- Konu Sahibi akideciknane
-
- #9.421
Arkadaşlar merhaba,ben de 42 yaşındayım.Eşim 55 . Aslında neredeyse 4-5 ay önce üye oldum. Ama bu başlığı farketmemişim. Benim Hikayem ise 2012 kasım ayında evlendim. 2013 mayıs ta ilk tüpbebeğimi Türkiyede Antalya da Anadolu hastanesinde yaptırdım.Tabii en büyük sorunumuz eşimde sperm azlığı ve bende de düşük yumurta rezervi .Zaten Türkiyede doktorlar yaşımı görünce tüm oranları düşürüyor:) Sonuç bir 1 .kalite ikincisi 2.kalite 2 embriyo transferi ve negatif.Geçen haziranda eşimle birlikte Avustralya'ya yerleştik. Burada Ağustos ayında itibaren bir merkeze gittim.Tedavi sonucunda 7 embriyo toplandı 3 adet blatosist evresinde döllendi 2 sini dondurduk . 1 tanesi transfer. Test günü betahcgh değerim 35 ,2 gün sonra 22 ve düşük.Hemen ertesi ay aslında birazda eşimin zoru ile dondurulmuşların birini transfer ettirdik. Ve negatif. neredeyse 6 ay içinde 3 deneme moral psikoloji ben de tabii sıfır. Ayrıca bir de ülke değişikliği.Bu arada 3 ay dinlendim. Burası yaza geldiği için biraz relax olmaya çalıştım . Doğal yolla kalabilirmiyim diye uğraşmaya başladım. Yani aklımdan bir türlü çıkaramıyordum.. Ocak ayında tekrar doktorumuza gittik. Bu arada ben merkezde danışmanlarla görüştüm. Neydi sorunum?Yalnızca ileri yaşmı? Peki İleri yaşta pek çok insan hamile nasıl kalıyordu?Doktorumuza da dedim. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum.Neyi araştırmanız gerekiyorsa araştırın bende dedim. Defalarca kan tahlıli yapılan bana tekrar kan tahlili yapıldı. Bu arada Türkiyede ki hastane ultrason muayenesinden sonra ,bebeğin yerleşeceği yerde et beni gibi bir polipe rastlamıştı onuda orada operasyonla aldırmıştım. Buradaki doktorumuzda biyopsi yaptı.Çok önemli bir bulguya rastlamadığını söyledi..Ocak sonu adetimle dondurulmuş tedavisine başladım. Burada yumurta baskılama falan yok.Ve 16 Şubatta dondurulmuş son embriyomda transfer edildi.progestrone fitile transferden 3 gün önce başladım.Yalnız diğer tedavilerimden farklı bu sefer transfer gününden itibaren Clexane 40mg enjeksiyonu da hergün yapıyorum.Allahım bu yoldaki hayırlısı ile çocuk sahibi etsin. Çok zor aşamalardan geçiyoruz. Maddiyat bir kenara,eşimle iletişimim bile bir ara bozldu neredeyse... Test günüm 27 şubat....
hoşgeldin canım, yaşını sorun etme geç kaldığınıda düşünme hayatım.. gayet normal bir yaştasın.. bazı korkular her yaşta oluyor hepsinin üstesinden geleceğiz..
