- Konu Sahibi akideciknane
-
- #9.401
Sperm sayisi artiralamazmi? Hani duyuyoruz birsuru kur filan. Dogaya sans vermek icim diye bazen esleride bakima almak lazim diyorum. Yani bizdede dusuk sayi sorunu var aynen.
canım çok araştırdık çok ciddi şeyler yaptık ama sperm sayısı çok artmıyorki.. 2 milyon eşimin.. ilaç ve besin takviyeleri ile en fazla 6 milyon yapıyoruz... doktor diyorki bu sperm sayısı ile her durumda tüp bebek yapmanız gerekli 2 milyonu 60 milyona çıkartamazsınız... beslenmenize dikkat edin en azından kalitesi iyi olsun diyor.. tüp bebek için gerekli olan sperm var sizin için şu anda önemli olan yumurta kaliten, yumurtanı kaliteli yakalamalıyız diyor.. sizde sperm sayısı kaç cnm..?
Dogru mantik bencede. Bende iki kez memorial yaptim. Simdi dondurmali( vanilyali degil tabi) yapayim diyorum. Iyi bir labaratuar ve doktor bulucaz artik. Birsuru isimler duyuyorum. Fertijin, Medicana, Maslak, Izmir'de bile dusunuyorum hani degisiklik olsun. Belki yasi geckinleri daha iyi anlar orda diye. Ne bileyim Biraz modern bakisli ve arastirmayi seven doktor istiyorum. Bugun birsuru bagisiklik testi yaptim. Bakalim ne olacak sonuc.
4 milyon. Yani bir yil once bile 10 ustuyken ne oldu bu oldu ben anlamadim. Acaba uzuntuden mi oldu yazik ya kocaciklara. Onlarda etkileniyor galiba.Yoksa onlarda da mi yasla birlikde boyle dusmeye geciyor. Ne bileyim 70 yasinda dedeler bebek yapiyor ama ya.
bu doktora yeni geçtim buradaki ilk tedavim olacak cnm İstanbul Tüp Bebek Merkezi Aret Kamar.. şu anda tam olarak birşey diyemiyorum..
Hadi hayırlısı inşallah gönlüne gore olur. Senin de tum isteyen arkadaşlarında. Daha önce nerdeydin ? Ben sadece seyden dolayı biraz tereddut ediyorum Memoriale devam edip etmemek konusunda , hani bunların dinleri imanları paraya ilk gittiğin yer bi seferde seni bırakmaz bir iki ne kadar yolabilirse diye düşünüyosa eğer 3. kere aynı yere gidiyosan zaten bu dördüncüye bana gelmeyecek neyse bu işin doğrusunu yapayım yoldum zaten yolacağım kadar diye düşünrmü.Yoksa saflık mı yapıyorum
Canım anlatsana nasıl yapıyorsun İncir kürünü hangi dönemde kullanıyosun. Bende kısmetse bu ayın 24unde tekrar başlıyacağım tüp bebeğe. Gerçi daha doktor araştırıyorum ama .Siz hangi doktora gidiyosunuz memnunmusunuz?
