45 günlük bebeğim emiyor ama doymuyor :(

Ayselen206206

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2018
136
92
38
18 Haziranda sezaryanla doğum yaptım bebeğim ilk 18 gün emmeyi reddetti ve mama vermek zorunda kaldım. ama yine pes etmedim her emzirmeden önce savaştık bebeğimle resmen göğsümü alması için. 18 günden sonra almaya başladı ama ne zaman kaldırsam hala açtı hep aranıyordu ve uyumuyordu. mamayı verince susuyordu. ilk zamanlar 30 ml veriyorduk sonra 60a cıktık şimdi oğlum 48 günlük hala emiyor ama göğsümden zor ayırıyorum her iki göğsümü yarımşar saat emzirip ardından yine doymadığı için 45 ml mama veriyorum az mı cok mu karar veremedim doktorumuz 30 ver dedi ama az geliyo ve hep aglıyo. gazı var zannedip damla aldık ama yok açlıktan aglıyo içince yüzünde güller açılıyo. kaç ml mama vermeliyim lütfen yardım edin bu durumu yaşayan var mı hiç. mama vermeyi hiç istemiyorum bunalımdayım resmen :KK43:

18 Haziranda sezaryanla doğum yaptım bebeğim ilk 18 gün emmeyi reddetti ve mama vermek zorunda kaldım. ama yine pes etmedim her emzirmeden önce savaştık bebeğimle resmen göğsümü alması için. 18 günden sonra almaya başladı ama ne zaman kaldırsam hala açtı hep aranıyordu ve uyumuyordu. mamayı verince susuyordu. ilk zamanlar 30 ml veriyorduk sonra 60a cıktık şimdi oğlum 48 günlük hala emiyor ama göğsümden zor ayırıyorum her iki göğsümü yarımşar saat emzirip ardından yine doymadığı için 45 ml mama veriyorum az mı cok mu karar veremedim doktorumuz 30 ver dedi ama az geliyo ve hep aglıyo. gazı var zannedip damla aldık ama yok açlıktan aglıyo içince yüzünde güller açılıyo. kaç ml mama vermeliyim lütfen yardım edin bu durumu yaşayan var mı hiç. mama vermeyi hiç istemiyorum bunalımdayım resmen :KK43:
Doymadığını aranmasından, ağlamasından mı anladınız?
Bunlar doymadığını göstermez
44 günlük bebekte doyma kriteri çişli bezleridir
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyordur
Ağlama sebebi biberonun rahat akışını araması olabilir
O biberon yüzünden sizi bırakabilir ki daha önceden de reddetmiş
Günde 1 kez 30 cc mamanın hiçbir anlamı yok
Biberon ve varsa emziği atın çöpe

en cok imrendiğim sey oldu bu anne sütü... Allah yardimcin olsun. saglikla buyut bebegini... sütünü sagmayi denedinmi..ne kadar çıkıyor bk takviye yaparsin.. bebek gibi olmasa da pompalar ortalama bi rakam cikiyo

merhaba
Allah saglikla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin yavrunuzu
göğsünüzü pompa ile sağdınız mı?
doktor neye dayanarak mama ver dedi, kilo alımı az mıydı
sizin sütünüzle kilo alımı yeterliyse mama vermek için zorlamayin
bebek her zaman anne sıcaklığını arar. ilk 3 ay uzun süre memede kalmak ister
sütünüz yeterliyse ve mamayı bırakmak istiyorsanız, facebook ta emzirme sanatı grubu var, oraya üye olup admin lere sorabilirsiniz

en cok imrendiğim sey oldu bu anne sütü... Allah yardimcin olsun. saglikla buyut bebegini... sütünü sagmayi denedinmi..ne kadar çıkıyor bk takviye yaparsin.. bebek gibi olmasa da pompalar ortalama bi rakam cikiyo

merhaba
Allah saglikla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin yavrunuzu
göğsünüzü pompa ile sağdınız mı?
doktor neye dayanarak mama ver dedi, kilo alımı az mıydı
sizin sütünüzle kilo alımı yeterliyse mama vermek için zorlamayin
bebek her zaman anne sıcaklığını arar. ilk 3 ay uzun süre memede kalmak ister
sütünüz yeterliyse ve mamayı bırakmak istiyorsanız, facebook ta emzirme sanatı grubu var, oraya üye olup admin lere sorabilirsiniz

Sağımda çıkan miktar asla ölçüt değil
Az olduğunu göstermez

Sütünüzü sağıp mamayı içtiği biberona koyup verin, eğer içerse sizin sütünüzde değil göğüs ucunda sorun var demek. Ama yine içmezse o biberondan sütünüzü demek ki sütünüz acı, ekşi falan olabilir, o yüzden doymak için de mamayı içiyordur.

