5 ay doktora gitmek için çok mu erken?

yuppie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2019
330
386
103
Kızlar merhaba, tecrübe paylaşımına ihtiyacım var. 32 yaşındayım, eşimle çocuk denemelerine başlayalı 5 takvim ayı geçti, 7 regl periyodum oldu (biraz sık regl oluyorum). Çocuk düşüncesi ilk olduğunda doktora gittim vajinal ultrasonla baktı, foliküllerin var, sorun görünmüyor dedi. Kan vs. almadı, folik asit verdi.

Ovulasyon testi ile takip yapıyorum, 7 seferin 2’sinde maalesef yumurtalama göremedim, neden bilmiyorum. Yine de ilişki oldu, öyle ya da böyle 7 seferdir deniyoruz ancak gebelik olmuyor

Normalde infertiliteden şüphelenmek için 5 ay biraz erken ama yaşımdan dolayı çok vakit kaybetmek istemiyorum. Ultrasonda her şey normal dendi ama yine de bu aşamada doktora gitsem mi acaba? Ya da eşim gitse mi sperm sayımı için? Ovulasyon günlerinde her günü değerlendiriyoruz acaba ondan mı olmuyor, bundan sonra günaşırı deneyeceğim. Stres yapmayayım diyorum ama ister istemez insan düşünürken buluyor kendini. Sizlerin kaçıncı denemelerinizde gebelik oldu?

Ben sanırım gideceğim. 7-8 aydır aslında deniyoruz ama ilk 4-5 ay düzenli oldu birliktelik eşim şehir dışında çalıştığı için. Bide bu ay düzenli oldu. Yani totalde 5-6 dönemde düzenli denedik nasip olmadı. Bende regl bekliyorum. Reglinin 2. Yada 3. Günü gidip hormon testi isteyeceğim. Aslında erken bizim ilişkiye de yapacak bişey yok düzen bı 4-5 ay daha olmayacak ama en azından bir sorun varsa bilmek istiyorum.
Bende denemelere başlamadan üç ay önce gidip hamilelik düşündüğümü söyleyip normal testleri yaptırmıştım sorun yoktu.

Hayır erken değil.
Baştan gidip herşeyi kontrol ettirmek en doğrusu.
Allah korusun bir sene bekleyip sonra bi sorun olduğunu öğrenirseniz vakit kaybı.
Belki o beklediğiniz sürede basit takviyelerle halledilecek birşey.
Hatta biz eşimle planlamadan önce yaptırdık bütün kontrölleri emin olmak adına.

Değil canım ben denememden 4 ay sonra gittim iyiki de gitmişim yaş 31 di. Hormon testlerini mutlaka yaptır özellikle prolaktin hormonuna baktır canım. Sonra rahim filmi sonra yardımcı tedaviler derken olur hayırlısıyla ama öncelikle doktora gitmeyi ihmal etme. Benim doktorum bana 3 ay dene olmazsa gel demişti ben 4 ay denedim olmayınca hemen gitmiştim. Eşinde testlerini versin tabiki
Bence de bazen beklemek zaman kaybı. Rabbim gönlüne göre versin tez vakitte

Esin de mutlaka sperm tahlili versin, sende hormon testi yaptırabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…