Gördüm canım senin yorumunu gormezmiyim haklisin diğer topic çok kalabalık birsey yaziyorsun cevap alamadan 10 sayfa geçiyor
Merhaba Sara_28, hoşgeldin. Geçenlerde bir arkadaşım facebook üzerinden bir bilgi paylaşmış. Hamilelik sırasında göbek kordonu yoluyla anne bebeği beslediği kadar, bebek te anneye kök hücre gönderiyormuş. Bu yüzden de hamilelik, bir çok hastalığı önleyip, bir çoğunu tedavi ediyormuş. Ben de aynı korkulara sahiptim. Şimdi daha bi hevesliyim açıkçası
Hoşbulduk adigee1
Alyam sağlıkla mutlulukla 1 yas civarı olsun çalacağım doktor kapısını yine o deli kadın gelmiş diyecekler :)
Bakalım zaman ne gösterecek inşallah bende o zaman sizlerin dogum haberlerini almış olurum
Alya da sizi kocaman öper salyali salyali öper :)
( bu ara salya üretimine hız verdi aksama kadar ağız siliyoruz :) )
Allah gönlüne göre versin üzülme .Hepimizde aynı dertler .Allah can sağlığı versin .Gerçekten bu doğru .Ben ilk tüp denemem de o kadar ağlamıştım ki olumsuz sonuca ..Tedavi gördüğüm kattaki bankoda ki kız benı teselliye çalışıyo bir yandan da o da ağlıyordu çok iplemedim önce benim içim yanıyo anlayamazsın beni dedim dediğime bi pişman oldum meğer kız 4 kere yaptırmış tedavi,, olumsuz denemelerin ardından (kızda en fazla 26-27 )eşide evlerden ırak kanser olmuş umrumda değil dedi artık bebek .Ben bebek için çok yıprattım onu dedi şimdi hasta gözünün içine bakıyorum dedi .Kızda dünyalar güzeli huyuda çok güzeldi gide gele insan çözüyor.
Nasipde varsa zaten gelecek inşallah bebişlerimiz :)
Mevlam neylerse güzel eyler .
Arkadaşlar merhaba,ben de 42 yaşındayım.Eşim 55 . Aslında neredeyse 4-5 ay önce üye oldum. Ama bu başlığı farketmemişim. Benim Hikayem ise 2012 kasım ayında evlendim. 2013 mayıs ta ilk tüpbebeğimi Türkiyede Antalya da Anadolu hastanesinde yaptırdım.Tabii en büyük sorunumuz eşimde sperm azlığı ve bende de düşük yumurta rezervi .Zaten Türkiyede doktorlar yaşımı görünce tüm oranları düşürüyor:) Sonuç bir 1 .kalite ikincisi 2.kalite 2 embriyo transferi ve negatif.Geçen haziranda eşimle birlikte Avustralya'ya yerleştik. Burada Ağustos ayında itibaren bir merkeze gittim.Tedavi sonucunda 7 embriyo toplandı 3 adet blatosist evresinde döllendi 2 sini dondurduk . 1 tanesi transfer. Test günü betahcgh değerim 35 ,2 gün sonra 22 ve düşük.Hemen ertesi ay aslında birazda eşimin zoru ile dondurulmuşların birini transfer ettirdik. Ve negatif. neredeyse 6 ay içinde 3 deneme moral psikoloji ben de tabii sıfır. Ayrıca bir de ülke değişikliği.Bu arada 3 ay dinlendim. Burası yaza geldiği için biraz relax olmaya çalıştım . Doğal yolla kalabilirmiyim diye uğraşmaya başladım. Yani aklımdan bir türlü çıkaramıyordum.. Ocak ayında tekrar doktorumuza gittik. Bu arada ben merkezde danışmanlarla görüştüm. Neydi sorunum?Yalnızca ileri yaşmı? Peki İleri yaşta pek çok insan hamile nasıl kalıyordu?Doktorumuza da dedim. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum.Neyi araştırmanız gerekiyorsa araştırın bende dedim. Defalarca kan tahlıli yapılan bana tekrar kan tahlili yapıldı. Bu arada Türkiyede ki hastane ultrason muayenesinden sonra ,bebeğin yerleşeceği yerde et beni gibi bir polipe rastlamıştı onuda orada operasyonla aldırmıştım. Buradaki doktorumuzda biyopsi yaptı.Çok önemli bir bulguya rastlamadığını söyledi..Ocak sonu adetimle dondurulmuş tedavisine başladım. Burada yumurta baskılama falan yok.Ve 16 Şubatta dondurulmuş son embriyomda transfer edildi.progestrone fitile transferden 3 gün önce başladım.Yalnız diğer tedavilerimden farklı bu sefer transfer gününden itibaren Clexane 40mg enjeksiyonu da hergün yapıyorum.Allahım bu yoldaki hayırlısı ile çocuk sahibi etsin. Çok zor aşamalardan geçiyoruz. Maddiyat bir kenara,eşimle iletişimim bile bir ara bozldu neredeyse... Test günüm 27 şubat....
