Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi4buçuk aylık bebegim için ek besin yardımı
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm arkadaşlar 4 buçuk aylık bebişim var
ek besıne mılletın dırdırı yuzunden baslamıstım
aman bebegın cok zayıf vs vs
sımdıde ek besıne baslayalı sutum azaldı emmek ıztemıyor
sadece uyucagı zaman emıyor oda zor bela
2 dısı var ısıra ısıra emıyor baya zorlanıyorum
15 gundur bebgıme elma suyu armut suyu havuc suyu
2 defada patates havuc pırınc selınde corba yapıp suzup verdım
ama koyu olunca yemıyor sadece suyunu alıor
sımdı soyle bır sorun var bebegım uyanınca emmıyor sadece uyuycagı zaman buda bazen 4 saatı buluyor emmesı
tecrubelı annaeler neyı ne kadar ne aralıkla vermelıyım bana yardımcı olursanız sevınırım
mesela sabah ne verecem oglen aksam vs vs
sutum bebegımı doyurmuyor doktorunada goturemedım daha sızlerden yardım ıstıyorum
mama almak gerekıyorsa ne maması alabılırım sımdıden hepınıze tşkr ederim
merhaba
keske doktorun tavsiyesi ile baslasaydin ek besine
daha cok emzirmemiz gerekiyor. benim kizim 5 aylik simdiye kadar sadece anne sutu verdim 6 aydan sonra ek gidaya baslayin dedi doktoru. senin bebeginin disleri cok erken cikmis maasallah o yuzden zayiflasmistir. dis cikarirken zayifliyorlar. mumkn oldugu kadar cok emzir derim ben.bol sivi tuketerek sutunu yeniden arttirabilirsin. emzirdikce sut artar zaten tekrardan. cok problem yasamama ragmen asla mama vermeyi aklimdan gecirmedim.
merhaba
keske doktorun tavsiyesi ile baslasaydin ek besine
daha cok emzirmemiz gerekiyor. benim kizim 5 aylik simdiye kadar sadece anne sutu verdim 6 aydan sonra ek gidaya baslayin dedi doktoru. senin bebeginin disleri cok erken cikmis maasallah o yuzden zayiflasmistir. dis cikarirken zayifliyorlar. mumkn oldugu kadar cok emzir derim ben.bol sivi tuketerek sutunu yeniden arttirabilirsin. emzirdikce sut artar zaten tekrardan. cok problem yasamama ragmen asla mama vermeyi aklimdan gecirmedim.
geçmiş olsun canım valla benim kzımda iştahsız açım diye ağladığı olmuyor biz iktişre kaktıra zorla veriyoruz işte.aç kalması fikride beni çok rahatsız ediyor.çok aç kalıncada fazla yemiyor bende 3 saatte bir yedirmeye çalışıyorum.bir kere aç bırak bakalım 4 saat belki emer ben bırakmıştım pek bi değişiklik olmamıştı.belki sneinki emer.
yerinde olsam oyle yapardim. bu aylarda ek gida verilse bile karin doyurmak amacli degil taddirmak amacli oluyor. sadece memeyi teklif et ona. emer tabiki.
ablamin kizi agzinda tutuyor emmiyordu yeni dogdugunda hastahanelik oldu 3300 dogan bebek 2300 e dusmustu evde. serum verdiler hastahanede kaldilar ablam mecburen mama verdi. ama cok uzuluyordu emmiyor diye. bebek toparladiktan sonra ablam yilmadi anne sutunu vermeye devam etti zamanla mamayi azaltti simdi bir yasinda cok gzel hala anne sutu aliyor bebegi. benim kizimda cok zayifti sutumu arttiracagim diye 5 6 kilo fazladan aldim ben. ama cok sukur simdi kilosu cok yerinde.
saglik ocaklari cok guzel yardimci oluyor ben goturmustum kizim kilo almadigi zamanlarda. sutum az mi cokmu, nasil emziriyorum ona bakti hemsiye cok yardimci oldu. kuzucugunu senin o kiymeti bicilemez anne sutunden mahrum birakma. doktora olmazsa saglik ocagina gotur bence.
