• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40'ından sonra üniversite okunur mu diyenler için örnek

Mesafeli seni cani gönülden tebrik ediyorum. Bu hayatta istedigin Zaman yapamayacak hic bir sey yok. Burda senin yazidklarinda kaniti iste.

Bence de okumanın yaşı yok. devlet okulunda öğretmenim. 30 yaşındayım daha 10 haftalık hamileyim. sınava girdim ve veterinerlik kazandım. etrafımdaki herkes dehşetle bakıyor (eşim, annem, kyınvalide vs.) nasıl okuyacaksın diye ben de bir şekilde okuyacağım siz çocuğa bakacaksınız diyorum. hayırlısı :)
Heridigine, muhakkak veterinerlik bölümünü oku kesin cok mutlu olacaksin. Hicde zorlanmazsin, hele üniversitede cok tatillerin olacak, cocugunlada cok Zaman gecirebileceksin. Harika. Cok sevindim senin adina. !

Helal olsun valla benim annem de kuran okumayi hic bilmezdi 50 yasina dogru öğrendi okumayi su an 55 yasinda. Maşallah bülbül gibi okuyor katiliyor kuranlara hep kendisi okuyormus. Tecvitli okumasi çok zorluk çekti. banada baski yapiyor namazimi kil kurani oku hep dinle ilgili. Bende kaytatiyorum ya :D

Tebrik ederim insanın gelişmeye her yaşta devam etmesi ne güzel. benim annem de bu sene marmara üniversitesi,iletişim fakültesinden mezun oldu,54 yaşında:) Okulu kazandığında 19 yaşındaymış ve babamla aşka düşüp evlenmiş,okulu da bırakmış.Sonradan bambaşka bir kariyeri olmuş ama emekli olduğunda okula döndü ve dört çılgın senenin sonunda mezun oldu.Ne kadar mutlu anlatamam.

Tebrik ederim insanın gelişmeye her yaşta devam etmesi ne güzel. benim annem de bu sene marmara üniversitesi,iletişim fakültesinden mezun oldu,54 yaşında:) Okulu kazandığında 19 yaşındaymış ve babamla aşka düşüp evlenmiş,okulu da bırakmış.Sonradan bambaşka bir kariyeri olmuş ama emekli olduğunda okula döndü ve dört çılgın senenin sonunda mezun oldu.Ne kadar mutlu anlatamam.
Af ile döndü değil mi, yani okulu bırakanlar istedikleri zaman dönemezler diye biliyorum. Bu durumda olanlar için soruyorum. Yarım kalan iş bırakmaması çok güzel olmuş, maşallah.

Helal olsun valla benim annem de kuran okumayi hic bilmezdi 50 yasina dogru öğrendi okumayi su an 55 yasinda. Maşallah bülbül gibi okuyor katiliyor kuranlara hep kendisi okuyormus. Tecvitli okumasi çok zorluk çekti. banada baski yapiyor namazimi kil kurani oku hep dinle ilgili. Bende kaytatiyorum ya :KK70:
Anne sözü dinlesene :))

Bir örnekte benden. Asistanlık yapıyorum avukatlara. Çalıştığım yerdeki şimdiki stajer avukat bir zamanlar benim işimi yaparmış.
Kadın 45-46 yaşlarında. Ve çocuklarla birlikte dersaneye gidip çok iyi bir üniversiteyi kazanmış.
Bende 23 yaşındayım ve dersaneye yazıldım. Onu örnek alıyorum. Hiçbişi için geç değildir sonuçta :KK54:

Bir örnekte benden. Asistanlık yapıyorum avukatlara. Çalıştığım yerdeki şimdiki stajer avukat bir zamanlar benim işimi yaparmış.
Kadın 45-46 yaşlarında. Ve çocuklarla birlikte dersaneye gidip çok iyi bir üniversiteyi kazanmış.
Bende 23 yaşındayım ve dersaneye yazıldım. Onu örnek alıyorum. Hiçbişi için geç değildir sonuçta :KK54:

Bende avukat olmak istiyorum, çok iyi bır örnek oldu banada :)
Yapılması zor deyipte bizi caydirmaya calisanlara inat , harika ornek bir insan :)
İnşallah ikimizde hayallerimize kavusuruz

Ne güzel iş sahibi de olmuş. Artık ömür uzadı, insanlar kırkından sonra sanki yeni bir hayata başlıyor, kendi istedikleri hayata. İnşallah benim için de öyle olur ve siz ise inşallah ,kendi istediğiniz hayatı şimdiden kurarsınız.

Yapılması zor deyipte bizi caydirmaya calisanlara inat , harika ornek bir insan :)
İnşallah canım, amin. Avukatlık için devam zorunluluğu yoktu eskiden, şimdi nasıl bilmiyorum. Dışarıdan avukatlık okuyan çok kişi tanımıştım ve bu sitede de avukatlar var sana yol gösterebilirler. Ben sana inanıyorum, o enerjiyi sen de hissettim. :)

Ne güzel iş sahibi de olmuş. Artık ömür uzadı, insanlar kırkından sonra sanki yeni bir hayata başlıyor, kendi istedikleri hayata. İnşallah benim için de öyle olur ve siz ise inşallah ,kendi istediğiniz hayatı şimdiden kurarsınız.

