Bebek Beslenmesi 4aylık bebeğe kimyon

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

babayeva_gunel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
169
55
31
Merhaba bebeğim çok gazli 4ayina girdi 10gün sonra dolduracak... ama çok ağlıyor denemediğm şey kalmadı gazı çıkarken çok ağlıyor kıvranıyor.... KİMYON iyi geliyor dediler..sizdende deneyen annlereden sormak istedim kimyon vereniniz varmi nasil verdiniz tozunumu tohumunu mu? yararı varmı? uykusuna gazına? yapanlar yazsın Lütfen

Canım internette arat esra erolun gaz icin kimyonlu bir tarifi vardi cok faydasini goren olmus ikinci cocugumda denemistim ama hatirlamiyorum ise yaramismiydi

Benim oglum 3 aylik gazi var bayaaa rezene cayi yapiyorum icine cay kasiginin ucuyla kimyon atiyorum

ben tohumunu kullandım kaynamış suya atıp 5 dk demlenmesini bekliyorsun ılık olunca çok az sekerle vermiştim çok faydasını gördüm bu arada emziriyorsan eger yediklerine dikkat et sütten bebege gecer hatta ben bile kimyon içiyordummm merak etme günde 2/3 kez birsey yapmaz

Faydası oldumu? çünki artk çaresizim neler yaptim herkeste işe yarayan bizde yaramadi ama kimyona inaniyorum İnşallah faydasini görürm .hiç mi hiç gaz yapan yiyeck yemiyorum:/ by gaz nerden geliyo anlamadm... tohumunu ne kdr atayım?

Slm cnm ben oğluma (şuan 16 aylık) çörek otu kullandım kimyonu bebekten ziyade sen her yediğin yemeğe hatta yoğurda bile 1 çay kaşığı kimyon atıp yersen çok faydası oluyor tabi emziriyorsan.. gelelim çörek otuna yarım cezve içine 1 çay kaşığı atıp kaynat 2 - 3 çay kaşığı içir baya alıyor sancısını hergün yenisini kaynat gün boyu ara ara içirebilirsin ısıtıp.. umarım sizde de işe yarar..

ben o tohumda kçk cezveye bir tatlı kaşığı kadar atıyordum acı olmasın diye

Benim doktorumda onermisti kaynamis sogumus 1 cay bardagi suya 1 cay kaşığı kimyon dedi oranına o sekilde ayarla. Ben yapmadim cunku kullandigim rezene cayi kimyonlu ve faydasini görüyorum

Bende kimyonu denedim. Iyi geliyor. Ama hep kullanmak lazim. Ilacta kullaniyorum. Bu aralar hicbir sey fayda etmiyor gibi. Biogaia dun gece denemeye basladim.

6 ay dolmadan çocuğa hiç bir şekilde anne sütü dışında birşey verilmez kiii. Yoıkluğunda formül mama verilir. Şu anda verdiğiniz herşey bebeğin bağırsak florasını bozuyor ve sindirim ve boşaltım sistemine müthiş zararlar veriyor. Yediklerinize dikkat edin onda gaz yapan yiyecekleri tüketmeyin. Bu bebekten bebeğe değişir. Gözlemleyin. Ayaklarını sıcak tutun. Ayşe önerin gaz masajı var onu açın izleyin uygulayın ama 6 ayı dolmamış bebelere birşeyler vermeyin !

Oglumda kullanmistim esraeroluntarifini aslinda tarifi ibrahim saracoglu vermisti. Cok ise yaradi.piyasadaki gaz damlalari dahil yurt disindan bile getirtmistik ise yaramadilar sifa kimyonve bir turam sekerdeymis. Tavsiye ederim ki oglum doktorumuzun deyimi ile tam bir gazmandi ikinmaktan morarirdi

Simdi simdi pipirikli oldu insanlar bende pipirikliydim ama mecbur kalinca herseyi veriyosun 6 ayi doldurmadan da veriliyo ben rezene cayi veryrm gazda zorlaninca cocugada iskence etmemek lazm kizim ikinmaktan gunlerce ağladı ilac vs hicbisey vermedim ama bitkisel seylerden pek korkmam 4. Ayinda kzm sutum yeterliydi ama suan pek doyamiyor mecburi kaşık mamalarina basladim sadece gunde 1 defa gece yatmadan sulu kivamda veriyorum kabiz olmasn dye cunku biberon mamalarinda hcbr markayi icmedi kizim

Ben verdim birşey olmadı mantığınıda hiç anlamıyorum!!!! İnternette biraz araştırın, 6 ay öncesi su içirilen ve ölen bebekler var. Su bu, doğal değil mi??????

Ben kullandim canim kimyon tohumu ve rezene kay ar suyun icine koyup agzi kapali demliyordum gunde 2 bardak iciyordum. Cok zorda kalirsam sutumden gecmezse birkac cay kasigi veriyldum rahatliyordu. Biz cok sukursifayi kimyonla bulmustuk diger hicbir yontem ise yaramadi

Herkesin kendi düşüncesi doktor ne derse onu yapıyoruz bizde normalde anne sutunun ilk safhasinda sulu süt gelir bebegin su ihtiyacini karsilamak icin yagli sut sonraki safhada geliyor doyurucu olan su bebege zarar verdiginden degil ztn sütten karşılandığı icin gerek duyulmuyor bunu doktor açıkladı. Ama ornek veriyorum bebegin hasta ishal ve meme almayi reddediyor vücudu su kaybetmesin istiyor ve emziremiyorsan sagabildigin kadar sutunu sagip kasikla icirip birazda ara ara kaynamis sogumus su vermenin hicbir zarari yok buda bir doktor tavsiyesi. Her anne kendi cocugunun neye ihtiyaci olduğunu bilir her anne cocugunun iyiliğini ister. Bana 20 gunlukken doktorum kaynamis sogumus 1 cay bardagi suya 1 cay kaşığı kimyon atıp eczanedeki damlalar yerine onu kullanıp bebegin agzina damlatmami istedi zarari oldugunu dusunse vermezdi damlalari zararli buluyor cogu doktor ondan kimyon onerebiliyor. Sen bir doktora gidip doktoruna danış onerirse oyle verebilirsin suya katip agzina damlatarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…