• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 ımız çıktıktan sonra

munise19

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
208
3
296
41
İstanbul
annişler bebişlerin 40 ı çıktıktan sonra bizim adetlere göre Kuran okutulur.siz okuttunuz mu? eğer bilen varsa yemek olarak gelen misafirlere tavuklu pilav ayran ve baklava verilir.kızlar sanırım 50 kişi falan olur çocuklarla gelen misafirlerim.pilavın ölçüsünü nasıl yapmam gerekiyor.kızımın pilavının güzel olmasını istiyorum.birde tarif yazarmısınız.şimdiden teşekkürler.bebişlere iyi bakın anneleri.

evet canım bende okuttum güzel adetlerimizden.. ben evde yapmadım burda kurs var orda yaptık baya kalabalıktı onun içinde pilav yerine lahmacun, ayran ve tulumba tatlısı dağıttık bazı yörelerde pide de veriyorlar sana tavsiyem okadar kişiye pilav düşürmek zor olur hiç çevrende sana yardımcı olacak kişi yokmu büyüklerinden çünkü bende ilk pilav dağıtmayı düşündüm ama düşüremeyiz diye korktum kolay gelsin

canım bende yaptım pilav tavuk tulumba tatlısı vede yaprak sarma dağıttım 3 kilo yaprak 7 kilo piliç vede 6 kilo tavuk göğsü ile 6 kiloda tatlı aldım toplamda 50 kişiydik kolay gelsin..

pilav üstü tavuk ve ayran tatlı olarakda herhangi bi tatlı biz genelde böyle yaparız fakat bende etli pide ve kola ile servis ettim mevlüdümde.tercihler çok hangisini yapmak size kalmış.pilavın güzel olması için de püf noktası :olması gereken sıvı yağın biraz daha fazla yağ koymasıyla tane tane pilav elde edersiniz tabi birazda kavrulur suyuda sıcak değil soğuk su koyarsanız daha güzel olduğunu göreceksiniz şimdiden kolay gelsin umarım herşey yolunda gider

Back