Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sperm sayisi artiralamazmi? Hani duyuyoruz birsuru kur filan. Dogaya sans vermek icim diye bazen esleride bakima almak lazim diyorum. Yani bizdede dusuk sayi sorunu var aynen.

canım çok araştırdık çok ciddi şeyler yaptık ama sperm sayısı çok artmıyorki.. 2 milyon eşimin.. ilaç ve besin takviyeleri ile en fazla 6 milyon yapıyoruz... doktor diyorki bu sperm sayısı ile her durumda tüp bebek yapmanız gerekli 2 milyonu 60 milyona çıkartamazsınız... beslenmenize dikkat edin en azından kalitesi iyi olsun diyor.. tüp bebek için gerekli olan sperm var sizin için şu anda önemli olan yumurta kaliten, yumurtanı kaliteli yakalamalıyız diyor.. sizde sperm sayısı kaç cnm..?

4 milyon. Yani bir yil once bile 10 ustuyken ne oldu bu oldu ben anlamadim. Acaba uzuntuden mi oldu yazik ya kocaciklara. Onlarda etkileniyor galiba.Yoksa onlarda da mi yasla birlikde boyle dusmeye geciyor. Ne bileyim 70 yasinda dedeler bebek yapiyor ama ya.

bağışıklık testleri yapmanı kim istedi canım..?

canım erkeklere yazık değil bize yazık:)) her durumda biz tedavi görüyoruzz tonla igne ilaçç bize uygulanıyor:)
erkek 70 yaşında bile 2 milyon sperm sayısı ile tüp bebek yapacak genç bi bayan buldumu yapabilir hiç kimse neden diye karışmaz bile.. hiç bir doktorda geri çevirmez.. ama bizim 50 den sonra o şansımız kalmıyor..
hastanede 35 yaşlarında bir bayan görmüştüm eşi en az 65 yaşlarındaydı tüp deniyorlardı.. ama bunun tam tersi asla olamıyor..

bu doktora yeni geçtim buradaki ilk tedavim olacak cnm İstanbul Tüp Bebek Merkezi Aret Kamar.. şu anda tam olarak birşey diyemiyorum..

Hadi hayırlısı inşallah gönlüne gore olur. Senin de tum isteyen arkadaşlarında. Daha önce nerdeydin ? Ben sadece seyden dolayı biraz tereddut ediyorum Memoriale devam edip etmemek konusunda , hani bunların dinleri imanları paraya ilk gittiğin yer bi seferde seni bırakmaz bir iki ne kadar yolabilirse diye düşünüyosa eğer 3. kere aynı yere gidiyosan zaten bu dördüncüye bana gelmeyecek neyse bu işin doğrusunu yapayım yoldum zaten yolacağım kadar diye düşünrmü. Yoksa saflık mı yapıyorum

canım o mantığa sahip bi doktora rastlarsan eğer bence 4. de hiç ilgilenmeyeyimde herşeyi kötü olsun bir daha gelmez der:))
bende 4. tedavimde aynen öyle olmuştu doktor diyorduki senin yumurtaliklarını tanıdım artık 5-6 günde bir gel resmen başından savıyordu.. 12 günlük tedavide sadece 2 gün çağırmıştı:)) Allahım bizleri iyi doktorlara rast getirsin..
1 defa Amerikan hastanesinde ilk tedavimi.. 4 defada Bahcecide son tedavilerimi yaptırdım.. Şimdi İstanbul Tüpe geçtim..

Ben 45 yasindayim bugune kadar 5 basarisiz tup bebek yaptik fsh 12.6 cikti gecen zamanda yas disinda sorunum yok.esimde 4 basarisiz tupten sonra varikosel tespit edildi ameliyat oldu ardindan spermde hareketsizlik sorunlari cikti ve 2 aydir tedavi goruyor gerci pek umudum yok ama yinede devam ediyor.doktorlarin yasimdan dolayi hep beni demoralize etmesi ve esiminde sorunun bende oldugunu yasimin ilerledigini soylemesiyle dune kadar yumurta donasyonu icin gun sayiyordum ancak esimin tek tarafli tavri nedeniyle tekrar tupbebege karar verdim ve fertijin ile gorustum .bu arada bir kez dogal hamileligim oldu ama kaybettim ve sonrasinda burdayim.benim yasta olupta basaran varmi merak ediyorum .gecmis sayfalarda cuha cicegi ve viola dan bahsediliyor gercekten faydasi varmi .amh yatirmayi dusunuyorum ama cok belirleyici olmadiginida okudum .yumurtsm haliyle azda olsa hala var tabi kalitesin tartisilir .deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.sevgiler

