• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 metrekarelik salondan 25 metrekareye, lütfen yardım....

thedora_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
126
0
0
İstanbul
Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere salonum 40 metrekareydi, cumartesi taşınıyorum ve yeni salonum yaklaşık 20-25 metrekare...
Yemek odası takımımı götüremiyorum haliyle, sadece oturma grubu, masa ve tv ünitemi götüreceğim ama nasıl yerleştireceğimi bir türlü bulamadım... Dedim ki kk nın becerikli kadınları bana yardımcı olurlar :kkk:

oturma grubum şu, 2 üçlü, 2 berjerden oluşuyor:
$Adsızd.webp

tv ünitem:
$tv sehpası.webp

şöyle de bir masam var:
$yemek masası.webp

yeni salonun şekli de bu:
$salon.webp

bu salona bu eşyaları en kullanışlı nasıl yerleştirebilirim? elinizde küçük salon örnekleri varsa rica edebilir miyim?
çok teşekküerler

peki götürmedigin mobilyalar nerde kalacak yani gidecegin yerde uzun süre kalacaksan bence hiçbişeyini bırakma biyerde benim önceki evim 100 metre kareydi salonda kücüktü hepsini sıgdırabildım mobilyalarımı inan biryer bulursun bence götür derim

cnm merhaba benim salonumda hemen hemen bu şekilde pazar günü nişanlımla perde ölçüleri almaya gittiğimizde mobilyaları nasıl koyacağımızı kararlaştırdık prizlerin olduğu yere tv üniten gelecek karşısındaki duvara üçlü koltuğunu yerleştir üçlü koltuğunun yanınada yani arkası pencereye gelecek şekilde ikili koltuğunu yerleştir tabi pencereye dayamıyacaksın arkada kalan boşluğada yemek masasını koyarsın tekli koltuklarınında bir tanesini kapının yanına birtanesinide üçlü koltuğunun yanına koyabilirsin umarım anlatabilmişimdir yeni evin hayırlı olsun:16:

$541126_10200102491017698_1163474838_n.webp

işte aynen böyle olacak ,tabi eşyaların genişliğini bilemediğimden orta alan biraz daha dar olabilir ama en uygun yerleşim şekli böyle diye düşündüm ,ayrıca masanın önündeki alan fazla kalıyor ise 3 lü kanepelerden birini msaya sırtını çevirerek te koyabilirsin ..

Benim salonum 18 m2 masa sandalye ve tv ünitesi dahi yok ,sadece koltuklarım var ..küçük salon zor ama yaşaması da çok keyifli ..şimdiden hayırlı olsun canım ..

Son düzenleme:
peki götürmedigin mobilyalar nerde kalacak yani gidecegin yerde uzun süre kalacaksan bence hiçbişeyini bırakma biyerde benim önceki evim 100 metre kareydi salonda kücüktü hepsini sıgdırabildım mobilyalarımı inan biryer bulursun bence götür derim

görümceme vereceğim, onun olacak yani... sığmaya sığar da çok sıkışık olur.

cnm merhaba benim salonumda hemen hemen bu şekilde pazar günü nişanlımla perde ölçüleri almaya gittiğimizde mobilyaları nasıl koyacağımızı kararlaştırdık prizlerin olduğu yere tv üniten gelecek karşısındaki duvara üçlü koltuğunu yerleştir üçlü koltuğunun yanınada yani arkası pencereye gelecek şekilde ikili koltuğunu yerleştir tabi pencereye dayamıyacaksın arkada kalan boşluğada yemek masasını koyarsın tekli koltuklarınında bir tanesini kapının yanına birtanesinide üçlü koltuğunun yanına koyabilirsin umarım anlatabilmişimdir yeni evin hayırlı olsun:16:

teşekkür ederim :) sorun şurda ki benim koltukların ikisi de üçlü, şu an oturduğum evi almayı düşündüğümüz için hepsini buraya göre almıştık, ama kısmet olmadı...üçlü koltuğu pencereye paralel şekilde masanın önüne yerleştirirsem odanın o kısmına geçmek zor olur mu acaba, yani odanın genişliğini de tam kestiremiyorum...
bi de tek pencere var, onun önüne masayı mı oturma bölümünü mü koymak lazım acaba :26:

Eki Görüntüle 668372

işte aynen böyle olacak ,tabi eşyaların genişliğini bilemediğimden orta alan biraz daha dar olabilir ama en uygun yerleşim şekli böyle diye düşündüm ,ayrıca masanın önündeki alan fazla kalıyor ise 3 lü kanepelerden birini msaya sırtını çevirerek te koyabilirsin ..

Benim salonum 18 m2 masa sandalye ve tv ünitesi dahi yok ,sadece koltuklarım var ..küçük salon zor ama yaşaması da çok keyifli ..şimdiden hayırlı olsun canım ..

teşekkür ederim bu planı not alıyorum.
baştan eşyalarımı küçük bir salona göre alsaydım, mesela ufak bir köşe takımı, küçük bir tv sehbası, daha küçük bir masa v.s.
ama kiracı olunca işte eşyaları da yenileyemiyorum, belki 1-2 sene oturup çıkacağım burdan. o zaman kendi salonum 15 m2 bile olsa ona göre eşyamı alırım inşallah :16:

bence girişte hemen sola masanı enlemesine koy.balkonun karşı duvarına tv ünitesi, cam tarafına 3lülerden biri, ikisinin arasına teklilerden birini çaprazlama koy.balkon tarafına diğer 3lüyü koy.diğer tekliyi de onun yanına giriş tarafına koy.tabi odanın eni boyunu bilmediğimiz için böyle geniş geniş konumlandırıyoruz ama benim dediğim sanki sığar gibime geldi

$salon.webp

şimdi salonunun tam bpyutunu bilmiyorum aslında salon en boy eşyalra en bpy bilsem orantılı çizerdim.
eğerki kablolar diğer duvarda olsaymış daha iyi olurmuş ozaman plan tam tersi ve daha güzel olurdu.
benim evim buna benzer şekilde döşeli kapıdan girişte tv ünitesi karşısında üçlü balkon karşısı 2 li tv ünitesinin yanında da bir berjer
ikilinin arkasında da masam.
ben herşey kenara itilmiş sevmiyorum masanın arkasına da bir ayna koyarsın
koltuklar arasına da zigon bence güzel olur eşyalarında dağınık değil gayet güzel sığarsın

ben ilk okuyunca kendi evine taşınıyorsun sanmıştım.ama galiba yine kiraya çıkacaksın.bence eşyalarını bırakma.sıkışıkta olsa koy biyere.kolay mal sahibi olunmuyor.kendi evin olunca o zaman istediğini bırakırsın.ya ilerde evin büyük olursa bide öyle düşün.

bence de kapının girişine masa cam tarafına oturma bölümünü konumlandırırsanız daha aydınlık bir odanız olur

Son düzenleme:
Ben senin için verdiğin alan ölçülerine göre autocadde çizdim pdf e çeviridm bakalım atabilecekmiyim :)

olmadı resim olması gerekiyor tabi

işim çok oyüzden alelacele şu şekilde atıyorum bi bakıverirsin cvanım :)$270320131844.webp

çok çok teşekkür ederim arkadaşlar,
sanırım çoğunluk kapı tarafına masayı, pencere tarafına oturma grubunu konumlandırma konusunda hemfikir.
bana da en estetiği öyle geldi ama kablo girişleri ve prizler kapıya yakın, onları uzatırsam hem çirkin görünecek hem de küçük kızım var tehlike olabilir gibi geliyor...

bu arada eşim dün ölçmüş, odanın ölçüleri 4.10mt - 6mt şeklinde.

