• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“48 saatte hükümet düşecek”

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Almanya'nın Hamburg kentinde sol gruplarla polis arasında çıkan çatışmalar nedeniyle üç semt tehlikeli bölge ilan edildi. Federal Emniyet Teşkilatı ise olayları radikal solla mücadele olarak değerlendiriyor.
Almanya'nın Hamburg kentinde haftalardır kaos hüküm sürüyor. 21 Aralık'ta sol görüşlüler ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmaların ardından, bu hafta yeniden polise saldırıldığı gerekçesiyle, kentin bazı semtleri ‘tehlike bölgesi’ ilan edildi. Noel haftasında sol görüşlülerin tanınmış kültür merkezi Rote Flora'yı kapatma girişimine tepki göstermesi ve Hamburg makamlarının mültecilere yaptığı uygulamalar nedeniyle patlak veren gösteriler sırasında en az 500 gösterici ile 120 polis yaralanmıştı.
Olayların üzerinden bir hafta geçtikten sonra Hamburg polisi yaklaşık 40 göstericinin Davidwache karakoluna saldırarak üç görevliyi ağır yaralaması üzerine, Altona, St Pauli ve Sternsache semtlerini ‘tehlike bölgesi’ ilan etti. Polise bu bölgede neden göstermeden herkesi arama yetkisi verildi. İlk yapılan açıklamalara göre söz konusu semtlerde, 400'e yakın kişinin arandığı, vurucu alet, maske ve havai fişek yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği bildirildi.
$0,,17315673_401,00.jpg
TOP STORIES | DW.DE

Geçtiğimiz Haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında Alman basının Türkiye’deki protestolara gösterdiği yoğun ilginin aksine Hamburg’taki olaylara sessiz kalışı, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Bir kullanıcının, Almanya’daki göstericilerin “acil olarak” piyanoya ihtiyaç duyduğu şeklindeki “göndermeli” mesajı kısa sürede popüler olmayı başardı. Bir başka kullanıcının, Gezi Parkı eylemlerinin başlangıcında gönderdiği bir tweet nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Mehmet Ali Alabora’nın “Mesele sadece Gezi Parkı değil, sen hala anlamadın mı?” tweet’ini Hamburg’ta yaşanan gösterilere uyarlayarak “OccupyHamburg” etiketiyle paylaşması da Twitter’da geniş yer buldu.
Star

$070120140326087336804_2.jpg

Görsel basında bir haber gördük mü bu konu ile ilgili? Canlı yayınlar yaptık mı?
Doğru kendi başımız derdindeyiz demi.........

Bbc'de top news story kısmında Türkiye var , ama Almanya ile ilgili haberlerde Merkelin kayak kazası var sadece.

Eki Görüntüle 922774
TOP STORIES | DW.DE

Geçtiğimiz Haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında Alman basının Türkiye’deki protestolara gösterdiği yoğun ilginin aksine Hamburg’taki olaylara sessiz kalışı, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Bir kullanıcının, Almanya’daki göstericilerin “acil olarak” piyanoya ihtiyaç duyduğu şeklindeki “göndermeli” mesajı kısa sürede popüler olmayı başardı. Bir başka kullanıcının, Gezi Parkı eylemlerinin başlangıcında gönderdiği bir tweet nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Mehmet Ali Alabora’nın “Mesele sadece Gezi Parkı değil, sen hala anlamadın mı?” tweet’ini Hamburg’ta yaşanan gösterilere uyarlayarak “OccupyHamburg” etiketiyle paylaşması da Twitter’da geniş yer buldu.
Star

Eki Görüntüle 922775

Dogru söze ne hacet :42:

Bu almanlar cok fena, dun bende alman haberlerine goz attim,
ciddi sekilde olayin disari sizmamasi icin haberciler haber bile yapmiyor.
Cok az habere rastladim, birinde 117 polis yarali yaziyordu,
O kadar polis yaralandiysa ciddi bir catisma oldu,
Merkelde isin icinden siyirmak icin kendini karli daglardanmi atti napti:27:

Bu almanlar cok fena, dun bende alman haberlerine goz attim,
ciddi sekilde olayin disari sizmamasi icin haberciler haber bile yapmiyor.
Cok az habere rastladim, birinde 117 polis yarali yaziyordu,
O kadar polis yaralandiysa ciddi bir catisma oldu,
Merkelde isin icinden siyirmak icin kendini karli daglardanmi atti napti:27:

bizimkiler penguen yayınladılar diye ne laf yemişlerdi ama onla ne yayınlıyolar acaba? bide biz o zaman hep bbc den almıştık haberi demi, şimdi niye onlar bizden alamıyo? onlar mı çok vatansever biz mi? yoksa vatanseverliğin bunlarla ilgisi yok mu?

Bizde olayi abartmassan, kürüklemezsen, 7 gün 24 saat konusmazsan olur mu:)
Ülke zarar görmüs, borsa dibe vurmus, millet zarar etmis kimin umrunda, konuculacak efendim:)
Birde buna argmen Erdogan icin Diktatör deme cüretini gösteriyorlarya, insanda mantik havlu atiyor ironi kralligini ilan ediyor:))

Bizde borsa düsünce, ülke zarara ugrayinca ne olsa bu olaylarin körüklenmesini isteyenlerin cebi doluyor, istedigi oluyor.
Tek zarara ugrayan millet.
Bu noktada milletede cok is düsüyor ama iste.

