48 günlük bebeğim uyku sorunum

mucize0707

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2020
612
269
Arkadaşlar 48 günlük bebeğim var (.Doğdugunda 15 gün gece gündüz uyuyordu )geceleri uyutuyorum. yatağına koyuyorum 3 dakika sonra tekrar uyanıyor.uykuya dalamıyor .sürekli kucağımda yürüyerek vakit geçiyoruz.yatakta kalmıyor ağlıyor .gece saat 5 kadar aynı sorunla başbaşa kalıyorum. 5 ten sonra tamamen derin bir şekilde uykuya dalıyor.açıktıkca uyanıyor .gündüzleri ise akşama kadar neredeyse uyuyor 2 saat toplam uyanık kalıyor bu uyku düzenini nasıl alıştırabilirm ne yapabilirim bana yardımcı olabilecek var mı gece uykusuzluk beni mahvediyor .

6.aydan geliyorum. Bu sorunlar zamanla duzelecek. Daha bebeginiz cok kucuk. Gece ve gunduz ayrimini bilmiyor. Gece ortami tamamen karartin ve odadan asla cikarmayin. Gunduz aydinlikta uyutun ve yatak odasina girmeyin. Gazi vardir mutlaka gazini cikartmadan uyutmayin

Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütün inşallah.

Bebeğiniz çok küçük sürekli beslenmeye ve uykuya ihtiyacı vardır. Acıktıkça ağlaması ve uyanması normal değil mi?

2 saatte bir besleyip gazını çıkarırsanız rahat uyur inşallah.

Ayrıca gece konuşmayın , ortamda TV işik vs dikkatini çeken objeler olmasın, oda sıcaklığı yüksek olmasın, çok kalın giydirmeyin. Gündüzleri yavaş yavaş uyku süresini kısaltmaya çalışın. Benim kızım da akşam ilk uykuya dalmakta zorlanıyor ama devamında uyuyor sorunsuz.

Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütün inşallah.

Bebeğiniz çok küçük sürekli beslenmeye ve uykuya ihtiyacı vardır. Acıktıkça ağlaması ve uyanması normal değil mi?

2 saatte bir besleyip gazını çıkarırsanız rahat uyur inşallah.
Lale hanım iki saatte bir beslenme olmuyor inanın. Diyelim akşam 22.00 de yedi , gazını çıkar vs uyutuncaya kadar bir saat geçiyor , bi saat iki saat sonra uyandırınca da uykusuzluktan yine dalmakta zorlanıyor.

Lale hanım iki saatte bir beslenme olmuyor inanın. Diyelim akşam 22.00 de yedi , gazını çıkar vs uyutuncaya kadar bir saat geçiyor , bi saat iki saat sonra uyandırınca da uykusuzluktan yine dalmakta zorlanıyor.
Doğrudur.

Her bebek farklı.
Her anne baba farklı.
Her ev farklı.

Ben kendi bildiğim yöntemi anlatmaya çalıştım.

Allahım hepimize eşlerimizle birlikte yavrularımızı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için bunların hepsini uyguluyorum ama nafile
Zamana bırakayım artık .gece 5 uyudu tam dalarak saat 15:20 uyandı

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için bunların hepsini uyguluyorum ama nafile
Zamana bırakayım artık .gece 5 uyudu tam dalarak saat 15:20 uyandı
Ben de tecrübeli değilim de o kadar küçük bebeğin uzun saatler uyuması normal mi?

Bana doktorlar “uyuyorsa da uyandır,besle” demişlerdi…

Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba?

Uyanıklık süresi ayına göre kaç saat olmalı ona bi bakın. Tek seferde 1 uykusu 2saati geçmesin geçerse uyandırın. Sizin kısır döngüye girmiş gece- gündüz karışmış. Sabah en geç 08:00de uyanıp akşamda 20:00de yatmalı. Gündüz daha aydınlıkta uyutmaya çalışın gece olunca odasına götürün…

Uyanıklık süresi ayına göre kaç saat olmalı ona bi bakın. Tek seferde 1 uykusu 2saati geçmesin geçerse uyandırın. Sizin kısır döngüye girmiş gece- gündüz karışmış. Sabah en geç 08:00de uyanıp akşamda 20:00de yatmalı. Gündüz daha aydınlıkta uyutmaya çalışın gece olunca odasına götürün…
Teşekkür ederim cevaplarınız için uyandırdım buğün çok uzun uyumasın gece uyusun diye bakalım bu gece napacağız

Arkadaşlar 48 günlük bebeğim var (.Doğdugunda 15 gün gece gündüz uyuyordu )geceleri uyutuyorum. yatağına koyuyorum 3 dakika sonra tekrar uyanıyor.uykuya dalamıyor .sürekli kucağımda yürüyerek vakit geçiyoruz.yatakta kalmıyor ağlıyor .gece saat 5 kadar aynı sorunla başbaşa kalıyorum. 5 ten sonra tamamen derin bir şekilde uykuya dalıyor.açıktıkca uyanıyor .gündüzleri ise akşama kadar neredeyse uyuyor 2 saat toplam uyanık kalıyor bu uyku düzenini nasıl alıştırabilirm ne yapabilirim bana yardımcı olabilecek var mı gece uykusuzluk beni mahvediyor .
Biraz sabır az daha büyüyüp etrafının farkına vardığında gece gündüz ayrımı için uğraşırsınız

2 saate bir uyanıyor mama uyuyarak içiyor
Bu aylarda göğsünde uyutabilirsin senin kokun ve sıcaklığınla daha uzun uyur gazını da güzel çıkarır. Sen iki yastıkla uzan bebisinide dik pozisyonda göğsüne al biraz sırtını sivazla kalp atışınla uyur kuzucuk hâlâ senin karnında olduğunu düşünüyor çünkü şuan ❤️
Birde gaz damlası kullan arkadaşım masaj falan hak getire sap simplex Nurse harvey ikiside güzel kullandım memnun kaldim tabii önce doktorunuza danışın

bildiğim kadarıyla bebeklerde gece gündüz ayrımı olmuyor o zamanlarda. o uyuyunca sizde uyuyacaksınız benim 17 aylık bebeğim var mesela bu gece sabahladık problemler bitmiyor bir düzen almıyor. arkadaki dişleti patladığından durmadan ağlıyor kucağımda gezdiriyorum siz düşünün

İlk 4 ay bebeklerde uyku düzeni olmaz. tamamen bebeğe göre hareket etmelisiniz.sürekli kucağınızda olmak istemesi normal. bebek uykusu kesik, parçalı ve düzensizdir ilk aylar. sağlıkla büyüsün.

X