Bebek Beslenmesi 5. aydan itibaren ek beslenme değişik çorbalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melisecrin

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
52
0
16
Bursa
7.5 aylık olduk emmediği için mama kullanıyordum ancak mamasını günde 1 öğün 150 cc alıyor ve ne yedirebilirim diye düşünmekten canım çıkıyor :_)
3 gündür imdadıma irmik yetişti:_)
kavanoz maması vermiyorum.kaşık mamaları kendi istemiyor,arı mama yaptım olmadı pirinç unu yaptım olmadı her öğlen damak tadına uygum çorba bulucam diye başıma ağrılar giriyor :_))
çorba tariflerini paylaşalım arkadaşlar :_) sağolun

1 patates
1/2 havuç
2 y.k irmik
2 küp tavuk suyu (buzluğa önceden haşlayıp,didiklediğim tavuk suyunu buzluklara koyuyorum)
2 y.k pirinç

pirinci yıkayıp üstüne 2.5 bardak su koyuyorum
malzemelerimi küp küp doğruyorum
tavuk suyunuda atıp pişiriyorum
havuç iyice pişince üzerine irmiğide atıp pişene kadar kaşırtırıyorum.

bu çorbayı beğendi :_))

bebeğim 6 aylık sabahları elma armut muz püre yapıp veriyorum öğlenleri de sebze çorbası yapıyorum sebze çorbasının içine ne bulursam bütün sebzelerden atıyorum gayet güzel yiyor. tarhana çorbası mercimek çorbası da verilebilirmiş tabii az tuz ve azıcık yağ ile sağlık ocağından öyle söylediler. allah kolaylık versin

benimki çok karışıkmeyve yemiyor bugün kabak tatlısı ile muzu karıştırdım.
mercimek çorbasına geçmeye daha cesaret edemedim.
sulu köfte verdim bugün :_))
allah sanada kolaylık versin :_))

Bizimde 5. Ay meyve pireleri veriyorum bir kere yoğurt denedim sevmediler sebze çorbasında öyle yemediler:) tarhanayida biri yiyo digeri biberon seviyo biberona koydum öyle verdim yağ koyuyomusunuz ( tereyağı)

Bizimde 5. Ay meyve pireleri veriyorum bir kere yoğurt denedim sevmediler sebze çorbasında öyle yemediler:) tarhanayida biri yiyo digeri biberon seviyo biberona koydum öyle verdim yağ koyuyomusunuz ( tereyağı)
tereyağ muhakkak koyuyorum 1 çay kaşığı yeter :_))
yoğurdun içine 1 çay kaşığı şeker koy gazını alır tekrar vermeyi dene ,içine meyvede koyabilirsin yoğurt şart :_))

Back