- 9 Mart 2017
- 1.316
- 6.166
- 158
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.181
Buradaki bilgiler çok değerliymiş yaşadıklarımdan sonra girdim okudum keşke daha önce baksaymışım dedim, çok şey yaşadığım ve çok araştırdığım için benim de bi katkım olsun diye üye oldum. Sağlıklı yumurta konusunda kesinlikle haklısın hepimizin anatomisi çok farklı ama en büyük göstergemiz annemizmiş o da %100 değilmiş tabi.Tam merak ettiğim şeylerdi çok faydalı oldu sağlıklıyı bulmak şans birde sağlıklı yumurta sayısı her kadında farklıdır hepimizin vücudu aynı değil ki
Ben de senin gibi bir sürü vitamin kullanıyorum yaşlı teyzeler gibi 1 torba ilacım var, saat kuruyorum unutmayım diye, Allah bu emeklerimizi dualarımızı karşılıksız bırakmasın inşallah. Aynen dediğin gibi son yumurtamıza kadar mücadeleye devam.O ay inşallah hepinizin tedavi olduğu ay olur
Tüp bebekte 3.tedavime başlayacağım akupunktur için randevu aldım onunla birlikte devam edeceğim
Sabah akşam Omega q10 Omega 3 2 adet +zinco 220 (yumurta kalitesi için çinko gerekiyormus)
Öğlende prowomen +New life folifor
İncir ve havuç kürü (daha öncede yapmıştım bende işe yaradı )
Arı sütü +bal propolis
En önemlisi de duaya devam
Pes etmek yok yola devam
Estağfurullah ne kusuru bur da birşeyler soruldukça ya da birşeyler paylaşılınca ayrıntıya girebiliyorum, yaşadıklarımı tek tek yazsam 3-4 sayfa olur. Sperm olayını da çok araştırdım o yüzden yazdım inanın buraya yazdığım hiç bir şeyi ordan burdan duyarak 1 doktorun söylemiyle yazmıyorum, eksik veya yanlış Bilgi de bu yolda çok hata yapmamıza yanlış tedavilere, zaman kaybına sağlık problemlerine yol açıyor. Bunları yaşarken Mutlaka 2-3 Dr görüşünü aldım,internette yazılan her iki görüşü okudum, yurt dışı sitelerini, yurtdışı makaleleri bile okudum hala okumaya devam ediyorum.ya asıl sen kusura bakma,bir sürü şey sordum sana sabahtan beri,Allah razı olsun,hepimiz çeşitli sorunlarımızda bu sayfaları yedik yutttuk,bir şey bulurmuyuz diye,inşAllah bu konuşulanlarda bir ışık olur birilerine,Dna hasarına bana da bir doktor baktırmayın bile gerek yok dedi,bi takviye yazdı,kullansın bunu eşin varsa da düzelir dedi,çıkmazsa da hasar hiçbir zararı yok dedi,alsın içsin dedi,dediğin gibi onlar bize göre daha şanslı,Allah ol dediğinde olacak,bir şeylerde buna vesile olacak elbet,kendimize yinede bu sürede en iyi şekilde bakmamız lazım,ama eğer nasipte annelik yoksa ne ilk ne de son olacağız,Tedbirleri alıp dua etmekten başka yapacak bişey yok canım
Tedavi değişikliği veya klinik değiştirerek 5.gune embriyosu gelen var mı diye bir başlık açmıştım orada bir arkadaşımız 5 ayda nasıl kaliteli embriyo elde ettiğini anlatmıştı bence kaliteli yumurta mümkün ama henüz tip bilimi bulamadıBen de senin gibi bir sürü vitamin kullanıyorum yaşlı teyzeler gibi 1 torba ilacım var, saat kuruyorum unutmayım diye, Allah bu emeklerimizi dualarımızı karşılıksız bırakmasın inşallah. Aynen dediğin gibi son yumurtamıza kadar mücadeleye devam.
