Eki Görüntüle 922774
TOP STORIES | DW.DE
Geçtiğimiz Haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında Alman basının Türkiyedeki protestolara gösterdiği yoğun ilginin aksine Hamburgtaki olaylara sessiz kalışı, Türkiyedeki Twitter kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Bir kullanıcının, Almanyadaki göstericilerin acil olarak piyanoya ihtiyaç duyduğu şeklindeki göndermeli mesajı kısa sürede popüler olmayı başardı. Bir başka kullanıcının, Gezi Parkı eylemlerinin başlangıcında gönderdiği bir tweet nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Mehmet Ali Alaboranın Mesele sadece Gezi Parkı değil, sen hala anlamadın mı? tweetini Hamburgta yaşanan gösterilere uyarlayarak OccupyHamburg etiketiyle paylaşması da Twitterda geniş yer buldu.
Star
Eki Görüntüle 922775
Bu almanlar cok fena, dun bende alman haberlerine goz attim,
ciddi sekilde olayin disari sizmamasi icin haberciler haber bile yapmiyor.
Cok az habere rastladim, birinde 117 polis yarali yaziyordu,
O kadar polis yaralandiysa ciddi bir catisma oldu,
Merkelde isin icinden siyirmak icin kendini karli daglardanmi atti napti
bizimkiler penguen yayınladılar diye ne laf yemişlerdi ama onla ne yayınlıyolar acaba? bide biz o zaman hep bbc den almıştık haberi demi, şimdi niye onlar bizden alamıyo? onlar mı çok vatansever biz mi? yoksa vatanseverliğin bunlarla ilgisi yok mu?
Bizde olayi abartmassan, kürüklemezsen, 7 gün 24 saat konusmazsan olur mu:)
Ülke zarar görmüs, borsa dibe vurmus, millet zarar etmis kimin umrunda, konuculacak efendim:)
Birde buna argmen Erdogan icin Diktatör deme cüretini gösteriyorlarya, insanda mantik havlu atiyor ironi kralligini ilan ediyor:))
Bizde borsa düsünce, ülke zarara ugrayinca ne olsa bu olaylarin körüklenmesini isteyenlerin cebi doluyor, istedigi oluyor.
Tek zarara ugrayan millet.
Bu noktada milletede cok is düsüyor ama iste.
Su operasyonlarda bile.
Millet kalkip hesap sormuyor.
Kardesim yolsuzluk dedin, operasyon dedin, 3 olayi birlestirip sansasyon yarattin beni 120 milyar zarara ugratin.
Senin yaptiginin adi ne?
Amacin yolsuzluklari ortaya cikarmak mi yoksa ülkede kaos cikarmak mi? demesi gerek insanlarin bence!
Bbc'de top news story kısmında Türkiye var , ama Almanya ile ilgili haberlerde Merkelin kayak kazası var sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?