İncir kürüne adetin ikinci günü başlıyorsun. 2 bardak suya 15-16 inciri koyup kaynatıyorsun. Başka bir kapta da 2 bardak suya 5 -6 adet havuç doğrayıp kaynatıyorsun. İkisini de kaynattıktan sonra suları birleştiriyorsun. 1 bardak sabah, 1 bardak akşam içiyorsun. Bir kerede 2 günlük miktarı hazırlamış oluyorsun. 10 gün yapıyorsun, 3 gün ara veriyorsun. Sonra 10 gün daha yapıyorsun, 3 gün ara veriyorsun. Bu şekilde 3 aylık kullanım, yumurta gelişimini artırıp çatlamalarını sağlıyor. Genelde 3 aya kalmadan hamile kalıyorlar
Ben 45 yasindayim bugune kadar 5 basarisiz tup bebek yaptik fsh 12.6 cikti gecen zamanda yas disinda sorunum yok.esimde 4 basarisiz tupten sonra varikosel tespit edildi ameliyat oldu ardindan spermde hareketsizlik sorunlari cikti ve 2 aydir tedavi goruyor gerci pek umudum yok ama yinede devam ediyor.doktorlarin yasimdan dolayi hep beni demoralize etmesi ve esiminde sorunun bende oldugunu yasimin ilerledigini soylemesiyle dune kadar yumurta donasyonu icin gun sayiyordum ancak esimin tek tarafli tavri nedeniyle tekrar tupbebege karar verdim ve fertijin ile gorustum .bu arada bir kez dogal hamileligim oldu ama kaybettim ve sonrasinda burdayim.benim yasta olupta basaran varmi merak ediyorum .gecmis sayfalarda cuha cicegi ve viola dan bahsediliyor gercekten faydasi varmi .amh yatirmayi dusunuyorum ama cok belirleyici olmadiginida okudum .yumurtsm haliyle azda olsa hala var tabi kalitesin tartisilir .deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.sevgiler
Merhaba tedavi baskangicinda incir kurunu yapmanin zarari varmi
Hoşgeldin. İnşallah son defa tedavi olur, sonucunu da alırsınız. Daha önceleri de anlattığım bir duyumum var. Eczacı bir ablamız, 40 yaşında evlenip 45 yaşına kadar tüp bebek deneyen, 52 yaşında menapoza giren bir arkadaşını anlatmıştı. Kadıncağız menapoz için kontrole gittiğinde hamile olduğunu öğrenmiş. Her birimizin birer mucize olduğumuzu hatırlamamız gerek sanırım. Çuha çiçeğini ben yeni duydum deneyeceğim. Ama çörekotu yağı bal ve yoğurdu karıştırarak uyguladığım bir kürüm vardı. Çok güzel yumurtalarım da olmuştu. Şu anda yine uyguluyorum. Bakalım neler olacak... Doktor konusunda Miranda ile görüşebilirsiniz. İleri yaşta anne olan bir doktoru vardı onun... Hatta ben de düşündüm doktorumu değiştirmeyi ama daha tedaviye başlamadan değiştirmek istemedik. İlk denememizi yapıp, sonuç alamazsak ona yönelelim dedi eşim. Şimdi tedaviye başlamak için gün sayıyoruz...
selam... inanamadım yine okudum.. troid problemi bende de var..42 yaşımdayım..tüp bebek denemesi ve kızım Alya 4.5 yaşında.. ben 2 . çocuğu istiyorum ama yaşımdan dolayı çekiniyordum... akşam akşam ne iyi oldu bu mesaj...naaapsam acaba??? ..
Sizi okuyorum da çok mutlu oluyorum. İnşallah hiç beklemeden yeniden anne olursunuz.
Zeynep Alya'yı sevgiyle öpüyorum
canim benim cok sagol hepimizin birbirimizin dualarina ihtiyaci var.
bende senin minik alya'ni gordum. Allahim nasil birsey kucuk prenses oyle masallah subhanallah. melteme rica etmistim o da fotosunu yolladi sagolsun. o kadar cok merak ediyordum ki. umarim kizmamissindir arkadasim. Allahim sana esine ogluna bagislasin.
bana da farkli hic birsey uygulanmiyor. hatta ne zaman kontrole gitsem ne yasim tekrar one getirildi ne de baska bisey. tek bir negatif uzucu soz laf duymadim.
kuzum insallah Rabbim alya'miza en kisa zamanda bi kardes verir. ben cok bekleme derim biran once basla tedavine.
bizde kismet olursa ikinciyi hemen dusunuyoruz saglikla bi dogum yapayim. ama bilindigi uzere benim tupbebek korkum var. yani tupbebek dusunmuyoruz yine. Allahim verirse tabii insallah yine dogal istiyoruz.
cmas seni cok merak ettim whats apptan msj attim ama gitmedi neden bilmiyorum. okudugum kadariyla en son degerin super cikmis. bu yazimi gorup bana donersen cok sevinirim.
duova ummu guzbahar alisalis miranda nevser zeytunn acmila ve tum diger topik arkadaslarim hepinize selamlarimi sevgilerimi yolluyorum. Rabbim tez zamanda mucizelerinize kavusturmasi dilegiyle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?