45 günlük bebeğim emiyor ama doymuyor :(

olcut olmasa da az çok fikir veriyor
ben de mama vermemek icin çok direndim ama bebeğim 1.ay kontrolünde doğum kilosunun da altında cikinca başlamak mecburiyetinde kaldım.
sutumu artırmak için yapmadığım şey kalmadi ancak olmayınca olmuyor, kısmet bazı şeyler sanirim
Sizin ne kadar cikiyordu sagdiginizda bir aylikken.

1 ayin sonunda mama takviyesi ile beraber 900 gr almisti. Toplamda 270 cc mama iciyo. Niye aglar ki mama icince sakinlesiyor. Beni birakmasindan da cok korkuyorum. r gun vermeden dayanabilir miyim bilmiyorum ac birakiyirmusum ona yetmiyormusum gibi geliyor cok uzuluyorum

Ayrica goguslerim hic dolmuyor sertlesmiyor. Soruyorlar kiyafetin islaniyor mu hic islanmiyor tasmiyo yani sutum. Sikinca zar zor geliyo

Simdi 45 ml mama iciyo arada 30 vereyim diyorum yok yine doymuyor ardindan tekrar hazirliyorum 15 ml. Benimde en cok korktugum beni birakmasi ki genelde 3. Ayin sonunda birakiyormus boyle olan bebekler. Hic vermemem icin surekli gogsumde durmasi ki onuda denedim indirince agliyor 2 saat emzirdigimi biliyorum hic durmadan yatagina indirip tekrar kucagima aldigimi. Yara oldu hep goguslerim. Oyle olunca da kokuna alisiyor diyorlar ne yapacagimi sasirdim
DAha yenidoğan
Tabi ki kokuna alışacak
Olması gereken o
O kucağa alışmasın diyenleri terlikle dövmek lazım
Büyüdüğü zaman istesen de gelmeyecek zaten kucağına
Küçük olduğu için sürekli emmesi, kucakta olması, indirince uyanması ağlaması çok normal
Yara olması yanlış emzirmekten
Ucunu değil kahverengi kısmı vereceksin ve üstüne eğilme arkaya yaslanarak emzir
Ayrıca Memeyi sıkma, süt gelmemesi hiçbir şeyi göstermez
Zamanla memeler yumuşayabilir bu terbiye olduğunu gösterir, öyle olursa sütüm azaldı diye düşünme bu iyi bir şey. İhtiyaca göre süt olması demek
Ayrıca benim hiç kıyafetim ıslanmadı
Ne kadar yanlış yönlendirmişler yaa

Mama içince sakinleşmesi mama ağır geldiği için çünkü. Anne sütüne göre mama daha zor hazmedilir
Ve biberon kolayına geliyor
Daha önceden de reddetmiş ve biberon kaynaklı red yapması çok olası
O miktar da yol yakınken kurtulmazsan sürekli artacak
Tabi öyle pat diye bırakılmaz mama
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar
Ayrıca yukarıda bir yazı attım okudunuz mu?

Yediklerimi soyleyeyim uzum taze ve kuru incir. Incir havuc kuru. Tereyagli beyaz dut kurusu. Yesil mercinek. Kuru borulce. Bulgur. Sogan. Hurma. Ceviz. Rezene anason isirgan otu cayi. Humana still tea. Kimyon gunde 3 4 litre su. Vita malt. Maltana. Laktozsuz sut. Lohusa serbeti. Yemeklerimde mutlaka et ve tavuk. Dsha unuttugunda vardir.
Yeme içme süt yapmaz
Emzirmek süt yapar
Ayrıca mamadan kurtulana kadar biberon kullanmayın emzirme destekleyici sistemle verebilirsiniz
Emzirme destekleyici sistem diye Google’a yazın beslenme sondasıyla yapılıyor

DAha yenidoğan
Tabi ki kokuna alışacak
Olması gereken o
O kucağa alışmasın diyenleri terlikle dövmek lazım
Büyüdüğü zaman istesen de gelmeyecek zaten kucağına
Küçük olduğu için sürekli emmesi, kucakta olması, indirince uyanması ağlaması çok normal
Yara olması yanlış emzirmekten
Ucunu değil kahverengi kısmı vereceksin ve üstüne eğilme arkaya yaslanarak emzir
Ayrıca Memeyi sıkma, süt gelmemesi hiçbir şeyi göstermez
Zamanla memeler yumuşayabilir bu terbiye olduğunu gösterir, öyle olursa sütüm azaldı diye düşünme bu iyi bir şey. İhtiyaca göre süt olması demek
Ayrıca benim hiç kıyafetim ıslanmadı
Ne kadar yanlış yönlendirmişler yaa

Mama içince sakinleşmesi mama ağır geldiği için çünkü. Anne sütüne göre mama daha zor hazmedilir
Ve biberon kolayına geliyor
Daha önceden de reddetmiş ve biberon kaynaklı red yapması çok olası
O miktar da yol yakınken kurtulmazsan sürekli artacak
Tabi öyle pat diye bırakılmaz mama
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar
Ayrıca yukarıda bir yazı attım okudunuz mu?
Bir hemsire diyo ne zaman isterse emzir diger hemsire diyo 15 dkdan sonra sadece su iciyo bi faydasi yok ne yapacagimi sasirdim gecen pazartesiye kadat surekli emziriyordim doktot da 20dkdan fazla emzirme en az da 2 saat ara ver deyince onu uyguladim. Facebook daki sayfays da bakicam mutlaka. Saatlerce emzirdikten sonra hic kendi biraktigi olmadi simdiye kadar gogsumu. Tuvalete bile gidemiyordum. Beni emip Sakince gazini cikartip uyudugunu gormek icin neler vermem :KK43:

