- Konu Sahibi akideciknane
-
- #9.381
Daha önce hamile kaldığım için gerek yok dedi.
Benim dr.umda 1,5 yıl hamile kalamamış 2 defa aşılama yaptırmış ,"tam tüp bebeğe geçecektim oldu" diyor
Baktım şimdi internetten erkeklerde testestoron kadınlardada folikul düzenlemesine yarayan hormon diye geçiyor. Sanırım doğru . Valla kan aldıklarında bakıyolardır herhalde. Ay cok cahil hissetim birden kendimi. Hiç bişey bilmiyorum valla. Koyun gibi gidip geliyorum. ama inşallah sizin sayenizde bilinçlenip nelere dikkat etmem gerektiğini öğreneceğim.
Sağolun kızlar.
Bugün senin ve tüm bebek hayali ile yanıp tutuşanlar için Meryem suresi okuyacağım aşkım. Sultanım sen incir kürü dene bak ben denedim o ay hamile kaldım ve hiç beklemiyordum mucizevi. Biliyorsun bebeğim anlatmıştım.
canım yumurta rezervinin azlığından bahsetmiştinya, nekadar az seviyen nedir onun için sormuştum.. amh testi ile yumurta revervin hakkında birazda olsa bilgi sahibi olabiliyorsun..
Anladım canım, ilk denemede 4 adet vardı ikisini transfer etti ii durumda demişti doktor, ikincisinde de sadece 2 tane vardı 1 tane transfer etti ama cok iyi kalitede demişti onun içinde. Adet döneminde kontrollere gittiğimde ultrason muayenesinde soyluyor kaç tane folukul olduğunu, transferden hemen öncede gelip kaç tane elde etmişler kaliteleri nasıl onun bilgisini veriyor.
Sizin nasıl yapılıyo?
hiç öyle düşünme canım bende yıllarca onca tedavide bu testlere hiç önem vermedim hepsini doktorlar isterdi yaptırırdım ama doktora gösterip bir kenara koyardım.. bu sitede arkadaşlar sordukca araştırmaya eski testlerime bakmaya başladım... bende öyle öyle bazı şeyleri öğrendim.. tek sorunun yumurta reverv azlığı ise başka sorunun yoksa bir amh yaptır istersen yada belki yapılan testlerinin içinde amh vardır.. kendini daha iyi anlarsın..
Sagol canım valla , bende inanıyorum burda çok şey öğreneceğim. Çok şey soruyorum ama bide bunun tedaviye nasıl bir etkisi oluyor onu söylersen içim daha bir rahat edecek. Yani bu testin sonucuna göre yapılacak tedavide yada kullanılan ilaçlarda bir değişiklikmi yapıyorlar.
Çektirmedim canım, dr.um gerek görmedi
canim ben bu isin cokk sikintili oldugunu ilk gunden biliyordum cunku ablamda 9. tup denemesinde bebek sahibi olmustu ama inan olmuyorsa olmuyor nereden baslarsan basla bazi seyler sans... benim bu konudaki tek sansim 2. ayda gercek sorunu ogrenmek oldu.. gercektende dogru diyorsun zaman hizli akiyor... 35 den sonra cokk hizli akiyor.. yarista gibi oluyorsun.. yillarca yarisip sonrada doktorlarin istemedigi yas ortalamasindaki hasta oluyorsun.. oysaki bu yasa bizi bu doktorlarin hatalari getirdi..
testin sonucuna göre doktorun sana daha uygun bir tedavi yapabilir canım.. şunu demek istedim durumun nedir benim 1.2 buna rezervin çok az diyorlar ama 0.2 olanlarda var onada az diyorlar.. yumurta rezervin çokmu kötü yoksa normalmi onu anlarsın..
Ne guzel yazmisin. Demekki gucumuz yettikce denemek lazim. 9. tup bebek denemeside bayagi irade ister. Merak ettim her denemesinden degisik birsey denedimi ablaniz. En son basarili oldugunda neyi duzgun veya degisik yaptida sonuc aldi.Doktorlarla vakit kaybedecek zamanda yok. Ya bana 40'dan sonra zaman hizlandi gibi geldi. Nezaman ne oldu anlamadim. Yani bu islerle ugrasirken zaman elden akip gidiyor. 20 yaslarda bebek yapan arkadaslari hic anlamazdim. Yani sanki ozaman ben kendim daha buyumemistim gibi gelmisti. Galiba ben 40 olana dek olgunlasamadim. Onla bunla ugrasarak zaman gecti.
anladım canım, sağol. Senin urumun ne şu an tedaviye devam mı ediyosun yoksa mutlu sonu bulanlardan mısın?
Anlaştık, bende oraya giderim herhalde. Baktım şimdi internetten randevu alıcam. Eee bebek olayını ne yaptın, normal mi tup bebek mi yapıcan? Ben bu ayın 24 unde başlıcam yine kısmetse Memorial de Cem Bey. Cok içime sinmiyor ama burda okuduklarıma bakınca da yok birnin farkı diğerinden gibi bi durum var. Ama belkide dediğin gibi kur falan , sigarayıda bırakınca ohhhhh kendiliğinden olurmuş:) .Bu arada ne kürü senin bahsettiklerin?
ben bu hafta adet olmayı bekliyorum canım 6. tedavima başlayacağım:))
sende sağol..
çokda farklı birşey yapmadı çok araştırdı çok takip etti peşini bırakmadı, 30 dan sonra tüm yaşantısını bebek yapmaya endeksledi...belkide doktoru son tedavisinde çok ilgilenmiştir canım..bir doktora 2 defadan fazla şans tanımadı... ben onu dinlemedim 4 sene aynı doktora saplanıp kaldım.. çok çok zorunluluğun yoksa bir doktorda 2 defa negatifi gördümü hemen değiştirmek en güzeli..
Kime gidiyosun, memnunmusun doktorundan. Bende bakıyorum şimdi belki değiştireceğim doktoru.
doktorun için ne güzel bir durum olmuş canım benim arkadaşımda 6 senenin sonunda tüp bebeğe başlamak için doktor görüşmesine gittiği gün hormon seviyeleri için kan vermişti hamile olduğunu anladı.. bazı sıkıntılar daha yüzeysel olabiliyor ve zamanla vücut kendini yenilebildiği için düzelebiliyor.. bizde bu asla olmaz eşimde zaten ileri derece sperm azlığı sorunu var bendede yumurta rezerv azlığı... sen tekrar nezaman tedavi olacaksın canım..
Kime gidiyosun, memnunmusun doktorundan. Bende bakıyorum şimdi belki değiştireceğim doktoru.
merhaba kızlar bende kırk yaşından gün almaya başladım çocuğum olsun istiyorum bir defa doğal yoldan gebe kaldım ama düştü sonrasında iki tüp bebek denemem var biri negatif diğeride kimyasal oldu şimdi yeniden hamile kalmak istiyorum ama yaşım ilerlediği içinde anne olmak için geç kalmaktan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?