Sezeryan sonrası kaç güne toparlandınız o halde iyileşemekten bebeğime bakamamaktan korkuyorum.Benim kuzenim 1 gün boyunca suni sancıyla normal doğum yapmak için çabaladı. 24 saatin sonunda hiç takati kalmamıştı. Yeterli açıklık da olmayınca mecburen sezaryene alındı. Çektiği onca ağrı da yanına kâr kaldı. Eğer durumunuz uygun değilse normal doğum için ısrarcı olmayın. Ben de sezaryenle doğum yaptım ve hiç de korkulacak bir şey değil. Sağlıkla kavuşursunuz inşallah bebeğinize.
Sezeryan sonrası kaç güne toparlandınız o halde iyileşemekten bebeğime bakamamaktan korkuyorum.
İlk doğumum olacağı için belirsizlik korkutuyor galiba.hem normal doğum hem sezeryan korkutuyor beni. Bir de hemşirenin o lafı baya moralimi bozduSpinal sezeryan oldum 4 saatte ayağa kalktım herşeyi yapabilecek konumdaydım.Sezeryandan korkma Allah kucağına sağ Salim alabilmeyi nasip etsinHayırlı doğumun olsun inşallah
Hiç korkma bende normal doğum diye tutturmuştum.Bebeğin Sağlıklı olsun sen iyi ol gerisi hal olur .Spinal tavsiye ederim normal doğum gibi oda 4 saat sonra kalktım yürüdüm merdiven indim çıktım WC gittim gaz çakardım .Hiç korkma Allah yardım eder hakkında hayırlısı olsunİlk doğumum olacağı için belirsizlik korkutuyor galiba.hem normal doğum hem sezeryan korkutuyor beni. Bir de hemşirenin o lafı baya moralimi bozdu
Öncelikle doğumun başlaması bi sancıyla bakar ,bebeğin başının yerleşmesi bi sancıyla bakar yani hala yerlesmedi acaba sorun mu var gibi bişey düşünmeyin benim bebeğim 41+5 de geldi. Yeğenim 42 + da geldi. Yani normal şeyler bunlar. Ben doğumu başlatmak için iki gün üst üste eşimle birlikte olduk öyle başladı yoksa benim doktorum da bunun geleceği yok ama bi sancıyla bakar demişti.Var mı benimle aynı durumda olan bu işi hayırlısıyla bitiren. Hamileliğimde 37. Haftadan sonra ha doğdu ha doğacak derken geldik 40+0 a kontrole gittim doğumla ilgili hiç bir belirti yok derken 41. Haftadayım artık bebek hala aşağıya tam inmemiş doktorum ultrason muayanesinde normalde göremiyor olmamız lazım başını bu haftada dedi. Nst de sancı yok. Suyu iyi. Rahim ağzında çok az yumuşsma var yeterli değil dedi. Üstüne rahim ağzı muanesinde çok canımın yanması ay uy diye tepki vermem ve hemşirenin diğer hastalar fark etmiyor bile bu kadar tepki veren sensin demesi. Şimdi acaba sezeryan mı olmalıyım 41. Haftanın bitmesini beklemeden. Normal doğum kendiliğinden başlar mı başlarsa dayanabilir miyim sancılara ya doğum başlamazda suni sancı verirlerde yinede sonu sezeryanla biterse. Aynı durumu yaşayan başkaları var mı
Normal doğum başlayabilirse şayet epidural anestezi ile yapmayı düşünüyorum sezeryan olursada dediğiniz gibi spinalHiç korkma bende normal doğum diye tutturmuştum.Bebeğin Sağlıklı olsun sen iyi ol gerisi hal olur .Spinal tavsiye ederim normal doğum gibi oda 4 saat sonra kalktım yürüdüm merdiven indim çıktım WC gittim gaz çakardım .Hiç korkma Allah yardım eder hakkında hayırlısı olsun
Haklısınız galiba düşünmemek oluruna bırakmak en iyisi ama insanın düşünmedende edemiyor.Öncelikle doğumun başlaması bi sancıyla bakar ,bebeğin başının yerleşmesi bi sancıyla bakar yani hala yerlesmedi acaba sorun mu var gibi bişey düşünmeyin benim bebeğim 41+5 de geldi. Yeğenim 42 + da geldi. Yani normal şeyler bunlar. Ben doğumu başlatmak için iki gün üst üste eşimle birlikte olduk öyle başladı yoksa benim doktorum da bunun geleceği yok ama bi sancıyla bakar demişti.
