40 günlük bebeğimin ast değeri yüksek

ezo1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2023
35
17
25
Merhaba herkese. Konuyu şöyle özet geçmek istiyorum. 2 gündür burun tıkanıklığı ve akıntı şikayetim vardı yani muhtemelen soğuk algınlığım vardı emziriyorum 40 günlük bebeğim var ve dün hafif ateşi sebebiyle hastaneye götürdüm 37.5 çıktı ateşi ve doktor normal muayeneye normal deyip tahlil istedi yaptırdık crp değeri normal çıktı değerlerinin hepsine normal denildi fakat sadece AST değeri yüksek çıktı 75 olarak. 2 doktorla görüştüm ilk doktor bu konudan hiç bahsetmedi tahlilleri temiz dedi. Diğer doktor viral enfeksiyon sebebiyle de bu değer yüksek olabiliyor 1-2 hafta sonra tekrar bakılması gerekiyor dedi ama ben 2 gündür çok kötü durumdayım böyle bir durum yaşayan var mı aranızda bilgi verirseniz sevinirim

Öncelikle çok yüksek değil, ast değerinin yanında alt değeri de önemli. (Karaciğer enzimleri yüksek demek için),ama parol bile kullanmışsanız yükseltir. Bebek hasta olduysa yükselir. Sarılık var mı?

Benim bebeğimin 146 idi, bir tık yüksek demişti gastroentoloji uzmanı. Alt 90 dı.

Öncelikle sakin olmakta yarar var. 1 ay sonra tekrar baktırın, eğer yükselmişse çocuk gastroentolojiye gözükün.

Ast ve alt tek başına bir sorun olduğu maalesef ki göstermiyor. Endişe etmeyin diye söylüyorum bunu. Ben çok üzülmüştüm. Sonra ast alt 1000 gördüğümüz hastalar var değeriniz bir tık yüksek dediler.

Çok teşekkür ederim öncelikle bilgileriniz için. Alt değeri normal değerde sadece ast değeri 75 çıkmış. Sarılığı yok çok şükür. Ama tekrar değerine baktıracağım mutlaka umarım düzelir. Dediğim gibi test yapıldığı zaman ateşi vardı

X