Başlığını okumuştum canım, o arkadaşın yazısınıda okudum baktım 29 yaşında ve opu da 52 yumurtası toplantı ve 32 si Olgun yumurtaymış, ben 4 tedavide 10 yumurtayı bulamadım millet ne şanslı dedim, 29 yaşımda acaba kaç yumurtam vardı diye düşündüm ama o zamanlar böyle bir derdim olmadığı için hiç bilgim yoktu tek derdim gezmek tozmak dı, ne güzel günlermiş.Tedavi değişikliği veya klinik değiştirerek 5.gune embriyosu gelen var mı diye bir başlık açmıştım orada bir arkadaşımız 5 ayda nasıl kaliteli embriyo elde ettiğini anlatmıştı bence kaliteli yumurta mümkün ama henüz tip bilimi bulamadı
Tabiki paylaşırım akupunkturu transfer için uygulayan tüp bebek klinikleri de sanırım o 3 seans yapılıyor ben yumurta kalitesi için yaptıracağım burada önemli olan akupunktur yapan doktorun uzmanlık alanı bizim için kadın doğum doktoru olması gerekiyor yaklaşık 10 seans sürer dedi doktor seans ücreti 100tl umarım faydası olur
Sizi de en iyi anlayanlardan biri de benim sanırım. Kürtajın üzerinden 46 gün geçti hala adet göremedim sürekli kahverengi renkli bir akıntı var. Cuma günü Güvenç beye gittim artık. Rahim duvarlarının kalınlığı iyi bir sorun yok dedi hormonlarım biraz yüksek çıkmış.Bu sebeple adet sökücü ilaç verdi. Şu an aklımda artık bir an önce adet görmek var. Vücudumun basıncından patlama noktasındayım ve oldukça tedirginim.Yaşayan biliyor işte,bende seni çok iyi anlıyorum,şu an hangi aşamadayım ben bile bilmiyorum,kürtajdan sonra 29 gündür geçmeyen kahverengi zaman zaman siyah akıntım var,adet olmadım,adet olursam hsg çektireceğim,2 kürtaj arası 3 ay benim,rahimde yapışıklık olmasından korkuyorum,şu an sadece adet olmaya odaklandım,pgt ile bende tüp bebeği düşündüm ama benim ve eşimin kromozom analizi temiz gelince,gittiğim doktorlar onunda garantisi yok dediler,arkasına yinede bebeği de gönderdik genetiğe,hani anne babada olmaması bebekte olmayacağı anlamına gelmez dediler,o da şükür temiz geldi,yani en son temiz gelen embriyo düşmeyecek,kalbi durmayacak,sağlıklı doğacak diye bir garanti yok dediler,tüp bebek doktorları da 36 yaşındasın bekleme hemen pgt li tüp bebek yapalım dediler,tüp bebekçi olmayanlar doğal yollarla dene dediler,ama şu an olayın tamamen dışında sağlıkla zamanında adet olmak istiyorum canım yaa
Çok az kalmış Allah sağlıkla sıhatle kucağınıza kavuştursun inşallah. Darısı başımıza:)canım iyiyiz şükür, evet sezaryen olacak, 20 şubat hayırlısıyla bebişi göreceğiz. sen nasılsın 40 bitti değil mi
Ben direk pgt yapan genetikçiyle görüştüm anne babada kromozom bozukluğu yoksa , oluşan embriyodaki kromozom anomalileri tamamen şanssızlık dedi ama yaş nedeniyle 35 yaş sonrası bu şanssızlık oranı çok fazla dedi. Yumurta kalitesizliği sonucu yaştan dolayı akla gelen ilk şey, erkekte sperm sayısı milyonlar olduğu için bize göre daha şanslılar tüp tedavisinde hız ve morfolojiye bakarak morfolojisi 0 değil ise sağlam morfolojisi olan sperm seçip dölleme yapıyorlar yani sperm etkenini minimuma hatta sıfıra yakına düşürüyorlar, döllenen yumurtam 5. Güne ulaşmadığı için de bunu yumurta kalitesine bağlıyorlar doğal olarak. Yumurta kalitesinin düzelceğine hiç