Bir hemsire diyo ne zaman isterse emzir diger hemsire diyo 15 dkdan sonra sadece su iciyo bi faydasi yok ne yapacagimi sasirdim gecen pazartesiye kadat surekli emziriyordim doktot da 20dkdan fazla emzirme en az da 2 saat ara ver deyince onu uyguladim. Facebook daki sayfays da bakicam mutlaka. Saatlerce emzirdikten sonra hic kendi biraktigi olmadi simdiye kadar gogsumu. Tuvalete bile gidemiyordum. Beni emip Sakince gazini cikartip uyudugunu gormek icin neler vermem :KK43:
Saat tutmayın istediği kadar emsin. Ara vermenize gerek yok
Tek bildiği emmek
Kendi bırakmaması da normal
Bunların hepsi normal
3-4 aylık olup etrafa ilgisi artınca emme süresi azalacak
Beklentiyi düşük tutun :)
Aşağıdaki yazıyı okuyun

http://www.lllturkiye.org/2016/04/yenidogann-mektubu.html?m=1

Yeme içme süt yapmaz
Emzirmek süt yapar
Ayrıca mamadan kurtulana kadar biberon kullanmayın emzirme destekleyici sistemle verebilirsiniz
Emzirme destekli sustemi mutlaka deneyecegim cok sagolun bilmiyordum. Insallah ise yarar ve size cok dua ederim. Allah razi olsun simdiden

Emzirme destekli sustemi mutlaka deneyecegim cok sagolun bilmiyordum. Insallah ise yarar ve size cok dua ederim. Allah razi olsun simdiden
Şu anda çok küçük olduğu için işe yarar.
Mamayı da çişli bezleri takip ederek azaltabilirsiniz birden bırakmayın
Henüz çok küçük
Emzirme sanatı grubuna üye olun mutlaka
Form doldurarak üye alıyorlar
Doğru doldurduğunuzdan emin olun, günlük alım yapıyorlar

Şu anda çok küçük olduğu için işe yarar.
Mamayı da çişli bezleri takip ederek azaltabilirsiniz birden bırakmayın
Henüz çok küçük
Emzirme sanatı grubuna üye olun mutlaka
Form doldurarak üye alıyorlar
Doğru doldurduğunuzdan emin olun, günlük alım yapıyorlar
Cok cok cok tesekkur ederim

Sizin ne kadar cikiyordu sagdiginizda bir aylikken.
30- 40 cc kadar çıkıyordu tek göğsümden.
doğumdan 3 gün kadar sonra 10 cc çıkmıştı. şimdi 5 aylık şuan da 60 cc filan çıkıyor yani zamanla arttı ancak halen yetersiz
bebeğim de çok iştahlı sayılmaz, mamayı da bitiremiyor. bu ay ek gıdaya başladık doktorun yönlendirmesiyle, umarım zamanla daha iyi kilo alır
sizin nasıl gidiyor? moralinizi bozmayın herşey olacağına varıyor, sağlığımız yerinde olsun da

30- 40 cc kadar çıkıyordu tek göğsümden.
doğumdan 3 gün kadar sonra 10 cc çıkmıştı. şimdi 5 aylık şuan da 60 cc filan çıkıyor yani zamanla arttı ancak halen yetersiz
bebeğim de çok iştahlı sayılmaz, mamayı da bitiremiyor. bu ay ek gıdaya başladık doktorun yönlendirmesiyle, umarım zamanla daha iyi kilo alır
sizin nasıl gidiyor? moralinizi bozmayın herşey olacağına varıyor, sağlığımız yerinde olsun da
Benim moral sifir bunalimdayim

Benim moral sifir bunalimdayim
daha lohusa dönemindesiniz, bu hissettikleriniz çok normal ve geçici. emin olun hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.
bebeğinizi büyüdükçe daha iyi tanıyacaksınız, neye ağlıyor bileceksiniz.
yanlış yönlendirme yapmak istemem, oyuzden şu kadar mama verin diyemeyeceğim. her bebeğin ihtiyacı farklıdır, hepsi kendine özeldir.
doktorunuza güveniyorsanız onu dinleyin. ancak imkaniniz varsa farklı doktorlara da danışın bana kalırsa, içiniz rahat olur.
40 ı çıktıktan sonra hem bebek hem de siz ( fiziksel ve duygusal olarak) çok daha iyi durumda olacaksınız.
umarım yalnız değilsinizdir yanınızda destek olan birileri vardır
Allah yardımcınız olsun

Yeme içme süt yapmaz
Emzirmek süt yapar

bol bol emzireceksin canım emzirdikçe çoğalıyor süt ama onun yanında ılık banyo bol su ve komposto içtim ben birde lactamil kullandım hem toz olanından hemde çay şeklinde olanından faydasını da gördüm sende deneyebilirsin.

X