- 27 Mart 2018
- 51
- 102
- 93
- 46
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #61.441
embriyonun 5 güne gitmesi ya da A kalitede olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Sağlıklı olup olmadığını ancak pgt ile ölçebiliyorlar. .Diğer türlü sadece sağlıklı olduğu yönünde tahminde buluyorlar. Daha öncede yazmıştım bu sayfada Benim ve eşimin kromozom testleri temiz gelmişti, genetik hastalığımız da yoktu ama embriyolara pgt yapmaya karar verdik yaş itibariyle. benim 6 yumurtam 5. güne 1. kalitede geldi ama 4 tanesinde genetik hastalık çıktı. İki tanesi tam sağlıklı geldi ve biri tutundu. PGT yaptırmamış olsaydım diğerleri transfer edilseydi büyük olasılıla tutunamayacaktı dedi Dr., tutunsa bile düşecekti dedi.
evet canım 1,5 yaşında bir oğlum var şimdi ikinci düşünmeye başladım. PGT yapmadan tranfer yapmamaların iki nedeni var birinci pgt pahalı bir yol, embriyo başına 400 dolar dı sanırım öyle bir ücreti var, çok fazla embriyosu olan kişileri baya bi zorlar ama benim 6 embriyom vardı o yüzden göze aldık. İkincisi de bence bizi ekmek kapısı olarak görüyolar. Benim dr um da senin amh iyi, kromozm sorunun yok eşinin sperleri iyi gerek yok bence dedi. çünkü tutmasa sırayla sağlılıyı bulana kadar deneyeceğimizi biliyor. Ben de kabul etmedim ben en baştan yapılsın istyorum Allah korun yaş itibariyle down sendromu riski yüksek ben bu riski almak istemiyorum dedim. sonuçta çok yakın bir akradaşım ikiz transferinde cocuklarını biri down sendromlu çıktı mesela. ama 5. güne giden 1. kalitede emrbiyolardı iksi de. Sen bilirsin dedi dr ve pgt sonucunda 4 tanesi hasta çıktı. Nasip meselesi tabiki, sonradan da başımıza bir çok şey gelebilir onun da farkındayım ama sadece önlemimi almak istedim. PGT yaptırınca da tutacak illa diye bir şey yok tabi ama o zaman sıkıntını embriyoda olmadığını rahimin tutunma yeteneğinde bir problem olduğunu anlıyor dr ve başkta türlü bir tedavi uygulama şansı doğuyor, rahme çizik atılması ya da transferden önce kortizon kullandırılması gibi.tutundu mu peki hamile misin arkadaşım? çok sevindim
yalnız anlamadığım şu madem bu ihtimal var o zaman hepsine yapıp doğruyu bulucak doktor. neden pgt yapmadan transfer yapıyorlar. bunu kendi hekimime de sordum. size kalmış diyor. peki o zaman biz zaten normal hamile kalabilsek tüp bebek yapmayız.. demekki bu yüzden burdayız o zaman 6 mı topladın yap hepsine belki hepsi kötü çıkıcak. transfere değmicek sonuçta bu beden robot değil. bunu anlatmaya çalıştım. benden 6 tane sağlıklı embryom vardı. 3 transferde hiçbiri tutmadı. pgt de istenmedi. şimdi bu kliniği n yapmak lazım. embriyo da bebek değil mi. neden çöpe gidio. sonra pgt yaptım negatif çıktı. şimdi sil baştan yeni sayfa açtım. ama ben pgt e pek inanmıyrm. benim fikrim. diğerleri sadece tutunmadı şans
evet canım 1,5 yaşında bir oğlum var şimdi ikinci düşünmeye başladım. PGT yapmadan tranfer yapmamaların iki nedeni var birinci pgt pahalı bir yol, embriyo başına 400 dolar dı sanırım öyle bir ücreti var, çok fazla embriyosu olan kişileri baya bi zorlar ama benim 6 embriyom vardı o yüzden göze aldık. İkincisi de bence bizi ekmek kapısı olarak görüyolar. Benim dr um da senin amh iyi, kromozm sorunun yok eşinin sperleri iyi gerek yok bence dedi. çünkü tutmasa sırayla sağlılıyı bulana kadar deneyeceğimizi biliyor. Ben de kabul etmedim ben en baştan yapılsın istyorum Allah korun yaş itibariyle down sendromu riski yüksek ben bu riski almak istemiyorum dedim. sonuçta çok yakın bir akradaşım ikiz transferinde cocuklarını biri down sendromlu çıktı mesela. ama 5. güne giden 1. kalitede emrbiyolardı iksi de. Sen bilirsin dedi dr ve pgt sonucunda 4 tanesi hasta çıktı. Nasip meselesi tabiki, sonradan da başımıza bir çok şey gelebilir onun da farkındayım ama sadece önlemimi almak istedim. PGT yaptırınca da tutacak illa diye bir şey yok tabi ama o zaman sıkıntını embriyoda olmadığını rahimin tutunma yeteneğinde bir problem olduğunu anlıyor dr ve başkta türlü bir tedavi uygulama şansı doğuyor, rahme çizik atılması ya da transferden önce kortizon kullandırılması gibi.