bir Dr inanmıyor yani bunu beyazlaşan saç gibi düşün dedi bana ne yaparsan yap tekrar siyah olmaz ama saçların tamamı beyazlaşmaz içinde siyah saçlarında olur gün geçtikçe azalır dedi, bizim yumurtalıklarımız da böyleymiş sana kalan tüm yumurtaların bozulmuş diyemem elbet sağlıklı olan da vardır belki de kalan hepsi sağlıksızdır bunu dışardan bakarak bilemeyiz ya tüp denemeye devam edicen ya da doğal yoldan sağlıklı yumurta denk gelip zamanında ilişkiyle sağlıklı spermin denk gelmesiyle deniyceksin dedi. Ben tüpe devam dedim. Takviyelere gelince etkileri olduğuna inanmak istiyorum ve kullanıyorum çünkü elimden gelen tek şey bu şuan. Sperm DNA hasarına gelince erkek anatomisi bizim gibi değil spermler 3 ay da bir yenileniyor bizim gibi doğuştan bir rezervleri yok o yüzden çok şanslılar, DNA hasarı varsa vitaminlerle sağlıklı beslenmeyle sigara alkol kesilerek düzelebiliyor, genetikçiye göre hasarlı spermin yumurtayı dölleme olasılığı çok düşük ama sıfır değil biz hasar testi yaptırmadik ama eşimede vitamin takviyesi aldım neticede sorun varsa bunlar kullanılıyor, yok sa da zararı olmayacak vitaminler neticede. Hayır antalyadayım histeroskopi anesteziyle ameliyathanede oluyor kürtaj gibi çok kısa bir işlem, sonrasında ağrım olmadı 1-2 gün lekelenme oldu o kadar. Ben hsg yi anestezi olmadan çektirdim çok canım yandı, hafif yapışıklıklarım nedeniyle canım yanmış. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ben bunları yaşayarak öğrendim o zamanlar burdan çok haberdar değildim, keşke burda okuyup daha bilinçli olsaydım dediğim için ayrıntılı yazıyorum okuyan arkadaşlarıma belki faydam olur diye.[/QUOCok sagol bir cok seyi detayli bilmiyordum.Cevremdekiler fazla arastirma kafan karisir herkese bakma herkese sorma her kafadan bir ses cikar moralin bozulur dediler arastirip gittim ama detaya inmedim.Ama bunlari okumak bilinclenmek ogrenmek de gerekiyormus artik doktoruma daha bilincli soru soruyor kafamdakileri netlestiriyorum
Annemin hiç düştüğü yok en küçük kardeşimi 37 yaşında doğurmuş 52 yaşında menopoza girdi baba tarafımda çok doğurganmış kısmet ben heralde onlara çekmemişimBuradaki bilgiler çok değerliymiş yaşadıklarımdan sonra girdim okudum keşke daha önce baksaymışım dedim, çok şey yaşadığım ve çok araştırdığım için benim de bi katkım olsun diye üye oldum. Sağlıklı yumurta konusunda kesinlikle haklısın hepimizin anatomisi çok farklı ama en büyük göstergemiz annemizmiş o da %100 değilmiş tabi.
Benim de bir haftadan fazla geçti hala kahverengi akıntım var hangi hormonlarınıza baktı adet olmadan ben de sanki adet sorunu yaşayacakmışım gibi geliyor ben kürtajdan sonra bthcg baktırdım 1180 çıktı vücüttan atılana kadar mı akıntı olur acabaSizi de en iyi anlayanlardan biri de benim sanırım. Kürtajın üzerinden 46 gün geçti hala adet göremedim sürekli kahverengi renkli bir akıntı var. Cuma günü Güvenç beye gittim artık. Rahim duvarlarının kalınlığı iyi bir sorun yok dedi hormonlarım biraz yüksek çıkmış.Bu sebeple adet sökücü ilaç verdi. Şu an aklımda artık bir an önce adet görmek var. Vücudumun basıncından patlama noktasındayım ve oldukça tedirginim.
