Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları 4aylik bebek

Mesing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
1.604
394
73
Arkadaşımın 4 aylık bebeği var cici bebe bisküvisi verse erkenmidir sizce bilgisi olanlar

Bebek anne sütü alıyorsa ilk 6 ay sadece anne sütü önerilir. Anne sütü alamıyorsa daha erken yani 4. Ay gibi ek besine geçilebilir, bebeğin gelişimi de göz önüne alınarak. Ama bu asla cicibebe ile yapılmaz. Doktorunuzun önerilerine göre bir besin ile başlayın

Erken. 1yasında bile olsa gerek yok cicibebeye.
Kendide yapablr evde.
Ne faydası var cici bebenin hc br faydası yok. Boş seyler vermesin cocuga soyle arkadasına.

Cicibebe pirinç unu arı mama gibi seylerden bahsediyorum.

Anne sutu yeterli 6 ay.
Sütü az ise mama takviyesi yapsn. Ek gıda için erken.

4. Ay ek herhangi bir gıda için erken. Anne sütü alıyorsa 6. Ay denilir mama için net bilgim yok. Kaldı ki cicibebe çok katkı maddesi içeren sağlıksız bir seçenek. Bebek beslenmesinde yeri olmamali. Bir yaşından sonra bal, pekmez, hurma vs gibi malzemelerle tatlandırılarak evde yapılabilir. Çok da güzel oluyor ben ilk oğluma yapıyordum. Ufaklık büyüsün ona da yaparım. Ek gıda olarak yoğurt ile başlanmalı daha sonra ev yapımı meyve/ sebze püreleri kullanılmalı sonra ayına göre pirinç, bulgur vs eklenebilir. Zaten sağlık ocağı ve doktor da gerekli yönlendirmeleri yapıyor.
Kahvaltı öğünü çok önemli kahvaltiliklar bulamaç yapılmamalı bebeğe ayri yedirilmeli. 7. Aydan sonra yumurta sarısı, labne veya süzme peynir verilebilir demişti hemşire ben bebeğin peynirini kendim yapıyorum. Zeytin ezmesi de verilebilir yine 7. Aydan sonra o da ev yapımı olacak. Bir gece suda bekletilmis zeytin çekirdekleri çıkarılıp rondodan geçirilecek bu kadar. Genel bilgiler vermeye çalıştım belki ihtiyacı olanların işine yarar.

Arkadaşımın 4 aylık bebeği var cici bebe bisküvisi verse erkenmidir sizce bilgisi olanlar
4 ay erken üstelik faydasi olan bişey değil bende verilmemesinden yanayım. Boşuna kilo yapacak çocukta. Meyve sebze pureleri ile 5. Ay bitince tadimlara başlanabilir ki bu bile doktor onayı ile olmali bizi başlattı mesela.

Evet canim cok erken sürünmeden önce verilmiyor. Bağırsakları tikayabilir
Sürünmekle ne alakası var ? 6 aylık olup sürünmeyen bir sürü çocuk var . Sizin mantığınıza göre ek gıdaya başlamak için bebeğin sürünmesini beklemeliyiz 9. Ayda sürünürse o zaman başlarız sürünmeden yürüyen bebekler var onlar yürüyünce başlar o zaman 😂

Canım ya cicibebeyi bebekler hariç herkes yiyebilir 🤭

Şu ülkede hala çocuğa cici bebe yedirmek isteyen annelerin olduğunu görmek ne kadar acı hemde 4 aylık çocuğa 😲

Sürünmekle ne alakası var ? 6 aylık olup sürünmeyen bir sürü çocuk var . Sizin mantığınıza göre ek gıdaya başlamak için bebeğin sürünmesini beklemeliyiz 9. Ayda sürünürse o zaman başlarız sürünmeden yürüyen bebekler var onlar yürüyünce başlar o zaman 😂
Aslinda söylemek istedigi bebek hareketlenince yediklerini sindirmesi, gaz cikartmasi daha kolay olur ek gıdaya geçiş dönemide bebeklerin hareketlenmesi ile örtüşür zaten. Surunmuyorsa bile dönmelere başlamıştır sürünmeye çalışıyordur ilk donemler gibi hareketsiz yatmiyodur. 🌺🌺

Aslinda söylemek istedigi bebek hareketlenince yediklerini sindirmesi, gaz cikartmasi daha kolay olur ek gıdaya geçiş dönemide bebeklerin hareketlenmesi ile örtüşür zaten. Surunmuyorsa bile dönmelere başlamıştır sürünmeye çalışıyordur ilk donemler gibi hareketsiz yatmiyodur. 🌺🌺
Şimdi oldu tamam anladım 😀 teşekkür ederim 🤩

Back