- Konu Sahibi akideciknane
-
- #6.341
Benim incir kürü yarım kaldı..Adetin 2. ve 3. günü yapabildim .. Zaten edetim kısa sürüyor. Bugün sıklusumun 7. günü . Yaklaşık 28 gün sürüyor..Ben bu akşam eve giidince tekrar başlıyayım mı?
Adetin 1. günü başlanıp 25 gün uygulamam gerekmiş. Sonra 7 gün ara verip tekrar 25 gün deniyor.. Bu hesaba göre 25+7=32 yapıyor yani ikinci 25e başlarken Adetin 4. gününde başlamam gerekiyor.. Burda bir tuhaflık yok mu?
Ayrıca herkesin adet döngüsü farklı.. Yani kimi 28 gün kimi 30 günde bir oluyor... Peki Saraçoğlu neden tam tamına sayılarla konuşuyor..yani 25+7+25 diye....
Saraçoğlunun kendi sayfasına baktım.. kan yapıcı olsun diye 21 gün diyor.. Ama bebek için 25 gün... İncirlerin sayısı bile farklı... kan yapıcı olsun diye 8-9 tane.. bebek olsun diye 15-16 tane.. Sanki farklı birşeymiş gibi değişik başlık var.. KAn yapıcı için yarım lt..bebek için 1 lt.. Ama bu bir lt.yi ikiye bölün diyor falan... Aslında aynı şey değilmi ha yarım lt.ye 8 adet atmışız.. ha 1 lt.ye 16 atıp ikiye bölmüşüz...
Neyse sadece sesli düşünüyorum...Yani adet döngüsü farklı olanlar incirin ikinci 25.lik kısmına başlarken değişik zamanlarda başlamış oluyor..Yani ben 4. günde başlarken bir başkası 8. günde falan.... bu farklılık normal oluyor sa neden incir sayıları ve günleri sabit? ...
yoksa soğan kürü mü yapsam?.. Adetim bitti.Adet bitiminden 10 sonra başlanırmış...15 gün devam..4 günde bitti benim. Yani 14. günde başlarsam 14+15=29 yapıyor. Ama benim 28 gün sürdüğüne göre sonraki adetimin ilk günü de yapmam mı gerek?
Aslında burda da bir hesap hatası var sanki! Eskiden adetim 6-7 gün sürerdi. O zaman 6+10=16. günde başlansa ve üzerine 15 gün yapılsa bu kür 16+15=31 yapıyor.. Eeee ikinci adetimin ilk üç gününde hala soğan kürü yapıyor olmam lazım...
Üstelik bu kürü 4 ay yapın diyor. ilk ay 15 gün.. Sonraki aylar 10 ar gün...Ama hesaplara diğer adetlere taşıyor...:44::44::44: Enteresan!!!
Haklısın arkadaşım.Teşekkürler:)
Canim Saracoglu arada karistiriyormus sayilari bunu dikkate almalisin.benim izledigim videoda adet olunca baslanacak 21 gün icilecek diye anlatiyor. ve sadece 7.8 incir diyor bazi yerlerde daha fazla diyor bence sen 21 gün yap, ve 7. 8 incir kaynat alternatif tip topiginde genelde böyle yapmislar. 21 günden sonra regl olunca tekrar 21 gün yapacaksin.
Eger sogan hic yapmadiysan soganla basla derim. adetin 7. günü baslayan daha cok alternatif tip topiginde, 15 gün sonrada birakirsin regl oluncada, tekrar soganmi yoksa inciremi baslarsin karar verirsin.
canım keçiboynuzu kürü bazı erkeklere tam ters etkide yapabiliyormuş..aman dikat dikkat..bi arkadaşım eşine yapmıştı ve hiç bir faydası olmamıştı..canım birde sperm sayısı düşük olanlar diye topikler var istersen ordanda araştırabilirsin erkkelerin neler yapabilceni..benim duyduğum l-arginin arginmax men coenzim10 bol ceviz vertarçın..hatta ürolüğa gidip onların vriği ilaçlarıda kullanması gerkir.ama eşin gidermi bilmiyorum..kolay gelsin canım..arkadaşım ya erkeklere ne öneriyorsun... sperm sayısı az ve hareket ve hareket durumu da çok kötü... aslında doktorum berbat demişti... bu durum için ne yapabilirim...
canım hoşbulduk... allah hepinizden razı olsun... sabah işe gelirken düşündüm de bu topiği keşke açıldığı zaman farketseydim.. buralarda dostlar bulacağımı bilseydim... yapayalnız geçen dönemimi aydınlatırdınız ve kendimi bu kadar yalnız hissetmezdim. iyi ki sizi buldum ve iyi ki varsınız... dualarımızla birlikte hepimiz inşşalllah anne oluruz...