İncir kürüne adetin ikinci günü başlıyorsun. 2 bardak suya 15-16 inciri koyup kaynatıyorsun. Başka bir kapta da 2 bardak suya 5 -6 adet havuç doğrayıp kaynatıyorsun. İkisini de kaynattıktan sonra suları birleştiriyorsun. 1 bardak sabah, 1 bardak akşam içiyorsun. Bir kerede 2 günlük miktarı hazırlamış oluyorsun. 10 gün yapıyorsun, 3 gün ara veriyorsun. Sonra 10 gün daha yapıyorsun, 3 gün ara veriyorsun. Bu şekilde 3 aylık kullanım, yumurta gelişimini artırıp çatlamalarını sağlıyor. Genelde 3 aya kalmadan hamile kalıyorlar

Merhaba tedavi baskangicinda incir kurunu yapmanin zarari varmi

Hoşgeldin. İnşallah son defa tedavi olur, sonucunu da alırsınız. Daha önceleri de anlattığım bir duyumum var. Eczacı bir ablamız, 40 yaşında evlenip 45 yaşına kadar tüp bebek deneyen, 52 yaşında menapoza giren bir arkadaşını anlatmıştı. Kadıncağız menapoz için kontrole gittiğinde hamile olduğunu öğrenmiş. Her birimizin birer mucize olduğumuzu hatırlamamız gerek sanırım. Çuha çiçeğini ben yeni duydum deneyeceğim. Ama çörekotu yağı bal ve yoğurdu karıştırarak uyguladığım bir kürüm vardı. Çok güzel yumurtalarım da olmuştu. Şu anda yine uyguluyorum. Bakalım neler olacak... Doktor konusunda Miranda ile görüşebilirsiniz. İleri yaşta anne olan bir doktoru vardı onun... Hatta ben de düşündüm doktorumu değiştirmeyi ama daha tedaviye başlamadan değiştirmek istemedik. İlk denememizi yapıp, sonuç alamazsak ona yönelelim dedi eşim. Şimdi tedaviye başlamak için gün sayıyoruz...

Merhaba tedavi baskangicinda incir kurunu yapmanin zarari varmi

İlk defa gideceksen yapma derim ben. Gerçek durumunu görüp, sorun hakkında netleşip ona göre uygulama yapmanı tavsiye ederim. Ama zararı olmaz. Zaten tedaviye periyodunun 2. günü başlıyorsun. Kür de aynı gün başlıyor, birbirini destekler.

Cok tesekkurler.evet mucize oldugumuz cok dogru insallah mucizelerimizede kavusuruz.fertijinde ileri yasta hamilelikte basarili diye okudum .sanirim dogru doktoru bulmak cok onemli umarim bu defa dogruyu bulmusumdur.insallah senin tedavinde basarili olur ve bebegine kavusursun.ben daha once dhea kullanmistim oda yumurta sayisini artirmada iyi geliyor ve hicbir yan etkisi olmadi.hepimiz icin hayirlisi olur insallah

merhaba arkadaşlar benım 13 yıldır bebegım olmuyor ..tüm tedavılere ragmen..500 yasıne nıyetlendım yardımcı olursanız sevınırım:26:

Selam benim troidlerim hiç yok tamamı alındı dışarıdan hormon destegi alıyorum tedavi ve hamilelik süresince enfokronologa gittim hamileliğimi takip eden doktorum mucize hamile diyordu bana olması gereken troid yok olmaması gereken myon bol var :)
Benim Alyam 4,5 aylık ve bu hamilelik ve bebek ısı o kadar hoşuma gittiki bir daha düşünmeye başladım :)
Doğurganlığımız olduğu müddetçe bebek hakkımız hem ne vsrki yasınızda gayet gencsiniz :)

Sizi okuyorum da çok mutlu oluyorum. İnşallah hiç beklemeden yeniden anne olursunuz.

