• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 40 Günlük Bebeğime Hem Anne Sütü Hem de Mama Veriyorum Peki Su Vermeli miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tery06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
56
0
96
Rusya
bebişim bir bucuk aylık oldu zaten sütüm hep az az geliyordu ilk kontrolde kilo alımına cok iyi dedi dr fakat bu ay sütüm iyice azaldı kızım meme emerken sütüm bitiyor ve memeden cıkıca cok ağlıyor dr sormadaan eczaneden yenidoğanlar için mama aldım (cünkü cok ağladı) neyse zaten buna canım sıkkın acaba bu durumda su verilir mi cogunuz dr sor niye sormuyorsun diyecek belki ama hiçbirinin dediği öbürünü tutmuyor napıcam ben

Bebekler eğer anne sütü alıyorlarsa ve hava dehşet sıcak değilse su vermeye gere yok. Benim oğlum 5 aylık hiç su vermedim diyebilirim fakat bebek çayı veriyorum onlarda su sayılabilir belki. Bir de aynen benim sütümde azalmıştı emzirmede ısrar edince tekrar arttı. Süt artıran çay falan iyi geliyor.

mama alıyorsa su vermelisin doktorum çay kaşığı ile verebileceğimi söledi..bende bebeğmi mama ile büyütüyorum suan 6 aylık 4 aylıkken bıraktı emmeyi.
bizlerde çay ıhlamur vs içiyoruz ama suyun yerini tutmyr ve üstelik sıcak havalar.

suyun bi zararı olmaz.

ben sadece emziriyorum ama yinede su veriyorum. havalar sıccak susuyordur diye düşünüyorum. doktorumda verebilirsin demişti.. hemşire arkadaşlarım var onlarda ihmal etme her emzirme sonrası bi çay kaşığı su ver diyorlar.

cnm su verebılırsın bende hem mama hem emzırıodum suda verdım hele sımdı yaz bıde .buarada hangı mamayı kullanıyosun

ewt arkadasın dedıgı gıbı humananın cayı cok faydalı sutu arttırıyor

tesekkür ederim kızlar verdim bi kaç kaşık önce bi garip oldu içerken sonra sevdi galiba:) canım ben aptamil 1doğumdan itibaren olanı kullanıyorum bikaç gün oldu iyi gibi ama cok vermiyorum başlangıc diye sen ne kullanıyorsun

tr de doktorlar nedense bebeklere su vermiyor özellikle 6.ıncı aylarrda anne sütü yeterli diye ama bu çok yanlış bebekte olsa su içmeli içilen birşey sıvı diye suyun yerini tutmaz aynı şeyleri içerse bile vücut susuz kalır buda zekayı dahi etkiler ayrıca su içme alışkanlığı olamaz bizim bir akrabamız çalıştığı için
çocuğunu kaynanasına bırakmış oda sürekli süt yoğurt vermiş su vermemiş konuşmaya başlaması gereken yaşı geçtiğinde doktora götürdüklerinde doktor hemen anlamış ve siz bu çocuğa su verdinizmi hiç demiş şimdi bu kişi evli iki çocuklu ama hafif aklıyla ilgili sorunu var su verilmeli bence hiç bir zararı yok

Son düzenleme:
ben doğduktan iki saat sonra vermeye başladım.önce çay kaşığı ardından biraz daha fazla ve şimdi günde iki biberon su içiyo.bebeğim 4 aya girmek üzere ve hiçbir zararını görmedim.doktorumuz biraz fazla dedi gaz olur diye düşündü sanırım ama sorun olmadı.

Herkese selamlar. Bebekler için anne sütü bulunmaz bir nimet. Anne sütünden vazgeçmeyin. Tabiki su da verilebilir. Biraz serinletmek için. Ama abartmamak gerek bence. 6 aya kadar anne sütü, sonrasında yavaş yavaş farklı gıdalar (meyve suyu, yoğurt, mama, vs...) verilebilir. Mümkün olduğunca emzirmeye çalışın ki sütünüz kesilmesin :)

bebişim bir bucuk aylık oldu zaten sütüm hep az az geliyordu ilk kontrolde kilo alımına cok iyi dedi dr fakat bu ay sütüm iyice azaldı kızım meme emerken sütüm bitiyor ve memeden cıkıca cok ağlıyor dr sormadaan eczaneden yenidoğanlar için mama aldım (cünkü cok ağladı) neyse zaten buna canım sıkkın acaba bu durumda su verilir mi cogunuz dr sor niye sormuyorsun diyecek belki ama hiçbirinin dediği öbürünü tutmuyor napıcam ben

Merhaba benim oğlum 2 aylık eve geldiğimiz günden beri mama takviye etmek zorunda kaldım bunun için hala çok üzgünüm 1.ayından sonra sabah aksam 1 kasık su veriyordum şimdi biberonla 30 cc su veriyorum ne kadar meme emerse emsin mama takviyesinde bulunuyorsan mutlaka su vermelisin

Back