canım iyki sende varsın hepimiz bu yolun yolcusuyuz kaderimizde bebiş için uğraşmak varmış herşey allahtan ..dua etcez ve mücadele..ama hıs tutku haline getirmeden..işallah olcak canım..
bu arada bu ağlamak yaştan mı acep... valla bende hep ağlıyorum... 40 sene ağlamadığım kadar bir yılda ağladım hani:)))
canım bende öyle duyduğum için bırakdım içmiyorum uzun zamandır..bana teyzem bi ne derler adını unuttum bu aktar işleriyle uğraşanlara ne deniyoru kızlar yaa..işte oo erkede kadında kahve çay içilmiycek..etkiliyormuş..ben tam kahve tiryakisiydim kızlar ama 3 aydır neredeyse tek yudum içmedim... yumurtalara da olumsuz etkisi varmış diye duymuştum. ve kahveyi bıraktıktan sonra fsh ım bile düştü... öncesinde 17 idi, daha sonra ölçtürdüğümde 13 olmuştu... ama kahveyi çok özledimmm... sadece bebiş hatrına içmiyorum...
dua et canım çünkü yumilerin var ..işallah olacak ..maddi olarak hep aynıyız..ama hiç umrumda değil..amacımız uğruna gitsin..öyle durumu çok iyi olanlardanda değilim..bu arada..:)))Canım Merhaba,
Kafam çok karışık.Yumurta olsada bazen yetmiyor işte demekki.Yaş faktörü çok ama çok önemli.Hep hüsran yaşamaktan yoruluyor insan.Başarı şansımız yani eve canlı bebek götürme şansımız % 5 lerdeyken üzülmemek elde değil.Normalda ben çok hırslı ve inatçı bir insanımdır.Kolay kolay vazgeçmem.Bir kez daha tüp denesem mi diye düşünüyorum aslında.Ama maddi manevi çok yıprandım.Elbette herşey Allahtan.Allah ol derse yoktan var eder.Bol bol dua ediyorum.
Mübarek cuma günü yüce Allahım tüm isteyenleri bebek sahibi yapsın inş.
Hayırlı Cumalar...
:))merhaba Tutku34 ,mesajlarını doğru okuduysam eşinde sorun yok sadece senin yaşla ilgili yumurta ve kalitesinde sıkıntı var ve donasyona sıcak bakıyorsun , kendimi gördüm sende aynıydı eşimin spermleri çok kaliteli iki tüp denemesi üç yumurta ama ikisinin içi boş bir tanesi kalitesiz embriyo oluşmadı transfere bile gidemedim,kırk yaşındayım ve en son dedimki daha öncede yazdığım gibi seninle ilgilenmiyorum ister bebek olsun ister olmasın (maddi olarak bende çok yıpranmıştım) artı en kötü bir kaç yıl sonra donasyon denerim böyle düşündüm ve hissettim inanılmaz rahatladım sırtımdan bir yük kalktı ve sonraki ay hamile olduğumu öğrendim .
SAL, ÜZÜLME ARTIK ARKADAŞIM BIRAK ÖZGÜR KALSIN yumurta sayısı ve kalitesi her ay değişiyor doktorların yüzdeliklerinide unut inşallah kendiliğinden gelecek mucizen
ummucum nasil icin rahat edicekse oyle yap ama burda benim butun kontrollerimde kahve icme diye bi uyari yapilmadi hatta hamileyken cok asiriya kacmadan icebilirsin demisti uzman doktor. alternatif tip uzmanida hic bir uyarida bulunmadi. Allah o kadindan bin bin razi olsun insallah. bana o kadar faydasi olduki anlatamam. gayri muslim biri icin bu soylenirmi bilmiyorum ama icimden geldi soylemek istedim. birde benim ona gitmem icin israr eden benim haberim olmadan ondan randevu alan beni ilk randevumda yalniz birakmayim yanimda gelen arkadasimdan Allah binlerce kez razi olsun.
bende sizin icin her an duaciyim hepiniz icin.
canım doktorlar kahveyi yasaklamıyorlar..içilebilir tabi günde bir..ama bebiş için yumi için iyi değilmiş..şu aktar la uğraşanlara ne deniyordu aklıma bi gelse..bende ondan duydum canım eşimde bende içmiyoruz.benim eşimdede sorun yok ama oda içmiyor ..dediğin gibi bal ceviz doğal beslenme..insallah canim insallah. burda isler o kadar farkli yuruyor ki 8 haftadan once ultrasano almiyorlar. o kadar rahatlarki anlatamam.
