44 yaşında anne olmak.....

hxuxrrem 2000

SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
5.323
31
44 Yaşında Anne Olmak

Kısırlığın nedenleri, kısırlık tedavisinde yeni gelişmeler konusunda öğrenmek istenilen her konu Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Yerel Gündem-21 (YG-21) Kadın MeclisiveUmut Tüp Bebek Merkezi işbirliği ile düzenlenen seminerde masaya yatırıldı.
Kısırlığın nedenleri, kısırlık tedavisinde yeni gelişmeler konusunda öğrenmek istenilen her konu Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Yerel Gündem-21 (YG-21) Kadın Meclisi ve Umut Tüp Bebek Merkezi işbirliği ile düzenlenen seminerde masaya yatırıldı.

Bakırköy YG-21 Kadın Meclisi Başkanı Meltem Ünal Erzen’in de katıldığı seminere ilk denemesinde çocuk sahibi olmayı başaran ve 20 günlük bebeği Ceylin’le toplantıya iştirak eden 44 yaşındaki Sakine Ertaş salonda bulanan anne ve baba adaylarına seslenerek, “Eşim 44 yaşında olmamdan dolayı artık çocuğumuz olmaz boşver diye çok söyledi. Ama ben içimdeki umudu hiç kaybetmemiştim ve bugün karşınızda 20 günlük anneyim. Sanki bir rüyadayım. Hala çocuğum olduğuna inanamıyorum. Fakat herkesin sonuna kadar denemesini tavsiye ediyorum. Şimdi evde eşimle çocuğu paylaşamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakırköy YG-21 Kadın Meclisi Başkanı Meltem Ünal Erzen de yaptığı konuşmada , “1978 yılında İngiltere’de ilk tüp bebeğin dünyaya gelmesinin ardından tüp bebek konusunda çok önemli mesafeler kat edildi. Ben de bir bilim insanı olarak sizlere bilimin gösterdiği yoldan ayrılmamanızı ve asla ve asla hurafelere inanmamanızı tavsiye ediyorum”


Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Kumbak Aygün, Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Okucu ve Psikolog Yasemin Abız Topçu yaptıkları konuşmalarda,

-Çocuk istiyorsunuz ve olmuyorsa nedenleri ne olabilir?

-Çocuk sahibi olma şansınız ne olabilir?

-Kimler kısırlık tehditi altında ?

-Kısırlık cinsel hayatı bitiriyor mu?

-Genetik hastalığı olan çiftler de bebek sahibi olabilir mi?

-Sperm veya yumurta dondurmak mümkün mü?

-Dondurulmuş embriyodan dünyaya gelen bebekler normal mi?

-Baba adayında hiç sperm olmaması durumunda neler yapılabilir?

-Kısırlık tedavisi süreci nasıl işliyor?

-Kısırlık tedavisinin başarısı ve maliyetleri nedir?

-Kısırlık tedavisinde devlet desteği nedir? sorularına açıklık getirdiler.


Uzmanlar, kısırlığın sadece kadınlara özgü bir hastalık olmadığını hastalığın kaynağı olarak kadınların %40, erkeklerin %40 ve açıklanamayan sebeplerin de % 20 ‘de olduğunu vurguladılar.

Teşhise erkekten başlamanın hem zaman açısından hem de parasal açıdan daha avantajlı olduğunu bildiren uzmanlar, her anne adayının menopoza girmeden gebe kalma şansının olabileceğini söylediler.


alıntı
 
X