Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğe gece yatmadan önce ne verilebilir

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

inciragaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
106
2
46
İstanbul
merhaba. benim kızım 5 aylık oldu, ek gıdalara yavaş yavaş başlamaya çalışıyoruz. Kızım çok sık acıkıyor ve özellikle geceleri 2 saatte bir emmeye kalkması beni de yoruyor. Gece çok sık acıkmaması için yatmadan önce ne verebilirim?

ap..mail tahıllı gece mamasından verebilirsin...

emen bebeklerin çoğu malesef çok sık kalkıyorlar emmeye.. benim oğluş 16 aylık hala en az 3 defa kalkıyo emmeye :97:

beş aylıkken mümkünse anne sütü yetmiyorsa istediğin bir markanın sütlü pirinçli kaşık mamasını kaşıkla yediriyorsun.yemeğe ilk başladığında 30-60-90-120-150 cc diye günlük arttırıyorsun.120 yada 150 cc arası ondan sonra devam etmen yeterli olacaktır.hipp organik olduğu için ben onu kullanıyorum

5 aylık bir bebek gece yatmadan önce sadece süte gereksinim duyar.sütünüz yoksa devam sütüne.ilk 6 ay sadece süt verdim hiç doymama yada gece acıkıp ağlama gibi bir derdimiz olmadı.özellikle bebeklere gece yatmadan onların midesini rahatsız etmeyecek hafif şeyler verilmesi tavsiye ediliyor.

arkadaşlar az önce dr.Emin Mindan ın bir yazısını okudum...'' Geceleri, en son öğün olarak verilen, kaşık mamaları veya biberon mamaları da bebeğin bademciklerinin büyümesine sebep olur.'' gece yatarken bunları vermemek gerekiyormuş.benim sütün olmadığı için bunları veriyordum.yorumları okudum çoğu kişi yatmadan önce çorba veriyormuş bebeklerine siz ne diyorsunuz?bu konuyu doktorumuza sorucam..sizlerde sorun ve burda paylaşalım..

Benim kızım 6,5 aylık. Gece yatmadan anne sütü veriyorum. Galiba genelde yeterli oluyor. Gece bir veya iki defa uyanıyor. Bizim ikindi öğünümüz biraz geçe kalıyor. O yüzden saat 7'den sonra sadece anne sütü veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…