• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 günlük Ayaz bebek zatürreden öldü

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Konya'da, henüz nüfusa bile kayıt edilmemiş olan 40 günlük Ayaz bebek, emzirmek için uyanan annesi tarafından ölü bulundu. Otopside zatürreden öldüğü anlaşılan Ayaz bebeğin annesi, 2 çocuğu ile birlikte camları kırık olduğu için naylonla örtülü tek odalı kerpiç evde kalıyordu.

KONYA - Konya'nın Ereğli İlçesi'nde henüz nüfusa kayıt ettirilmeyen 40 günlük Ayaz bebek, emzirmek için uyanan 21 yaşındaki annesi Maviş Eşme tarafından yattığı yerde ölü bulundu. Ayaz, bebeğin yapılan otopsisinde zatürreeden öldüğü anlaşıldı. 2 çocuğu ile birlikte camları kırık olduğu için naylonla örtülü tek odalı kerpiç evde kalan Maviş Eşme'nin, çevreden topladığı odunlarla ısınmaya çalıştığını belirten yakınları, Ayaz bebeğin de soğuktan zatürre olarak öldüğünü öne sürdü.

Taşbaşı Mahallesi Elmacı Sokak’ta 2 katlı kerpiç evin ikiye bölünmüş olan tek odalı bölümünde oturan ve eşi askerde olan 2 çocuk annesi Maviş Eşme, dün gece saat 03.30 sıralarında bebeği Ayaz’ı emzirmek için uyandı. Maviş Eşme, henüz nüfusa kayıt ettirmediği oğlunu yatağında hareketsiz halde bulunca çığlık atmaya başladı. Bunun üzerine üst katta oturan eşinin akrabası 59 yaşındaki Şevket Gezici ve ailesi geldi. Bebeğin nefes almadığı ve ölmüş olduğunu saptayan aile, sabah defin işlemleri için 2 Nolu Sağlık Ocağı’na giderek ölüm raporu almak istedi.

Eve gelen sağlık görevlileri, vücudunda herhangi bir yara, darp ve boğulma izi bulunmayan bebeğin ölümünden şüphelenmeleri üzerine polis haber verildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ayaz bebeğin cesedi, otopsi yapılmak üzere Konya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

CAMLARI KIRIK ODADA KALIYORLAR

Çocukları 2.5 yaşındaki Berat Ulak ve Ayaz ile tek odalı kerpiç evde kalan Maviş Eşme’nin dini nikahla yaşadığı eşi Onur Ulak’ın Çanakkale’de vatani görevini yaptığı belirtildi. Maviş Eşme’nin çocuklarıyla kaldığı odanın pencere camlarının bir bölümü kırık olduğu için naylonla örttüğü görüldü. Eşme’nin bitişiğinde oturan üvey ablası NeclaGenç ve üst katta oturan eşinin akrabası Şevket Gezici’nin yardımıyla geçimini sağladığı belirtildi.

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Morgu’na kaldırılan Ayaz bebeğin, yapılan otopsisinde zatürreden öldüğü anlaşıldı.

ODUN BULURLARSA YAKIYORLARDI

Maviş Eşme’nin üvey ablası Necla Genç, yeğeni Ayaz’ın, soğuktan üşüdüğü için öldüğünü söyledi. Geçimini kağıt toplayarak sağlayan Genç, ’’Kız kardeşimin eşi askerde. Bizlerin yardımıyla geçimini sağlıyor. Devletten her hangi bir yardım almıyor. Çevreden odun bulursa onları getirip, sobada yakarak iki çocuğunu ısıtmaya çalışıyor. Battaniyeye sarılı olmasına rağmen evin camlarını bazıları kırık olduğu için Ayaz üşümüş. Tabii annesi ve biz de bunu fark edemedik’’dedi.

DEVLET YARDIM ELİNİ UZATMIYOR

Yazın tarım işçisi olarak çalıştıklarını, kışın da kağıt toplayarak geçimlerini sağladıklarını belirten Şevket Gezici ise, şunları söyledi:

"Biz Adana’dan geldik. Yazları tarlada hep birlikte çalışıyoruz. Kışın da kağıt toplayıp satıp geçimizi sağlıyoruz. Maviş Eşme’nin kocası askerde. Bizlerin yardımıyla geçiniyor. Gördüğünüz gibi kaldığımız evlerin çoğunun camı kırık. Üst katta ben 150 lira kira veriyorum. Maviş Eşme ile üvey kardeşi ve eniştesini kaldığı birince kat için de 140 lira kira veriyorlar. Maviş’in kirasını eniştesi karşılıyor. İş veren yok, okur yazarımız yok. Evimizde kömür yok. Devlet yardım elini uzatmıyor.’’

DHA

Kaynak : 40 günlük Ayaz bebek zatürreden öldü - Türkiye Haberleri - Radikal

Bu da ekşisözlük Ebru Gündeş başlığından bir alıntı :

cumhuriyet tarihinin en büyük vurgununu yapan adamın karısı.

ebru gündeş, az önce programda "dilerim bu kara günler çabuk geçer çünkü çocuğumun incinmesini istemiyorum" dedi. her birinin cebinden 3221 tl para çalınan seyirciler, alkışlarıyla destek oldular.

bu ülkenin başka bir noktasında ise maviş eşme'nin 40'ı çıkmamış oğlu ayaz, camı olmadığı için çerçevesi naylonla örtülen odada zatürreden öldü. eşi askerde olan maviş hanım'ın arkasında maddi destekçi kimse yoktu, her yoksula yetişemeyen devlet onlara da yetişememişti çünkü beslemesi gereken çok yandaşı ve kaçırması gereken milyon dolarları vardı.

eminim maviş hanım da oğlu ayaz incinmesin isterdi.

https://eksisozluk.com/entry/39186760

sabah sabah çok kötü oldum ya daha 40 günlük bir bebek zatürreden ölüyor devletin parasını kaçıranların çocuğunada altın emzik hediye ediliyor.adaletin bu mu dünya!!!