Su operasyonlarda bile.
Millet kalkip hesap sormuyor.
Kardesim yolsuzluk dedin, operasyon dedin, 3 olayi birlestirip sansasyon yarattin beni 120 milyar zarara ugratin.
Senin yaptiginin adi ne?
Amacin yolsuzluklari ortaya cikarmak mi yoksa ülkede kaos cikarmak mi? demesi gerek insanlarin bence!

Son düzenleme:
bizimkiler penguen yayınladılar diye ne laf yemişlerdi ama onla ne yayınlıyolar acaba? bide biz o zaman hep bbc den almıştık haberi demi, şimdi niye onlar bizden alamıyo? onlar mı çok vatansever biz mi? yoksa vatanseverliğin bunlarla ilgisi yok mu?

Avrupadaki muhalefet bu tur olaylari suizan edip,
hukumetin dusmesi icin ugrasmaz, cunku bu ulkeyi maddi anlamda ciddi zarara sokar.

Bizde olayi abartmassan, kürüklemezsen, 7 gün 24 saat konusmazsan olur mu:)
Ülke zarar görmüs, borsa dibe vurmus, millet zarar etmis kimin umrunda, konuculacak efendim:)
Birde buna argmen Erdogan icin Diktatör deme cüretini gösteriyorlarya, insanda mantik havlu atiyor ironi kralligini ilan ediyor:))

Bizde borsa düsünce, ülke zarara ugrayinca ne olsa bu olaylarin körüklenmesini isteyenlerin cebi doluyor, istedigi oluyor.
Tek zarara ugrayan millet.
Bu noktada milletede cok is düsüyor ama iste.

Su operasyonlarda bile.
Millet kalkip hesap sormuyor.
Kardesim yolsuzluk dedin, operasyon dedin, 3 olayi birlestirip sansasyon yarattin beni 120 milyar zarara ugratin.
Senin yaptiginin adi ne?
Amacin yolsuzluklari ortaya cikarmak mi yoksa ülkede kaos cikarmak mi? demesi gerek insanlarin bence!

Ortada yolsuzluk varmi yokmu, arastirmasini yapacak adamlara bile ciddi guven yok.
Komik olanda ne biliyormusunuz. Avrupada bankamudurlerinin, universtemudurlerinin yaptiklari yolsuzluk
o kadar legallestirilmis ki, duysaniz dudaklariniz ucuklar. Adamlar resmen yillik kendisine binlerce euroluk maasin yaninda
bir milyonda bonus para aliyorlar. Kimseninde giki cikmiyor.
Bahsedilen ulkelerdede ciddi kriz var, hatta en son yabanci gorurseniz polisi arayin diye tabelalar vardi yollarda.
Ulkeyi polonyalilar basmislar, adamlar metaller para yapiyor diye, yerdeki lagamkapaklarini caliyolarmis :52:

Son düzenleme:
Hamburga piyanist ulasmismi :37:

Son durum ne arkadaslar bilgisi olan var mi?

23 sene komsu ulkemdi almanya destegimi eksik etmeyim degil mi :20:

Her yer hamburg her yer direnis :34:

Bbc'de top news story kısmında Türkiye var , ama Almanya ile ilgili haberlerde Merkelin kayak kazası var sadece.

Merkel de en son Gezi Parkı olaylarında. Türkiyede insan hakları konusunda endişelerimiz devam ediyor diye açıklama yapmıştı..

" yayalim arkadaslar, Hamburgda direnisteyim, az önce toma üzerimden gecti, iki kolumda koptu bu mesaji size kopmus serce parmagimla atiyorum"

Buda twitter dan bir twit:)

Gercekten Almanya da hersey ayni, sanki Hamburg yanmiyor, sanki ülkede bir kriz yok gibi.

Üstelik olay gercekten cook büyük.

Şu gavurlar kadar bizlm gazeteciler olamıyor sinekten deve yapıyorlar ,hepsi satılmış,
görün gazeteci arkadaşlar

Twitter yada Facebook kullaniyor olsaydim bende katilirdim o 'kesin bilgi yayalim arkadaslar'a :37:

Evet belki suan almanya basini sessiz kalarak dogrusunu yapiyor..
Ama neden Türkiyeme karistiniz vakti zamaninda?
Aksine ortaligi daha beter karistirmaya ugrasiyordular.

Hamburg duran adam'a ihtiyaciniz var mi :42:

Efsa cim, o resimler taa yilbasindan önceye, olayin ilk basladigi günlere ait, suan olay yerinden en ufak haber alamiyoruz.
Tehlikeli bölge ilan edildi.
Bölgenin yakinindan gecenlerin bile üzeri araniyor ve kimlik sorusturmasi yapiliyor.
Yani olay yeri dis dünyaya tamamen kapatildi.
Zaten bizim gezi gibi rabette görmüyor dünya basini ve dünya lideleri tarafindan.
Eeee gezide amac baskaydi tabi canli yayin araclari seferber edilip demecler verilecekti:))

Evet evet bi kac kisi göz altina alinmis.
Onlarca kisi de 'tehlikeli bölgeye' alinmiyormus.

:34:

yorumlara ayrı ayrı güldüm
hele o twİt bi başkaydı :))))

Son düzenleme:
Back