Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 Aylık bebeğim dilini çiğniyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Her zaman elleri ağzında oynayan bebeğimin bugün dilini sakız gibi çiğnediğini farkettim. Henüz dişi de çıkmadı. Normal mi?

bizimki de aynı şeyi yapıyor..çok komik oluyor yaa..resmen sakız gibi çiğniyor..5,5 aylık..zamanla unutur heralde..dişetlerinin kaşıntısını mı gideriyor acaba bilmiyorum..

Benim kızımda 4.5 aylık 2 gündür çiğniyor bende anlamadım diş için mi acaba ön taraflarına doğru ağzını bir tuah yapıp çokur çokur ses çıkarıyo :)))

benim kurabiyem de 11 gün sonra 5 aylık olacak ve aynı şeyi yapıyor,çok şeker oluyor hali:))
bir de alt damakta iki beyaz nokta vardı,konduramadım,diş için erken dedim hep..salyaları ve kaşımalarını bile dişe yormadım ama diş geliyormuş,aşı için gittiğimde hemşire baktı,hayırlı olsun dişiniz geliyor yakında dedi..tabi o ''yakın'' ne kadar uzak bilinmez:)))
dilini çiğneme ile dişin çıkması arasında bir bağlantı var mı ,dilini dişi kaşındığı için mi çiğniyorlar yoksa 4-5 ay civarı yapmayı öğrendikleri birşey mi onu bilmiyorum:)

benim oğlumda 5 aylık ve aynı hareketi yapıyor sanırım gelişimlerinin bir parçası bu hareket :) galiba dillerini yeni keşfettiler :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…