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. İnanın birazcık hırsta bizi istediğimiz yere getirir. Yaşlar kaç bilemem ama denemekten birazda zorlamaktam zarar gelmez.

Bende o insandan nasihat aldıktan sonra hayalime yani hemşireliğe zorlucam bu sene :) ömrümüzün sonuna kadar böyle başka işlerde yapamayız. Allah gönlümüze göre versin canlarım :KK15:

Merhaba,

Bu sabah önlisans uzaktan eğitim bilgisayar programcılığını kazandığımı öğrendim. Evet kırkımı geçtim. Hiç çalışmadım hatta sınav sabahı gitmesem mi diye düşündüm. Ama o kadar başvuru ücreti yatırdım ziyan olmasın dedim, ne motivasyon ama.:) Zeki değilim, Türkçe ile puan toplamış olmalıyım. Çünkü kendimi bildim bileli okurum. Aslında çok okuyabilen biri de değilim, gerçekten okuma sevdalılarını bildiğim için.

Bunları neden yazıyorum. Eğer olur mu diye düşünüp de cesaret edemeyenler varsa, olabilceğini söylemek istedim. Tabii sevicim yerini hemen kayıt parasını nasıl denkleştireceğim telaşına bıraktı. Bu konuda okuyanlardan dualarını rica ediyorum.
süpersiniz :)

Akraba bir hatun kişi var. 50 yaşında avukat oldu. Ofis açtı. Okumanın yaşı yok elbette. Bir alanı yüzeysel değil de derinlemesine öğrenmek sadece is odaklı Düşünmemek vizyon gelişim kendini aşmak olarak görülürse sanırım daha motive edici olur. Ilerde iyi bir yazar olmak hedefiyle edebiyat okuyorum. Bir işi yapacaksan temeline inmem gerektiğini düşünürüm. Mesela 50li yaşlarda sadece yazmak isterim. Çocuklar büyümüş hani unun elemis elegini aşmış pozisyonda buradan patlamak isterim. 36 yaşındayım. Bence hersey mümkün . Iman varsa imkan da vardır.

Akraba bir hatun kişi var. 50 yaşında avukat oldu. Ofis açtı. Okumanın yaşı yok elbette. Bir alanı yüzeysel değil de derinlemesine öğrenmek sadece is odaklı Düşünmemek vizyon gelişim kendini aşmak olarak görülürse sanırım daha motive edici olur. Ilerde iyi bir yazar olmak hedefiyle edebiyat okuyorum. Bir işi yapacaksan temeline inmem gerektiğini düşünürüm. Mesela 50li yaşlarda sadece yazmak isterim. Çocuklar büyümüş hani unun elemis elegini aşmış pozisyonda buradan patlamak isterim. 36 yaşındayım. Bence hersey mümkün . Iman varsa imkan da vardır.
Genel olarak bizler bazı şeylere heves eden ama gerekli çabayı göstermeyen insanlarız. Başta çok istekliyiz ama sonra tembelleşiyoruz ve elbette her zaman bahanelerimiz oluyor. Oysa hiç bir şey hemen oluvermiyor. Hergün ama her gün bir tuğla koymak lazım. Sanırım burada zorlanıyoruz, sabrımız yok, şimdi olsun, kolay olsun diyoruz. Bence herkes yazmalı. Umarım siz de isteğinize ulaşırsınız aslında ben şimdiden ufak ufak denemeler yaptığınızı düşünüyorum. :)

Genel olarak bizler bazı şeylere heves eden ama gerekli çabayı göstermeyen insanlarız. Başta çok istekliyiz ama sonra tembelleşiyoruz ve elbette her zaman bahanelerimiz oluyor. Oysa hiç bir şey hemen oluvermiyor. Hergün ama her gün bir tuğla koymak lazım. Sanırım burada zorlanıyoruz, sabrımız yok, şimdi olsun, kolay olsun diyoruz. Bence herkes yazmalı. Umarım siz de isteğinize ulaşırsınız aslında ben şimdiden ufak ufak denemeler yaptığınızı düşünüyorum. :)
Uzun yazamadım yazıyorum. Bir kitabımı yarışmaya gönderdim. Edebi olarak değil ama kurguyu beğenen çok oldu. Zaten editörler düzeltiyor. Ikinci de bitti. 3. Biraz Virginia Wolf tarzı oldu ilerleyemiyorum. Tıkandı. Herşey ataletten oluyor. Bi kendimize gelsek. Annem tembellikten çocuğun olmaz diyordu. 3 tane oldu. Be de tembel olmasam ne olurdum acep :KK55:

Back
X