hamileligin dogumun dogal bi surec olduguna mumkun oldugu kafar az mudahele olmasi gerektigine inaniyorlar. bende alistim artik aslinda ama bazen Turkiyeye ozenmiyor degilim hani.
canim Saracoglunun sitesine gir orda gerekli bilgiyi bulacaksindir. birde arisutu polen de iyi geliyor diye biliyorum. cevizide unutmayin. cevizde cok faydali erkeklere. birde arkadaslar maca bitkisininde mucizevi etkileri var. ben eger hamile kalmasaydim bu ay onuda icmeyi dusunuyordum. hem erkekte hemde kadina dogurganligi cok olumlu etkiliyor. bazi ulkerde bu kabul olunmus. internette cok sey buldum okudum.
selcan belirtilere takılıpta stres yapma sakın gerçekten her hamilelik bile farklı oluyor bunu sen daha iyi bilirsin bu üçüncü hamileliğin canım..ben ilk ve düşük yaptığım hamilelikler farklıyd..ama hamile kalınca ufakda olsa bir değişiklik oluyor değilmi vucutta..Canım benim ,
Hiç bir belirtim olmadı çoğu kez hamile old. unuttum ne bulantı ne aşerme 21. haftadayım şu ana kadar yaşamadım bir kaç kez mide ağrım oldu birde göğüslerim çok şişti ve acıdı halada acıyor hepsi okadar doktor her kadında hatta her hemilelikte farklıdır dedi normalmiş kendimizi çok dinlemeyecekmişiz.
Bişey daha söölimmm bebeğin hareketlerini hala hissetmiyorumdr sordum daha küçük dedi ama bence kilom yüzünden 98 le hamile kaldım şu an 100 üm :)
Dualarını et canım tadını çıkar inşallah böyle devam edecek amin.
ummu, sen neler yapiyorsun ? en son ne karar verdin yarim kalan küremi devam ediyorsun? sen yazdiginda ben cikmisim canim, kursa gitmedigim haftalarin derslerinide aldim onlari cözmeye calisioyrum. bu nedenle okuyup cikiyordum cok kalmiyordum topikte.
Hos geldin topige arkadasim, tüp denemeden önce bitkisel birseyler deneyeceksin sanirim esin icin sormussun. nevserin dedigi gibi keci boynozunu kürü en cok konusulani günlük kaynatmaya calis sperm arttirdigini söylüyorlar, senin icinde ilk önce sogan suyunu icebilirsen öyle basla derim 15 gün kaynatip günde 2 defa iceceksin. icmek istersen ayrintilarini buradan arkadaslarda yazacaktir. ayrica esinin kizinin davranislarina cok takilma bile, hayat senin hayatin anne olma hakiina kimse karisamaz.umarim annelik duygusunu hepimiz tadariz.
hoşbulduk canım...ben kasım ayında ilk ve tek tüp denememi yaptım. sonuç negatif oldu. 2 adet 2. gün embriyosu transfer edildi ancak tutmadı. Daha öncede hiç gebelik yaşamadım. 2 yıllık evliyim. eşim yeni bir tedaviyi asla düşünmüyor. Bende dua ediyorum çünkü bunu da yapmaya hiç yanaşmıyordu. Rabbim nasip etti... denedik... (onu ikna etmek için "bir kez deneyelim, en azından denemiş olayım, olmazsa nasip böyleymiş derim" demiştim şimdi o da bunu denedik. artık bu sayfayı kapat diyor.) inşallah ona tekrar yalvarmak zorunda kalmadan rabbim doğal yollarla nasip eder diye bende kür denemk istiyorum. Bu konuda çok bilgisizm. Sağolsun arkadaşlar bahsetti bazı ot ve kürlerden.. hepsini not ediyorum değerlendirip yapmaya çalışacağım inşallah...
Senin durumun nasıl canım... ben henüz geçmiş sayfaları okumakta çok yeniyim, daha başlardayım... o yüzden bazı öyküleri henüz bilmiyorum... ama herkes içindua ediyorum... İyi ki burdayım ... çok öptümm
yoksa soğan kürü mü yapsam?.. Adetim bitti.Adet bitiminden 10 sonra başlanırmış...15 gün devam..4 günde bitti benim. Yani 14. günde başlarsam 14+15=29 yapıyor. Ama benim 28 gün sürdüğüne göre sonraki adetimin ilk günü de yapmam mı gerek?