$salon.webp

çok çok teşekkür ederim arkadaşlar,
sanırım çoğunluk kapı tarafına masayı, pencere tarafına oturma grubunu konumlandırma konusunda hemfikir.
bana da en estetiği öyle geldi ama kablo girişleri ve prizler kapıya yakın, onları uzatırsam hem çirkin görünecek hem de küçük kızım var tehlike olabilir gibi geliyor...

bu arada eşim dün ölçmüş, odanın ölçüleri 4.10mt - 6mt şeklinde.

Eki Görüntüle 669725

kesinlikle girise masanı koyma masaya mı oturacak girer girmez millet masan arka tarafta olsun inan daha şık olacaktır keşke evim yazılmış olsaydıda gösterseydim salonum ince uzun benim daha öncede anlattığım gibi yap bende çünkü tv için kablo yeridir prizdir karşı tarafta sakın uzatma deriim çok çirkin bir görüntü olur bunları kendi evimden biliyorum o nedenle bu kadar kesin konuşuyorum cnm tekrar hayırlısı olsun inş :16:

cnm hemen çizdim bişiler pek güzel olmadı ama en azından fikir verir:34: benim salonum böyle olacak en azından

$Fotoğraf2503.webp

canım salonunun ölçülerine göre tahmin ettiğim gibi konumlandırmalar böyle resimlerdeki gibi geniş olmayacak.ben evime taşınırken koltuklardan vitrine kadar herşeyi ölçüp odanın ölçüsüne göre çizimler yapmıştım.en çok hangi model daha kullanışlı ve geniş olur diye.istersen sen de öyle yap.he bi de masanı kapı tarafına koymanda ısrarcıyım selim bey de doğrusunun bu olduğunu söylüyordu :1: yani masanın kapıya en yakın yerde konumlandırılması gerektiğini.servis açısından rahatlık olsun diye...

Bence de giriş tarafındaki duvara paralel olmalı masan pencerenin önünce ne işi var tabiki servis açısından ideal.
Ben senin ölçülerine göre ayarladım çünkü 23 m2 varsayarak hazırladım. Bence benim hazırladığım şekilde yada zaten başka bi alternatifinde yok pek. Masa sabit sende karar verdiysen koltuk yerleri ile oynayacaksın ki ünitenin yeri de prizlere yakın olması açısından karşı duvarda olacaktır.. Kaldı koltuklar onlara da sen ayar çekersin zaten en ferah nasıl durur bunu belirleyip.. İşin çok ta zor değil bence salonun bana göre gayet kullanışlı ha bide 3+1 gayet güzel bi evdir eminim güle güle otur sıkma canını :)

benim bilgisayarımda da bi program var canım.ölçüleri girince eşyalarında ölçülerini ayarlayınca,odana uygun yerleştirme
yapabiliyorsun.şöyle bişeyler yaptım bende.
http://f1303.hizliresim.com/17/w/ljnws.jpg

harika bir program bu, hangi program acaba, 160 metrekareden 120 metrekareye taşınıyorum ve sadece salonum değil tüm diğer oralarımda yerleşme sıkıntısı var bir inceleyebilirsem çok işime yarar

programın adı "sweethome3d" canım.üstte menüden çizimini yapıyorsun.solda da eşya listesi var. kurcalaya kurcalaya öğrenirsin basit bir program.inşallah işine yarar :)

programın adı "sweethome3d" canım.üstte menüden çizimini yapıyorsun.solda da eşya listesi var. kurcalaya kurcalaya öğrenirsin basit bir program.inşallah işine yarar :)

çok teşekkür ederim, kurdum ve baya işime yaradı :)
salonda masa sandalyeyi kapı tarafına koyunca alan daha efektif kullanılmış oluyor ama o zaman da fişlerin açıkta kalması sıkıntı yaratıyor, artık gidip eşyaları koyunca bakıcaz duruma..

Back
X