Sağımda çıkan miktar asla ölçüt değil
Az olduğunu göstermez
olcut olmasa da az çok fikir veriyor
ben de mama vermemek icin çok direndim ama bebeğim 1.ay kontrolünde doğum kilosunun da altında cikinca başlamak mecburiyetinde kaldım.
sutumu artırmak için yapmadığım şey kalmadi ancak olmayınca olmuyor, kısmet bazı şeyler sanirim

olcut olmasa da az çok fikir veriyor
ben de mama vermemek icin çok direndim ama bebeğim 1.ay kontrolünde doğum kilosunun da altında cikinca başlamak mecburiyetinde kaldım.
sutumu artırmak için yapmadığım şey kalmadi ancak olmayınca olmuyor, kısmet bazı şeyler sanirim

kesin bir sonuc vermesede diye belirttim... ama azsa belli oluyor zaten... olamayınca olmuyor emzirme birimi bana mucize yaratamam demisti
Sağıma alışkın olmayan memelerde hiç bile çıkmayabilir.
Doyma ölçütü çişli bezleridir

Doyup doymadigi konusunda doktirunuz daha iyi yonlendirir fakat ne kadar emmek istiyorsa o kadar emzirin bebeginizi benim bebegim de 2 bucuk aylik ve o donemlerde yapisiktik disari bile cikamazdim 10 dakika gecmeden meme aramaya baslardi bulamayincada sinirlenip aglardi bence donemsel bisey bana da ac doymuyo diyenler oldu fakat kilo alimi gayet iyi oldugu icin mama vermedim diyenleri dinlemedim bazen bebekler sirf emmek istedikleri icin emerler kollarinizda guvende hissederler ve gogsunuzun konusu amniyon sivisinin kokusuna benzdigi icin yakin olmak isterler ama gecici bi durum dunyaya alistikca cevreye yoneliyolar ve hapur hupur emip birakiyolar etrafi seyrediyolar :)))

Cogu zaman yapisik geziyorduk ama doktor ve hemsireler 2 saatte bir emzirmemi soyledi. 2 saat duramiyor ki surekli araniyor. Sutumu sagmayi deneyim 2 saat ara verirsem 60 cc cikiyo onu biberonls verince onu da iciyo emmenin ardindan o zamanda susuyo. Surekli emdigi icin ardindan hemen sagdigimda 30 cc cikmisti doktorum o yuzden 30 cc ver dedi. Cogaltmanin yollarini anlatti ama ben zaten hepsini denedim deyince yapacak bisey olmadigini soyledi

1 ayin sonunda mama takviyesi ile beraber 900 gr almisti. Toplamda 270 cc mama iciyo. Niye aglar ki mama icince sakinlesiyor. Beni birakmasindan da cok korkuyorum. r gun vermeden dayanabilir miyim bilmiyorum ac birakiyirmusum ona yetmiyormusum gibi geliyor cok uzuluyorum

Doymadığını aranmasından, ağlamasından mı anladınız?
Bunlar doymadığını göstermez
44 günlük bebekte doyma kriteri çişli bezleridir
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyordur
Ağlama sebebi biberonun rahat akışını araması olabilir
O biberon yüzünden sizi bırakabilir ki daha önceden de reddetmiş
Günde 1 kez 30 cc mamanın hiçbir anlamı yok
Biberon ve varsa emziği atın çöpe
Simdi 45 ml mama iciyo arada 30 vereyim diyorum yok yine doymuyor ardindan tekrar hazirliyorum 15 ml. Benimde en cok korktugum beni birakmasi ki genelde 3. Ayin sonunda birakiyormus boyle olan bebekler. Hic vermemem icin surekli gogsumde durmasi ki onuda denedim indirince agliyor 2 saat emzirdigimi biliyorum hic durmadan yatagina indirip tekrar kucagima aldigimi. Yara oldu hep goguslerim. Oyle olunca da kokuna alisiyor diyorlar ne yapacagimi sasirdim

Canim emzirebildigin kadr emzir iki gogsunu de sutun gelmedigine yada bittigine emin oldugun zaman mamayi ver ama mutlaka her beslenmede emzir ondan sonra mamayi ver yavas yvas azaltmayi dene belki boylece sutun de cogalir bir de biberonu cok az damlatanlardan dene cok geldigi icin bi anda doyuyorlar uykuya daliyolar. Bende ilk hafta mama verdim bu sekilde verdim 30 cc yi bile bitirmiyodu bazende 10 sn ye de cekiyodu illaki anlarsin ac olup olmadigini ama once seni emip mamayi verirsen seni birakmaz sutunde gitmez

Canim emzirebildigin kadr emzir iki gogsunu de sutun gelmedigine yada bittigine emin oldugun zaman mamayi ver ama mutlaka her beslenmede emzir ondan sonra mamayi ver yavas yvas azaltmayi dene belki boylece sutun de cogalir bir de biberonu cok az damlatanlardan dene cok geldigi icin bi anda doyuyorlar uykuya daliyolar. Bende ilk hafta mama verdim bu sekilde verdim 30 cc yi bile bitirmiyodu bazende 10 sn ye de cekiyodu illaki anlarsin ac olup olmadigini ama once seni emip mamayi verirsen seni birakmaz sutunde gitmez
Az damlatanlardan kullaniyirum zaten ama icince hic uyumuyor aksine uyaniyor ve keyfi yerine geliyo

Cig badem beyaz uzum de cok sut yapiyo denemediysen bunlari da dene
Yediklerimi soyleyeyim uzum taze ve kuru incir. Incir havuc kuru. Tereyagli beyaz dut kurusu. Yesil mercinek. Kuru borulce. Bulgur. Sogan. Hurma. Ceviz. Rezene anason isirgan otu cayi. Humana still tea. Kimyon gunde 3 4 litre su. Vita malt. Maltana. Laktozsuz sut. Lohusa serbeti. Yemeklerimde mutlaka et ve tavuk. Dsha unuttugunda vardir.

X