karıştır ye senden alır bebek. benim kızım da bu ayın 28 inde 5 ayını dolduruyo.

geçmiş olsun, bol bol emzirin alıyorsa ılık su verin, odasını havalandırın atlatır inşallah çabucak

Sirt ustu yatmak istiyorsa da sarsafinin altina battaniye koyun hafif kafasini kaldirtacak sekilde yastik gibi yani o zaman daha iyi nefes alir. Ukaluptus yagi damlat carsafin bir kenarina rahat nefes almasi icin. 37 ates cok kotu degil ama gozunuz uzerinde olsun. Emziriyorsan sik sik emzir bir iki damla bile alsa yeter.InsaAllah en kisa zamanda iyilesir. Disardan kim geliyorsa eve direk ellerini yikasin. Hastaliklari onlemek elimizde. Basit bir el yikamak bile bir cok mikrobu onluyor. O yuzden eller devamli ve sik sik yikanmali hele ki bebeklerin oldugu ortamlarda.

ateş 38.5 i geçmediği müddet ilaç verme bence vücudun ona da ihtiyacı var . vücut savaşsın ki bağışıklık kazansın

Back