Embriolara genetik test yapilmadi mi?Merhaba,
İlk forum mesajım, umarım tecrübe yaşayanlar yalnız bırakmaz bu başlığı..
Bundan 2-3 yıl önce sitogenetik analizi yapılmıştı ve sonuçta 45,X[3]/46,XX[52] olarak yazıyordu. Mozaik Turner olarak bilgi yoktu raporda. Bunu eşim araştırmış ve sonrasında önemsemedi.
Önceki transferimizde 10 yılın sonunda pozitif aldık fakat 6.hafta da kalp atışı durdu. Bu son transferimizde 10.Gün hcG değerimiz 450 küsür çıktı. Havalara uçtuk çünkü çoğul gebeliğe işaret ediyordu. Ama Turner konusu bir araştırma sırasında tekrar gündemimize geldi. Korkumuz çok fazla ne olacak bilmiyoruz, 12.gündeyiz.. Rabbimize teslim olduk.
Bizim gibi olup bebeğine kavuşan var mı?
Eki Görüntüle 3209647
Elinizdeki bu bilgiye göre embriyolarinizin pgt/ngs gbi yontemlerle taramaya gitmesi gerekiyor diye biliyorum . Fakat ben doktor değilim . Siz transfer olmussunuz. Bundan sonraki süreçte sakin kalın , normal sürecinizi yaşayın . Sağlıklı bir gebelik yaşıyor da olabilirsiniz . Bunu bilemezsiniz . O yüzden stresten uzak durun ve anın keyfini çıkarın :)Merhaba,
Bundan 2-3 yıl önce sitogenetik analizi yapılmıştı ve sonuçta 45,X[3]/46,XX[52] olarak yazıyordu. Mozaik Turner olarak bilgi yoktu raporda. Bunu eşim araştırmış ve sonrasında önemsemedi.
Önceki transferimizde 10 yılın sonunda pozitif aldık fakat 6.hafta da kalp atışı durdu. Bu son transferimizde 10.Gün hcG değerimiz 450 küsür çıktı. Havalara uçtuk çünkü çoğul gebeliğe işaret ediyordu. Ama Turner konusu bir araştırma sırasında tekrar gündemimize geldi. Korkumuz çok fazla ne olacak bilmiyoruz, 12.gündeyiz.. Rabbimize teslim olduk.
Eki Görüntüle 3209647
Tüp bebek doktorunuz ne dedi peki gördü değil mi sonucu?
ya evet çok haklısın, eşim bu konuyu ilk öğrendiğimiz de yani önceki pozitif aldığım dönemde önce araştırmış ama sorun olmaz diye bir dönüş almıştı. Önceki gebelikte kalp atışı durduğu için bugün yine mozaik turner sendorumundan olma ihtimali duvar gibi duruyor önümüzde.Embriolara genetik test yapilmadi mi?
Siz mozaik turnersiniz. Dogal yolla olusan embriolarinizda turner riski var. aslinda islem cok basit sizin icin. Sorun belli olunca cozum de kolay. Pgt yapilsa boyle bir riskiniz kalmazdi.
Mozaik oldugunuz icin hic sorunsuz bebek sahibi olabilme ihtimaliniz de var. hersey ihtimal dahilinde yani. Umarim saglikli bir gebelik elde edersiniz.
Elinizdeki bu bilgiye göre embriyolarinizin pgt/ngs gbi yontemlerle taramaya gitmesi gerekiyor diye biliyorum . Fakat ben doktor değilim . Siz transfer olmussunuz. Bundan sonraki süreçte sakin kalın , normal sürecinizi yaşayın . Sağlıklı bir gebelik yaşıyor da olabilirsiniz . Bunu bilemezsiniz . O yüzden stresten uzak durun ve anın keyfini çıkarın :)
İçinizi ferah tutmaya çalışın .Stres size iyi gelmeyecek sonuçta ...Evet dediğin gibi transfer olduk ve çoğul gebelik deniyor. İnşaallah öyledir inşallahh.. sizler böyle yorum yazınca aklıma şu geldi. Annem ilk kardeşimi kaybetmiş ve bende kaybetmiş oldum. Acaba mozik turner olup çocuk sahibi olan ve farkında olmayan kaç kişi vardır değil mi kızlar ?
Allah tez zamanda doldursun kucaginizi.ya evet çok haklısın, eşim bu konuyu ilk öğrendiğimiz de yani önceki pozitif aldığım dönemde önce araştırmış ama sorun olmaz diye bir dönüş almıştı. Önceki gebelikte kalp atışı durduğu için bugün yine mozaik turner sendorumundan olma ihtimali duvar gibi duruyor önümüzde.
Seninde söylediğin gibi bebek sahibi olma ihtimaline o kadar ihtiyacımız var ki 12 yıl oldu ve çok yoruldukiyi dileklerin için çoook teşekkür ederim.
merhaba ben 45 x 46 xx mozaik sendromu taşıyıcısıyım.iki kez doğal yolla gebe kaldım ama maalesef kalpleri durdu.kimse yok mu
merhaba ben varım 45x 46xx benim taşıcılığım 3.6 oranındakimse yok mu
Merhaba,
Eki Görüntüle 3209647 merhaba bende de aynı durum var sonuç ne oldu acaba?
Merhaba taşıyıcı olduğunuzu nerde nasıl öğrendiniz ? Bana turner denildi bebeğim içinmerhaba ben varım 45x 46xx benim taşıcılığım 3.6 oranında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?