inşallah bu sefer bebeğiniz size tutunmuştur ve 9 ay boyunca hiç bırakmaz
Doğru söylüyorsun..Eşim 3. denemeden sonra boşver kafanı takma olmazsa olmaz diye beni çook teselli etti.Şimdide test gününden korkuyorum Senin yaşın kaç ve son durumun nedir arkadaşım
İnşallah sara_28....Biliyorum ki hepimiz çok çabalıyor ve elimizden geleni yapıyoruz.Hatta fazlasını yapıyoruz. Bazen bir doktor kadar bilgili olduğumu düşünüyorum. O kadar çok araştırmalar yaptım ki....Bir sürü supplement vb kullandım.Sonuçta Yüce Rabbim ol derse oluyor.
39 a girmeye az kaldı ama yaşıma göre az olan yumurtalar bende çok çok az .Sadece tek yumurtam oluşuyo son zamanlarda o kadar iğneye rağmen .Troid sorunum da var ,insülin direncim varmış,kilo sorunum evlendikten sonra başladı 5 yıllık evliyim bu arada Bir dolu yumurta2 olumsuz denemem var işte böyle .
Bu ayın 27 sinde transferim var 2 tane embiryom var dondurulmuş .O zamana kadar da bi dolu sıkıntı yaşadım .Döllenmeme sorunu gibi.
İşte böyle
Ben 45 yasindayim bugune kadar 5 basarisiz tup bebek yaptik fsh 12.6 cikti gecen zamanda yas disinda sorunum yok.esimde 4 basarisiz tupten sonra varikosel tespit edildi ameliyat oldu ardindan spermde hareketsizlik sorunlari cikti ve 2 aydir tedavi goruyor gerci pek umudum yok ama yinede devam ediyor.doktorlarin yasimdan dolayi hep beni demoralize etmesi ve esiminde sorunun bende oldugunu yasimin ilerledigini soylemesiyle dune kadar yumurta donasyonu icin gun sayiyordum ancak esimin tek tarafli tavri nedeniyle tekrar tupbebege karar verdim ve fertijin ile gorustum .bu arada bir kez dogal hamileligim oldu ama kaybettim ve sonrasinda burdayim.benim yasta olupta basaran varmi merak ediyorum .gecmis sayfalarda cuha cicegi ve viola dan bahsediliyor gercekten faydasi varmi .amh yatirmayi dusunuyorum ama cok belirleyici olmadiginida okudum .yumurtsm haliyle azda olsa hala var tabi kalitesin tartisilir .deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.sevgiler
Allahım Bu yoldaki Herkesi hayırlısı ile çocuk sahibi etsin diyecektim...
Sonucun cikti mi
cmascım, nasılsın? bu gün gittinmi kontroline umarım herşey yolundadır...
aynen canım inanki bende bu konularda o kadar bilgiye sahibimki ama doktorlar çok bilmiş hastadan pekj hoşlanmıyolar ama keşke bu kadar bilgiye sahip olacağımıza evlatlarımıza sahip olsaydık ki ne varki, buda Rabbimin takdiri buda bizim sınavımız elbet bizde anne olacaz ben inanıyorum sadece yaşımdan dolayı çok korkuyorum
kilo problemi bendede var hemde oldukça fazla diyete başlıyorum ama devam ettiremiyorum hele bu sıralar iyice daraldım yani kilo veremiyorum yaşım geçiyor bebeğim yok
hosgeldinn canimm test gununde guzell haberlerin geldin.. hepimiz cok sikintili sureclerden geciyoruz.. maddi manevi cok yipratici zamanlar.. insallah bu yil bebisinle hepsini atlatirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?