canım bnm bnm kızımda 4 bucuk aylık erken doğum olduğu için bebeğim 2 800 doğdu we kilo almı bna göre yawaş ama doktro göre normalmiş biz annelr etkilnioruz zayııf yada küçük denildmi hemen bişeler yedrmk istioruz ama sağlıklıysa doktora görede normalse keşke biraz daha bekleseydn ek gıda için bebekler hemen alışılr herşeye bnde milletn lafına uydumsebze püresi meywe püresi üzüm suyu fln weriodum hemn onlrın tadına alıştı emmek istmdi birgn nerdeyse hiç emmedi hiç bişe wrmedm mecbr yne memeyi aldı bnmkide srekli elni agzına gtryo mızmız snrım dişlr çıkck..çook dikkat et en güzeli anne sütü arkadşım gögsnü elnle ow srkli sütün çelilmesn hatta sütünü sağ emilmedkçe süt çekilir bide bollll bol rezene çayı iç faydasını ögrrsn süt artırır. dereotuda güzl süt yapar.sade yiemiosan yoğurdun içne doğra şifa niyetne ye bebişine süt olsun..ek gıdayıda doyurma amaçlı deil tattırmak amçlı wer bir kaç çaykaşığıyla6 aya kadr emsn onu garntle sonra geçmeye çlş ek gıdya ..elişnle sütnü sagar gbi yap eger süt gelrse çay kşığıyla o sütüde bebgne wer ziyan olmasın emmedgi zmnlrdada gögsne masaj yap ow emiomuş gbiolr süt bezlern süt üretir ... haberlerni bekliorum dilerim sütün kesilmemiştr.. allah yardımcın olsun
hepinize ilgilenip zaman ayırıp yorum yazdıgınız için çok tşkr ederim
bugun bebegimi doktora götürdüm
dogumundan itibaren her ay 1 kilo alıyordu bu ay ,700gm almıs 1 kılo alamamıs
doktor ek gıda başlayalım dedı tabı ben uyguladıklarımıda nalttım devam et dedı
cunku kılo alamamıs zaten 5 aydan sonrada kılo alımı duruyormus
elma armut uzum suyu muhallebı falan yap ver dedı
benim gibi ek besıne gecmek zorunda kalan anneler sızlerden yardım ıstıyorum
bana lıste seklınde ne verıyorsunuz ne kadar verıyorsunuz yazarsanız sevınırım
ilk cocugumu 2,bucuk yasına kadar rahat emzırdım bunda sutum kesılmek uzere
yasadıgım stres sıkıntı vs
oglumda gogus uclarımı ısırıyor sut olmadıgı ıcın
ıyıcede yara oldu olede alıstı emmek ıstemıyor artık
bende seker surup verdım az once karnı doyunca uyudu kuzum,
şimdiden çok tşkrler arkadaşlar ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
merhabalar.. elimden geldiğince yardım etmek isterim. 3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. ve bebişe yedirilir.
selamlar.. arının sebzeli pirinç ununu almıştım. ama içimede sinmiyordu hani hazır gıdalar kullanmak. bende dedimki sebzelisini alacağıma evde sebze suyu yapıp bu su ile pirinç ununu yapsam. denedim çok harika oldu hem daha besleyici. 3 bardak suyun içine küçük 1 tane patates, 1 küçük havuç ve 1 küçük kabak doğradım su kaynayınca sebzeleri içine attım. 5 10 dk kaynattıktan sonra sebzeleri ezmeden sudan çıkardım. al sana sebze suyu. bu suylada pirinç ununu pişirdim. bundan sonra ne hazılarsam hazırlıyım su yazıyorsa hep sebze suyu kullanacağım. bebeğinizin ayına göre sebzeleri arttırabilirsiniz. ıspanak, kereviz, maydanoz, domates, bir parça kıyma yada et gibi...
merhabalar.. elimden geldiğince yardım etmek isterim. 3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. ve bebişe yedirilir.
ek gıdaya yeni başladığım için önce suyu ile başlamam gerektiğini söyledi doktorum. bebeğe hemen sebze mi vereyim. yavaş yavaş geçiyorum. o zaman suyu ile yapıyordum ama artık sebzelerinide veriyorum. ek gıdaya geçiş sabır ve zaman isteyen bir süreçtir sevgili oslm82
alinti : Altıncı aydan önce verilen ek besinlerin az posa bırakan, glütensiz(buğday unsuz) ve püre kıvamında besinler olmasına dikkat edilmelidir. Glüten buğday, yulaf, çavdar ve arpada bulunur, bu tahıllardan hazırlanan unlar, bebek mamalarında kullanılmamalıdır. Nişastanın bir karbonhidrat kaynağı olmak dışında besleyici değeri olmadığı için bebek beslenmesinde yeri yoktur.
Pirinç unuyla yapılmış süt muhallebisi, yoğurt, meyve püresi ve sebze püresi ilk verilecek ek besinlerdir. Besinlerin başlandığı ilk 2 aylık dönemde günde minimum 600 ml formül süt verilmesi uygundur.
benim kızımda her ay bir kilo alırdı.3.ayda 30 gram aldı. doktorumuz o zaman bile vermedi mama ek gıdayada geçme dedi.ben dinlemedim doktoru hala pişmanım ( şimdi beni emmiyor