• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5.5 aylık bebeğim zayıf :(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

1kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
77
11
98
34
Tokat
kızlar merhaba oğlum 5.5 aylık son ay kilo almadı şu an 6690 gr boyu da 69 cm. ona kilo aldırmak için nasıl besleyebilirim?
dr tavsiyesiyle günlük şöyle besliyorum
sabah kahvaltısı : devam sütü + cici bebe+labne peynir + pekmez
öğle sebze çorbası
meyve püresi
kaşık maması
havuç suyu
pirinç unlu mama kendim yapıyorum
yoğurt
gece maması
arada anne sütü gece uyandığında da anne sütü
son götürdüğüm dr bu şekilde devam et dedi ama kilo aldıramadım bu şekilde
tavsiyeleriniz var mı

kızlar merhaba oğlum 5.5 aylık son ay kilo almadı şu an 6690 gr boyu da 69 cm. ona kilo aldırmak için nasıl besleyebilirim?
öğle sebze çorbası
meyve püresi
kaşık maması
havuç suyu
yoğurt
gece maması
tavsiyeleriniz var mı
tüm bunları yiyip kilo almadı mı canım? bence bunları yiyorsa maşallah bebeğine. hiç takma kilosunu. gayet sağlıklı besleniyor demektir. muhtemelen hareketli bir bebek :)

öğle sebze çorbası
meyve püresi
kaşık maması
havuç suyu
yoğurt
gece maması
tavsiyeleriniz var mı
günlük beslenmeyi bana saatlerle yazabilir misin canım kaçta ne yediriyorsun? benim bebeğim 4,5 aylık ek gıda veriyorum ama neyi ne zaman vereceğim çok bilemiyorum

tüm bunları yiyip kilo almadı mı canım? bence bunları yiyorsa maşallah bebeğine. hiç takma kilosunu. gayet sağlıklı besleniyor demektir. muhtemelen hareketli bir bebek :)
ever canım ya yazmadım ama çok hareketli. ayaklarını nasıl çalıştırdığını görseniz zannedersiniz bisiklet sürme yarışına katılacak dr da dedi çivi gibi bebek zor kilo alır diye ne yapacağım gerçekten bilmiyorum

ever canım ya yazmadım ama çok hareketli. ayaklarını nasıl çalıştırdığını görseniz zannedersiniz bisiklet sürme yarışına katılacak dr da dedi çivi gibi bebek zor kilo alır diye ne yapacağım gerçekten bilmiyorum
e o zaman gayet sağlıklı bebek maşallah ne güzel :)

günlük beslenmeyi bana saatlerle yazabilir misin canım kaçta ne yediriyorsun? benim bebeğim 4,5 aylık ek gıda veriyorum ama neyi ne zaman vereceğim çok bilemiyorum
canım kahvaltı saat 8.30 da başlıyor öğünler 2 saat arayla vermeye çalışıyorum belli saatleri yok ama sırası böyle
bir de benim bebeğim gündüz çok çok az uyuyor acaba bu yüzden de kilo almıyor olabilir mi

canım kahvaltı saat 8.30 da başlıyor öğünler 2 saat arayla vermeye çalışıyorum belli saatleri yok ama sırası böyle
bir de benim bebeğim gündüz çok çok az uyuyor acaba bu yüzden de kilo almıyor olabilir mi
uykuda en az yedikleri kadar etkili buyumesine
anlaidigm kadariyla bi saglik problemi yok,tek derdin kilo , ALlah baska drt veremsin , dr da sorun yok demis galiba
maasalalh ayina gore iyi yiyor yazdiklarini her bebek yemez gun içinde

gerçekten yediriyorum bunları size liste uzun gelebilir ama az miktarlar sonuçta midesi daha çok küçük.
evet tek derdim kilo gözüme .çok zayıf geliyor. kilo aldırıcı tarifler arıyorum

uykudan olabilir belki canım çünkü beslenmesi çok iyi görünüyor

öğle sebze çorbası
meyve püresi
kaşık maması
havuç suyu
yoğurt
gece maması
tavsiyeleriniz var mı
Niye zayıf olduğunu düşünüyosun ki? Bence kilo alcak diye yıpratma kendini verdiğin ek gıdayı yiyosa boyu uzuyosa sıkma canını ailede zayıf var mı? Belki ona çekmiştir

benim bebeğime kadar ailede hiç zayıf bebek olmadı . oğlumdan bir kaç gün önce doğan bi bebek var da yakınımızda 8 kiloyu geçmiş boyları da aynı gibi. biraz da o yüzden taktım sanırım kilosuna

benim bebeğime kadar ailede hiç zayıf bebek olmadı . oğlumdan bir kaç gün önce doğan bi bebek var da yakınımızda 8 kiloyu geçmiş boyları da aynı gibi. biraz da o yüzden taktım sanırım kilosuna
Kıyaslamayın yavrunuzu mesela kuzenim benden 1 hafta önce doğum yaptı oğlu kızımdan hep ileriydi kilo boy bu ay kızım 500 gr fazla çıktı mesela demek istediğim bebeğinizin kilo almasının yavaşladığı dönemdesiniz diş çıkartıyo olabilirsiniz bunların hepsi bi dönem ve bebekleri etkiliyo malesef. Bizimkiler 8 aylık Allah bağışlasın kuzularımızı başka sıkıntı vermesin

Back