Amin teşekkür ederim. Hamileliği bebeğin sağlığı açısından dahi rahat geçirmek büyük bir lütuf yoksa diğer türlü 2 li 3 lü testler yapıldığında yüreğim ağzımda sonucu bekleyecektim ya da belkide yaşım gereği direk aminiyo sıvısından down sendromuna bakacaklardı ki o da sağlıklı bebeklerde bile düşüğe sebep oluyo. Ben çok okyan biriyim avrupada bir çok ülkede 35 yaş üstü için pgt zorunluymuş bizde dr lar bilgi bile vermiyo sen ne öğrendiysen onunla gidiyosun malesef. Sonuçta da hayalkırıklğı ile mücadele etmek sana kalıyor.. İnşallah en kısa zamanda sen de diğer arkadaşlar da sağlıkla bebeklerini kucağına alır. Sizi takipteyim ben de başlayacağım yakında bu serüvene:)çook sevindim bebeğine allah emanet büyüsün ..
kesinlikle haklısın ama ben 4 yıldır uğraşıyorum keşke en başta sölenseydi ve yapsaydım tüp bebek de ucuz değil yaa bunu veren pgt mi vermicek ... baştan zorunlu istemeleri lazım sorunlu hastalardan. mesela ben 6 embriyodan 4 e düştüm. şansım azalıyor. neden 4 yıl önce yapmadınız eyy doktorlar. buna kızıyorum. şu anda yeni tedavimde allahın meri yapıcam pgt ne çıakrsa artık ama sonuç olumsuz olunca da yıkılıyrsn
yumurta da poler body ne demek. benim ilk denemen negatif oldu ve bugün doktora telefon da yumurta kalitemi sordum söylemedi yumurta da bir kaç pürüz var dedi. nedir dedim. yumurtada poler body dedi.sordum nedir. yumurta çekirdeğin yarısını atıyor muş galiba ama sağlıklı döllenmiş. keşkede yapmasaydı transferAmin teşekkür ederim. Hamileliği bebeğin sağlığı açısından dahi rahat geçirmek büyük bir lütuf yoksa diğer türlü 2 li 3 lü testler yapıldığında yüreğim ağzımda sonucu bekleyecektim ya da belkide yaşım gereği direk aminiyo sıvısından down sendromuna bakacaklardı ki o da sağlıklı bebeklerde bile düşüğe sebep oluyo. Ben çok okyan biriyim avrupada bir çok ülkede 35 yaş üstü için pgt zorunluymuş bizde dr lar bilgi bile vermiyo sen ne öğrendiysen onunla gidiyosun malesef. Sonuçta da hayalkırıklğı ile mücadele etmek sana kalıyor.. İnşallah en kısa zamanda sen de diğer arkadaşlar da sağlıkla bebeklerini kucağına alır. Sizi takipteyim ben de başlayacağım yakında bu serüvene:)
canım tam olarak ne demek bilemiyorum ama benim hasta gelen embriyolardan bitanesinin çekirdeği yoktu mesela. ama bölünmeye devam etmiş 5. güne kadar sağlıkla gelmiş. oluyo demek ki böyle durumlar. onu transfer etmediler tutunmaz düşer diye.yumurta da poler body ne demek. benim ilk denemen negatif oldu ve bugün doktora telefon da yumurta kalitemi sordum söylemedi yumurta da bir kaç pürüz var dedi. nedir dedim. yumurtada poler body dedi.sordum nedir. yumurta çekirdeğin yarısını atıyor muş galiba ama sağlıklı döllenmiş. keşkede yapmasaydı transfer
evet çekirdekle ilgili bir şey dedi.bence para için transferim oldu.telefonda yumurtada pürüz var diyince sıkıntı geldi aklıma ilk. neden yaptınız transfer günah değilmi borçla yaptık biz. yumurta kalitemi asla söylemedi. sormama rağmencanım tam olarak ne demek bilemiyorum ama benim hasta gelen embriyolardan bitanesinin çekirdeği yoktu mesela. ama bölünmeye devam etmiş 5. güne kadar sağlıkla gelmiş. oluyo demek ki böyle durumlar. onu transfer etmediler tutunmaz düşer diye.