Aslında burda da bir hesap hatası var sanki! Eskiden adetim 6-7 gün sürerdi. O zaman 6+10=16. günde başlansa ve üzerine 15 gün yapılsa bu kür 16+15=31 yapıyor.. Eeee ikinci adetimin ilk üç gününde hala soğan kürü yapıyor olmam lazım...
Üstelik bu kürü 4 ay yapın diyor. ilk ay 15 gün.. Sonraki aylar 10 ar gün...Ama hesaplara diğer adetlere taşıyor...:44::44::44: Enteresan!!!
Umudunuzu sakin kaybetmeyin ben 7 tüp bebek yaptim şimdi 5 aylık kızım var Rabbim sizede kucağına almayı nasip etsinKizlar akideniz donduu kendi sayfasinda hadi gelin hepinizi bekliyorum.uzun zamandir yokdumm biraz gonul kirginligi biraaz hayata kuskunluk biraz umutsuzlu be bebeksiz mutsuzluk ben tedaavi istemedim bir muddet oldumu yas 42 simdi gidcegim bir istanbula ver elini son sanssss
Gülbahar ben yeni üye olduğum için özelden msj atamiyorum o yüzden sana ulaşamadım bana özelden telini yaz canım aricam seni yazdığın msji aldım ama ulaşamıyorum sanahoşbulduk canım...ben kasım ayında ilk ve tek tüp denememi yaptım. sonuç negatif oldu. 2 adet 2. gün embriyosu transfer edildi ancak tutmadı. Daha öncede hiç gebelik yaşamadım. 2 yıllık evliyim. eşim yeni bir tedaviyi asla düşünmüyor. Bende dua ediyorum çünkü bunu da yapmaya hiç yanaşmıyordu. Rabbim nasip etti... denedik... (onu ikna etmek için "bir kez deneyelim, en azından denemiş olayım, olmazsa nasip böyleymiş derim" demiştim şimdi o da bunu denedik. artık bu sayfayı kapat diyor.) inşallah ona tekrar yalvarmak zorunda kalmadan rabbim doğal yollarla nasip eder diye bende kür denemk istiyorum. Bu konuda çok bilgisizm. Sağolsun arkadaşlar bahsetti bazı ot ve kürlerden.. hepsini not ediyorum değerlendirip yapmaya çalışacağım inşallah...
Senin durumun nasıl canım... ben henüz geçmiş sayfaları okumakta çok yeniyim, daha başlardayım... o yüzden bazı öyküleri henüz bilmiyorum... ama herkes içindua ediyorum... İyi ki burdayım ... çok öptümm
hoşbulduk canım...ben kasım ayında ilk ve tek tüp denememi yaptım. sonuç negatif oldu. 2 adet 2. gün embriyosu transfer edildi ancak tutmadı. Daha öncede hiç gebelik yaşamadım. 2 yıllık evliyim. eşim yeni bir tedaviyi asla düşünmüyor. Bende dua ediyorum çünkü bunu da yapmaya hiç yanaşmıyordu. Rabbim nasip etti... denedik... (onu ikna etmek için "bir kez deneyelim, en azından denemiş olayım, olmazsa nasip böyleymiş derim" demiştim şimdi o da bunu denedik. artık bu sayfayı kapat diyor.) inşallah ona tekrar yalvarmak zorunda kalmadan rabbim doğal yollarla nasip eder diye bende kür denemk istiyorum. Bu konuda çok bilgisizm. Sağolsun arkadaşlar bahsetti bazı ot ve kürlerden.. hepsini not ediyorum değerlendirip yapmaya çalışacağım inşallah...
Bende ne caresizlikler yaşadım 7 tüp bebek hepsi negatif ne gözyaşları ne maddi kayıplar verdim ama umudumu hiç kaybetmedim şimdi 5 aylık kızım var mucize bir dua ile kendim hamile kaldım ne olur umutlarını kaybetmeyin allaha siginin eminim hamile kalacaksinizcanım ne güzel örnekler vermişsin allah bizlerinde örnek olarak gösterilmesini nasip etsin... günüme neşe kattın, umut oldun inşallah... Alahım bizim içinde ol desin...
Bende ne caresizlikler yaşadım 7 tüp bebek hepsi negatif ne gözyaşları ne maddi kayıplar verdim ama umudumu hiç kaybetmedim şimdi 5 aylık kızım var mucize bir dua ile kendim hamile kaldım ne olur umutlarını kaybetmeyin allaha siginin eminim hamile kalacaksiniz
Umudunuzu sakin kaybetmeyin ben 7 tüp bebek yaptim şimdi 5 aylık kızım var Rabbim sizede kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?