- 27 Mart 2018
- 51
- 102
- 93
- 46
- Konu Sahibi akideciknane
- #61.441
embriyonun 5 güne gitmesi ya da A kalitede olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Sağlıklı olup olmadığını ancak pgt ile ölçebiliyorlar. .Diğer türlü sadece sağlıklı olduğu yönünde tahminde buluyorlar. Daha öncede yazmıştım bu sayfada Benim ve eşimin kromozom testleri temiz gelmişti, genetik hastalığımız da yoktu ama embriyolara pgt yapmaya karar verdik yaş itibariyle. benim 6 yumurtam 5. güne 1. kalitede geldi ama 4 tanesinde genetik hastalık çıktı. İki tanesi tam sağlıklı geldi ve biri tutundu. PGT yaptırmamış olsaydım diğerleri transfer edilseydi büyük olasılıla tutunamayacaktı dedi Dr., tutunsa bile düşecekti dedi.
tutundu mu peki hamile misin arkadaşım? çok sevindim
yalnız anlamadığım şu madem bu ihtimal var o zaman hepsine yapıp doğruyu bulucak doktor. neden pgt yapmadan transfer yapıyorlar. bunu kendi hekimime de sordum. size kalmış diyor. peki o zaman biz zaten normal hamile kalabilsek tüp bebek yapmayız.. demekki bu yüzden burdayız o zaman 6 mı topladın yap hepsine belki hepsi kötü çıkıcak. transfere değmicek sonuçta bu beden robot değil. bunu anlatmaya çalıştım. benden 6 tane sağlıklı embryom vardı. 3 transferde hiçbiri tutmadı. pgt de istenmedi. şimdi bu kliniği n yapmak lazım. embriyo da bebek değil mi. neden çöpe gidio. sonra pgt yaptım negatif çıktı. şimdi sil baştan yeni sayfa açtım. ama ben pgt e pek inanmıyrm. benim fikrim. diğerleri sadece tutunmadı şans