saol canım. yumurta da pürüz varmış ve transferim yapılmış. cok kötü oldum yumurta kalitemi asla söyleyemiyorlar. dün hemşireye mesaj attım cevap vermedi. doktora sordum söylemedi. yazıklar olsun. bizi kurban ticari olarak görüyorlar. tamam doktorum umut vermedi Allah tan dedi. ama sen para için pürüz olan yumurta yı niye transfer ediyorsunHayırlısı olsunbir dahakine inşallah pozitif görürsün durmak yok yola devam
yaş itibariyle genetik problemler artıyor diye korkuyor insan tabi.. birde Amh düşük olunca zaman kaybı olabilir spontanı beklemek. ama tabi bu işler biraz da kader kısmet diye düşünüyorum. herşeyi de kontrol edemeyiz. 40 yaş üstü olup çok sağlıklı çocuk doğuranda var . ya da her genç kadın sağlıklı çocuk doğurmuyor. genç yaşta anne olup çocuğunda kromozom bozukluğu olan yokmu, var.. Allah herşeyin hayırlısını versin ...kendi kendine hamile kalabilirsin dediyse bence genetik hiç yapma. benim tavsiyem. embriyolar sağlıklıysa ne gerek var.
hayırlısı olsun, bende üzüldüm sizin için. ama haklısınız pürüz varsa transfer yapmayabilirmiş durumu açıklayarak. belkide transfere engel bir durum değildir bu pürüz.??amin canım. doktorum aradı. yumurta kalitemi sordum söylemedi. dedimki tek yumurta umudum yoktu zaten diyince ufak tefek pürüz varmış üzerinde. neydi o ufak tefek pürüz dedim. poler body. o ne demek dedim. genetikle ilgili dedi. ama iyi döllenmişti dedi.anlamadığım bir şey. poler body nedir. bilgisi olan var mı. yardım lütfen. benim anlamadığım iyide döllense sen pürüz gördüysen yumurta üzerinde transfer yapmıycaktın. çok üzüldüm
yaş itibariyle genetik problemler artıyor diye korkuyor insan tabi.. birde Amh düşük olunca zaman kaybı olabilir spontanı beklemek. ama tabi bu işler biraz da kader kısmet diye düşünüyorum. herşeyi de kontrol edemeyiz. 40 yaş üstü olup çok sağlıklı çocuk doğuranda var . ya da her genç kadın sağlıklı çocuk doğurmuyor. genç yaşta anne olup çocuğunda kromozom bozukluğu olan yokmu, var.. Allah herşeyin hayırlısını versin ...
evet canım ilk. zar zor bir yumurta vardı. yaş 43 olucakKatılıyorum sana. Bizi ne kadar sömürürlerse o kadar iyi aslında tüp bebek gibi bir konu ticari kaygıları barındırmayan alı ama maalesef böyle bir şey mümkün değil. Bir yandan da bizim gebeliklerimizin merkezin başarısını arttırdığını düşünürsek neden böyle davrandıklarını anlamıyorum ben... Bence tüp bebek merkezlerinde çalışacak tüm personelin psikolojik bir eğitime tabi tutulması ve empati yeteneklerinin gelişmiş olması lazım... Ama nerde tabiki. Bu arada senin ilk denenen miydi bilmiyorum vücudu gebeliğe hazırlamak için bazen ilk seferde sağluksısız embriyoyu transfer edebiliyorlar ama diğer arkadaşlar benden çok daha fazla biliyorlar ben öyle duydum emin değilim ben de....
inan bilmiyorum burdaki arkadaşlara soruyorum. . yumurta kalitemi öğrenemedim.o sıkıcı. söylemiyorlarhayırlısı olsun, bende üzüldüm sizin için. ama haklısınız pürüz varsa transfer yapmayabilirmiş durumu açıklayarak. belkide transfere engel bir durum değildir bu pürüz.??
