• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 ay 18 günlük Bebeğimin yüzünde ki kızarıklık

ArSeGoBA

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2022
74
63
18
30
Bebeğimin yüzünde böyle bir kızarıklık var 2 haftaya yakın oldu geçiyor gibi oluyor tekrar çıkıyor. Yüzünün diğer tarafında da kızarıklık var ama o daha hafif ama yaygın. Sürekli nemli tutmaya çalışıyorum. Doktoruna göstereceğim ama böyle bir şeyle karşılaşan var mı diye merak ettim.

Egzama olabilir mi diye düşünüyorum vücüdunun farklı yerlerinde egzama çıkıyor geçiyor nemlendiricince. Bu geçmeyince aklıma takıldı.

Ek gıdaya başlayalı 1 hafta oldu. Ek gıda öncesinde de vardı.

Eklentiler

• IMG_20230301_201801_edit_2112289193260496.jpg
    IMG_20230301_201801_edit_2112289193260496.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 194
Bebeğimin yüzünde böyle bir kızarıklık var 2 haftaya yakın oldu geçiyor gibi oluyor tekrar çıkıyor. Yüzünün diğer tarafında da kızarıklık var ama o daha hafif ama yaygın. Sürekli nemli tutmaya çalışıyorum. Doktoruna göstereceğim ama böyle bir şeyle karşılaşan var mı diye merak ettim.

Egzama olabilir mi diye düşünüyorum vücüdunun farklı yerlerinde egzama çıkıyor geçiyor nemlendiricince. Bu geçmeyince aklıma takıldı.

Bir şeye tepki veriyor olabilir. Alerjik bi durum olabilir. Kendi yediğinden ziyade emziriyorsanız sizin yediğinize tepki muhtemelen. Kakasında mukus var mı? Yahut domates gibi kırmızı bir şeyler yediğinizde mi çıkıyor takip edin. Doktor daha sağlıklı cevabı verir elbette ama yiyip içtiklerinizi gözden geçirip sebebi bulabilirsiniz.

Benim oğlumda da oldu böyle sonra baya yayıldı kortizonlu krem kullanmak zorunda kaldım. Şampuandan olduğunu farkettik değiştirince geçti şükür

Benim oğlumda da oldu böyle sonra baya yayıldı kortizonlu krem kullanmak zorunda kaldım. Şampuandan olduğunu farkettik değiştirince geçti şükür
Şampuan ne kullanıyorsunuz şuan.
Bizim ki şampuan veya deterjandan olsa baştan beri tepki verirdi vücud diye düşünüyorum

Bir şeye tepki veriyor olabilir. Alerjik bi durum olabilir. Kendi yediğinden ziyade emziriyorsanız sizin yediğinize tepki muhtemelen. Kakasında mukus var mı? Yahut domates gibi kırmızı bir şeyler yediğinizde mi çıkıyor takip edin. Doktor daha sağlıklı cevabı verir elbette ama yiyip içtiklerinizi gözden geçirip sebebi bulabilirsiniz.
Emzirmiyorum. Kakasında mukusta yok.
Alerjik durum olmaması temennim. Teşekkürler cevabınız için.

Emzirmiyorum. Kakasında mukusta yok.
Alerjik durum olmaması temennim. Teşekkürler cevabınız için.
Öpülmekten olabilir mi acaba? Bazı bebekler böyle durumlarda daha hassas olabiliyorlar. Yün kıyafetlere olabilir daha faklı sentetik kumaşa hassasiyet gösteriyor olabilir. Aklıma bunlar geldi şimdilik.

Öpülmekten olabilir mi acaba? Bazı bebekler böyle durumlarda daha hassas olabiliyorlar. Yün kıyafetlere olabilir daha faklı sentetik kumaşa hassasiyet gösteriyor olabilir. Aklıma bunlar geldi şimdilik.
benim bebegimde de oldu ilk once tek yanaginda ertesi gun diger yanaginda.opulmektem ve yunlu kiyafetin temasindan oldu sanirim ki 1 hafta gibi bir surecte kendiliginden gecti.ins sizinki de gecer hemen.
Saglikli gunler

zaten egzaması varsa bunlar da egzama olabilir. ben görüntüsünü de egzamaya çok benzettim.

nemlendirin günde 6-7 kez gerekirse. deterjandan, şampuandan olabilir, o olsa baştan beri tepki verir diye düşünmeyin. egzama zaten 2 aylıktan sonra çıkan bir şey ve böyle tetikleyici şeylere 1 hafta maruz kalmak etkilemezken uzun süre maruz kalmak etkileyebilir. sıvı deterjan daha iyi durulanıyor, hep çift durulama öneririm. daha da önemlisi her türlü ürününü parfümsüz seçin. doğal bile olsa koku alerjen olabiliyor. günlük sade ılık su ile yıkayıp ıslakken, havlu değdirmeden kremleyin. banyo suyuna nişasta katarsanız nemlendiriciyi daha iyi tutar ciltte. üşür diye korkmayın, terletmeyin. yanakları emerken size değip terliyor olabilir. ağız bezi koymayı deneyin oralara. sadece pamuklu giydirin. melanj renkli ürünler genelde polyester içerir. ikili paket kıyafetlerden biri %100 pamukken diğeri polyesterli olabiliyor. geçmiş olsun.

Back