Ben ama şu açıdan bak toplanan yumurtaların yarısından fazlası kaliteli bizim de 4 taneden 2 tanesi kaliteli olsa bize yeter bu arkadaşlara da 2 tane yeter geri kalan dondurulmuslar çöp moralimizi yüksek tutalımBaşlığını okumuştum canım, o arkadaşın yazısınıda okudum baktım 29 yaşında ve opu da 52 yumurtası toplantı ve 32 si Olgun yumurtaymış, ben 4 tedavide 10 yumurtayı bulamadım millet ne şanslı dedim, 29 yaşımda acaba kaç yumurtam vardı diye düşündüm ama o zamanlar böyle bir derdim olmadığı için hiç bilgim yoktu tek derdim gezmek tozmak dı, ne güzel günlermiş.
Aynen öyle çabamız mücadelemiz de o yüzden bitmiyor, eşime diyorum içtiğim bu vitaminler çocuk olmasını sağlamasa bile garanti 100 yaşına kadar yaşarım, yakında yürümek koşmak değil uçmaya başlarım bu kadar vitamin desteğiyleBen ama şu açıdan bak toplanan yumurtaların yarısından fazlası kaliteli bizim de 4 taneden 2 tanesi kaliteli olsa bize yeter bu arkadaşlara da 2 tane yeter geri kalan dondurulmuslar çöp moralimizi yüksek tutalım
Aynen öyle çabamız mücadelemiz de o yüzden bitmiyor, eşime diyorum içtiğim bu vitaminler çocuk olmasını sağlamasa bile garanti 100 yaşına kadar yaşarım, yakında yürümek koşmak değil uçmaya başlarım bu kadar vitamin desteğiyle
Sizi de en iyi anlayanlardan biri de benim sanırım. Kürtajın üzerinden 46 gün geçti hala adet göremedim sürekli kahverengi renkli bir akıntı var. Cuma günü Güvenç beye gittim artık. Rahim duvarlarının kalınlığı iyi bir sorun yok dedi hormonlarım biraz yüksek çıkmış.Bu sebeple adet sökücü ilaç verdi. Şu an aklımda artık bir an önce adet görmek var. Vücudumun basıncından patlama noktasındayım ve oldukça tedirginim.
Doktora gittiniz mi ne dedi geçmiş olsun inşaallah yakında düzene girerçok geçmiş olsun canım ya sana da,peki yapışıklık falan olabilirmiymiş,hangi hormonlara baktılar,bende aynen öyleyim şu an,hala kahverengi akıntı var,kasık ağrısı oluyor ara ara,gece yatıyorum adet,sabah kalkıyorum adet aklımda,
cenaze sahibinin millete ne yedirecem diye pide içi düşünmesi gibi,bebeği unuttum kendi derdime düştüm
Sağol canım ya inşAllah,Geçen hafta gittim,enfeksiyon olabilir dedi,tekrar antibiyotik verdi,doktorun asistanını görebildim,kürtajı yapanı değil,kürtaj yapanın sadece perşembe muayenesi var,inşAllah onu bulabilirim hastanedeDoktora gittiniz mi ne dedi geçmiş olsun inşaallah yakında düzene girer
Enfeksiyon kan değerine bakılsaydı keşke önceden antibiyotik kullanmıştınız değil mi her ihtimale karşıSağol canım ya inşAllah,Geçen hafta gittim,enfeksiyon olabilir dedi,tekrar antibiyotik verdi,doktorun asistanını görebildim,kürtajı yapanı değil,kürtaj yapanın sadece perşembe muayenesi var,inşAllah onu bulabilirim hastanede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?