İçini ferah tut benim yaşım 40 ama rahim yaşım 42_43 imiş yani içini ne kadar ferah tutarsan o kadar çok yumurta oluyor bir kaç ay önce benim menepoz, korkum vardı ve regl olamadım. Yani beyin hormonları yönetiyor. Tabiki zaman geçiyor ama geriye dönüp bakmak geri götürür ileri değil...evet canım ilk. zar zor bir yumurta vardı. yaş 43 olucak
doğru. stres kadında yumurtayı erkekte kalbi etkiliyor. yazık ama para için.yaptılarsaki bence öyle. yumurta kalitemi öğrenemedimİçini ferah tut benim yaşım 40 ama rahim yaşım 42_43 imiş yani içini ne kadar ferah tutarsan o kadar çok yumurta oluyor bir kaç ay önce benim menepoz, korkum vardı ve regl olamadım. Yani beyin hormonları yönetiyor. Tabiki zaman geçiyor ama geriye dönüp bakmak geri götürür ileri değil...
çok haklısınız, iyi hekim çok önemli, bizde gebe kalmadan önce izmirde bir tüp bebek hastanesine görüş almaya gitmiştik. internetten araştırp insanların önerdiği bir dr hanıma gittik. hiç anlamadımki neyinden memnun kalmışlar! empati yok gerçekten, çok iticiydi ve sevmedim tarzını. bilgi almaya gittik , ben tüp bebek olayını bilmek zorunda değilim- benim için çok özel bir durum, korktuğumu tedirgin olduğumu söyleyince alaycı bir tavırla aslında uzun süredir kullanılan artık sıradan olan bir yöntem olduğndan bahsetti. stresli ve heyecanlıydım, sorular sorunca benim dominant bir insan olduğum yargısında bulundu( eşim pek konuşmadı diye) hızlı hızlı soruları savuşturup bir an önce bizi göndermeye baktı. olsada olur olmasada diyorsanız spontan bekleyin, gerçekten istiyorsanız tüp bebek dedi. yani tarzını sevmedim , güven duyamadım biz de istanbula gidelim diye düşünmüştük. zaten gebelik oldu.aslında şunu öğrendim... genetik test sonucunun negatif olması her zaman bebeğin hasta ya da down vs olacağı anlamına gelmiyor. kromozon öyle bişi değil. sağlıklı doğan bebeğe de yap mutlaka bir farklılık çıkar. yani her sonucu negatif agt testi hasta bebek değil. bunu da güzel doğru ve mantıklı açıklayan doktoru bulmak zor. mesela bahçeci de agt yaptrdm. beni sekreter arayıp sonuç negatif dedi. şimdi ben gidip dağıtıcktm ortalığı.. ama sakin bilge sakin dedim sustum...
ne kadar kolay yaaa negatif ... belki benim embriyoma ii bakamadnz ... ben bilemem di mi.. ayrıca bunun bi raporu olmaz mı yaa? telefonda sölediler bitti mi. ben o kadar ay boşuna mu uğraştım.
valla artık doktor oldum. kimseye de inancım kalmadı. en ii hekimi bulıcam....sabır
Hiç üzme kendini, hayırlısı böyleymiş. Herşey bitmiş değil. Yine olur sen gönlünü ferah tut yeterki Allah büyük...canım kan testini öğrendim. 0.315 negatif. hayırlısı artık
çok haklısınız, iyi hekim çok önemli, bizde gebe kalmadan önce izmirde bir tüp bebek hastanesine görüş almaya gitmiştik. internetten araştırp insanların önerdiği bir dr hanıma gittik. hiç anlamadımki neyinden memnun kalmışlar! empati yok gerçekten, çok iticiydi ve sevmedim tarzını. bilgi almaya gittik , ben tüp bebek olayını bilmek zorunda değilim- benim için çok özel bir durum, korktuğumu tedirgin olduğumu söyleyince alaycı bir tavırla aslında uzun süredir kullanılan artık sıradan olan bir yöntem olduğndan bahsetti. stresli ve heyecanlıydım, sorular sorunca benim dominant bir insan olduğum yargısında bulundu( eşim pek konuşmadı diye) hızlı hızlı soruları savuşturup bir an önce bizi göndermeye baktı. olsada olur olmasada diyorsanız spontan bekleyin, gerçekten istiyorsanız tüp bebek dedi. yani tarzını sevmedim , güven duyamadım biz de istanbula gidelim diye düşünmüştük. zaten gebelik oldu.
onlar için sıradan herşey, bir telofon sonuç negatif, o kadar önemsiz.. biri gider biri gelir hastaların. zaten merkezler fazla kalabık. yani öncelikle iyi bir hekim bulmak lazım, katılıyorum size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?