Dayanabilir miyim dayanamaz mıyım sorularına sizden başka kimse cevap veremez buna siz karar vermelisiniz. Sizin neye dayanaip dayanamayacaginjzi kimse bilemez. Şimdiden bunları düşünüp kendinizi korkutmayin her hamilelik her doğum özeldir kimi sezaryen yapmak zorunda kalır kimi kendi isteğiyle yapar kimisi hemen ayağa kalkar kimisi toparlanmakta zorlanır aynı durum normal doğum için de geçerli. Yeğenim 4 buçuk kilo doğdu ve doğum yaptığı gün ayaklandı normal doğum 42 + , ben 41+5 normal doğum rahat yuruyebilmem bir buçuk haftayı buldu bebeğim de 2.900 dü. Çatı sorunum da yoktu. Yani hiç bişey belli olmuyo. 7-8 cm acilmayla hastaneye kontrole gidip doğum yapan insanlar var o kadar açılmış hiç hissetmemis bişey,kimisinde açılma olmuyo korkudan oksitosin salınımı duruyo. Ben hep kendinin en iyi doğumu en iyi şartlarda yapacağıma inanarak gittim. Asla içime korkunun zerresini sokmadim. Sezaryen veya normal fark etmez Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
40+2 deyim bende dediğinizle aynı durumdayım hiç bir belirti yok umarım sizinki gibi yolunda gider herşeyOglumi 40+3 te normal dogumla dogurdum. Pozisyon almisti, asagi inmemisti. Yumusama yoktu, nisan yoktu. Aciklik ve sanci yoktu. 2 gunde bir muayeneye gidiyordum. Son gidisimde bebegin suyu azalmaya baslamis, suni sanci baslayalim dedi.
4 saatte 4cm acildim. Sonra epidural istedim. 2 bucuk saat sonra tam aciklikla dogumhaneye gittim. 3 ikinma sonrasinda oglum dogmustu :)
Epiduralden dolayi kesiyi ve dikisi hissetmedim. 4 dikisim vardi zaten. Cabuk toparlandim.
Cati muayenelerinde ben de zorlandim. O baskiyi hissetmek, hele ki sanci cekerken cok sinir bozuyor ve can yakiyor ama anlik bisey. Hemen geciyor.
Umarim :) normal ya da sezeryan.. onemli olan izin ve bebeginizin sagligi. Saglikla alin kucaginiza.40+2 deyim bende dediğinizle aynı durumdayım hiç bir belirti yok umarım sizinki gibi yolunda gider herşey
İlk 3 gün zor.. ben 3.gün makineden bulaşık.çıkartıyordum.. 10 gün sonra cam siliyordum.. ilk 3 gün oturup.kalkarken birde yataktan kalkarken zorlanırsın..Sezeryan sonrası kaç güne toparlandınız o halde iyileşemekten bebeğime bakamamaktan korkuyorum.
Peki sizin bebiş normal yolla mı geldi yoksa sezaryan mı? Ben bugün 40+6 oldum. Açılma 1 cm idi perşembe günü. Ağrı falan da yok. Yarın suni sancı ile doğumu başlatacak doktor. 41. Hafta ağrım yok. Hayırlısı olsun.bebeğiniz doğdu mu merak ettim. Bende suan aynı durumdayım. 40 haftalık olduk ne gelen var ne giden :) doktorumuzda sezeryanla alalım haftaya dedi ama bekleyeceğim. Siz ne yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?