Zeynep Alya'yı sevgiyle öpüyorum

Alyam sağlıkla mutlulukla 1 yas civarı olsun çalacağım doktor kapısını yine o deli kadın gelmiş diyecekler :)
Bakalım zaman ne gösterecek inşallah bende o zaman sizlerin dogum haberlerini almış olurum
Alya da sizi kocaman öper salyali salyali öper :)
( bu ara salya üretimine hız verdi aksama kadar ağız siliyoruz :) )

Merhaba selcancim
Meltem guzel bir is yapmış alyanin resmini göndererek bravo ona :)
Evet kızım kucuk bir prenses biraz boklu ama olacak o kadar demi :)
Ve ben nazara pek jnanmiyorum Rabb'imin emaneti o bana ben sadece emanetciyim Rabbim emanetini koruyacaktir eminim :)
Inşallah guzel bir hamilelik yasarsın ben ufak tefek sorunlar ve bol istirahat disinda cok guzel bir hamilelik yasadım hem cok iyi hemde kadın ruhundan anlayan bir doktora denk geldim
tadını çıkar bu günlerin söyle naz yap onu bunu aser kocisi maymun et doğumdan sonra sen maymun oluyorsun çünkü 😜
Senin bebisin cinsiyetini merak ediyorum Rabbim gönlüne göre versin inşallah ama söyle pembe bir kız fena olmaz valla benimkine elbise giydirdiğimde popisi bir çıkıyor cok fena tatlı oluyor ısırasim geliyor pembe kurdeleler firfirlisindan elbiseler ay kokos tarafım yine depresti
Kızdan fırsat buldukça takip ediyorum sizleri oda anca sabah emzirmelerinde
Öptüm

Arkadaşlar merhaba,ben de 42 yaşındayım.Eşim 55 . Aslında neredeyse 4-5 ay önce üye oldum. Ama bu başlığı farketmemişim. Benim Hikayem ise 2012 kasım ayında evlendim. 2013 mayıs ta ilk tüpbebeğimi Türkiyede Antalya da Anadolu hastanesinde yaptırdım.Tabii en büyük sorunumuz eşimde sperm azlığı ve bende de düşük yumurta rezervi .Zaten Türkiyede doktorlar yaşımı görünce tüm oranları düşürüyor:) Sonuç bir 1 .kalite ikincisi 2.kalite 2 embriyo transferi ve negatif.Geçen haziranda eşimle birlikte Avustralya'ya yerleştik. Burada Ağustos ayında itibaren bir merkeze gittim.Tedavi sonucunda 7 embriyo toplandı 3 adet blatosist evresinde döllendi 2 sini dondurduk . 1 tanesi transfer. Test günü betahcgh değerim 35 ,2 gün sonra 22 ve düşük.Hemen ertesi ay aslında birazda eşimin zoru ile dondurulmuşların birini transfer ettirdik. Ve negatif. neredeyse 6 ay içinde 3 deneme moral psikoloji ben de tabii sıfır. Ayrıca bir de ülke değişikliği.Bu arada 3 ay dinlendim. Burası yaza geldiği için biraz relax olmaya çalıştım . Doğal yolla kalabilirmiyim diye uğraşmaya başladım. Yani aklımdan bir türlü çıkaramıyordum.. Ocak ayında tekrar doktorumuza gittik. Bu arada ben merkezde danışmanlarla görüştüm. Neydi sorunum?Yalnızca ileri yaşmı? Peki İleri yaşta pek çok insan hamile nasıl kalıyordu?Doktorumuza da dedim. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum.Neyi araştırmanız gerekiyorsa araştırın bende dedim. Defalarca kan tahlıli yapılan bana tekrar kan tahlili yapıldı. Bu arada Türkiyede ki hastane ultrason muayenesinden sonra ,bebeğin yerleşeceği yerde et beni gibi bir polipe rastlamıştı onuda orada operasyonla aldırmıştım. Buradaki doktorumuzda biyopsi yaptı.Çok önemli bir bulguya rastlamadığını söyledi..Ocak sonu adetimle dondurulmuş tedavisine başladım. Burada yumurta baskılama falan yok.Ve 16 Şubatta dondurulmuş son embriyomda transfer edildi.progestrone fitile transferden 3 gün önce başladım.Yalnız diğer tedavilerimden farklı bu sefer transfer gününden itibaren Clexane 40mg enjeksiyonu da hergün yapıyorum.Allahım bu yoldaki hayırlısı ile çocuk sahibi etsin. Çok zor aşamalardan geçiyoruz. Maddiyat bir kenara,eşimle iletişimim bile bir ara bozldu neredeyse... Test günüm 27 şubat....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…