Ebru Gündes ve senin gibiler :47:

Allahim cennette ailesiyle kavustursun insaAllah.
Daha 40 günlük masum bir melek...
Bu aciya hangi yürek dayanir :26:

Ülkemin makarnacı insanları Ebru Gündeş'in ağlamasına dayanamıyor arkasında onu cesaretlendirmek için alkış tutuyor. kırk günlük bir çocuk sadece soğuk yüzünden ölüyor. bu kadar adaletin eşit olduğu bir devlet sistemi içinde yaşıyoruz.

İşte sosyal devlet kavramının öldüğü bir dönemde olduğumuzun en canlı kanıtıdır bu olay.

Rabbim o meleğe rahmet eylesin..Ailesine sabır versin..

Çok üzüldümm :43:
Biz bile birazcık soğuk olsa üşüdük donduk bittik ettik deriz, o daha 40 günlük yawrumm kıyamam sana:43:
Durumun yoksa neden çocuk yaparsın be kadın ben bunu hiç anlamam..
Olmuş 1 tane, ikinci nedennn :43:

Şu haberi izlediğimden beri sürekli aklımda Ayaz bebek.
Bugün iş yeri soğuktu biraz üşüdüm aklımdan çıkamadın Ayaz bebek.
Önce ellerim dondu niye soğuk burası dedim. Sonra kendime kızdım. 40 günlük bir bebek soğuktan öldü sen ellerine sızlan diye.
Senin bu ölümünden kim sorumluysa öteki tarafta hakkını ara Ayaz bebek.

Çocuklar ölmesin.

Çok üzüldümm :43:
Biz bile birazcık soğuk olsa üşüdük donduk bittik ettik deriz, o daha 40 günlük yawrumm kıyamam sana:43:
Durumun yoksa neden çocuk yaparsın be kadın ben bunu hiç anlamam..
Olmuş 1 tane, ikinci nedennn :43:

Kadın pek normal gözükmüyordu. Aklı eksik derler ya öyle bir şey..

hırsızın çocuğu el bebek-gül bebek, 40 günlük fakir ayaz bebek sefalette ölüm.........

masumun hakkını yiyenlere yuhhhhhhhhhhhhhhhh...............

komşusu açken tok yatanada yuhhhhhhhhhhhhhhhhhh...........

:47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Arkadaşlar bence ne Ayaz'ın anneasini ne de bazı diğer çocuklu diğer aileleri kınamayın. Onlar çünkü çoğu okumamış, çoğu birşey görmemiş, çoğu daha bırakın çocuk yapmayı, çocuğu nasıl yaptıklarının bile bilincinde değiller. Bunlar hep insanımıza önem verip eğiteceğine, daha çok cahilliğe, yoksulluğa iten devletin ve buna göz yumanların yüzüne. Kadın zaten bu kadar bilinçli biri olsa, daha askere gitmemiş, elinde eteğinde olmayan bir adamla evlenmezdi.
Kimisi de çıkar timsah gözyaşları döker işte. Yarışmada kalması tepki toplarmı diye toplantılar yapıp tartışılırken, kendinden acındırıp destek çekelim halkı arkamıza alalım diye karar verilmiş belliki. Ebru Gündeş'i sanatçı olarak çok severim ama yatlar, oteller, uçaklar hediye edilirken bu değirmenin suyu nerden geliyor diye sormuştur herhalde. Kimse bu yaşta bu kadar mülk sahibi olamaz. O zaman gülü seviyorsa da dikenine katlansın bi zahmet.
Ben hiçbir zaman devlete ve başkasının cebine geçen hakkımı kesinlikle helal etmiyorum...

Annenin yaşı küçük, baba askerde, ev desen çok çok kötü. Kimbilir daha kaç aile böyle bir ortamda...
Çok kötü bir olay, kaymakam da donma durumu yok doğal ölüm var gibilerinden bir açıklama yapmış. Az önce Fox tv haberinde gördüm. Zatüre de genelde sıcakta olur sanki.... Babası da hiç görmemiş bebeğini...
İçim acıdı, hiç mi konu komşu yokmuş, muhtar yokmuş ( hoş kaymakamı gördük).
Allah ailesine sabır versin, dileğim böyle bir haberi ülkemde bir daha görmemek...
Ayaz bebek ayazda cennete gitti...

En az 3 çocuk diyenler inşallah Ayaz bebeği unutmazlar ( Gerçi farkında olurlarsa)

Son düzenleme:
Bu kadın böyle biri olmuş olabilir ama aklı başında olupta başını sokacak ewi yokken 5 çocuk yapanlarda war maleseff..

Bu kadının okuma yazması bile yokmuş. Okuma yazma bilmeyen kadınlardan doğum kontrol yöntemlerini bilmesini bekleyemeyiz. Kaldı ki okuma yazması olan kadından bile bekleyemiyoruz.

Sosyal devlet vatandaşını takip eder. Mahalleleri dolaşır, kim nerde, nasıl yaşıyor kayıt altına alır. Evde doğum olmuş. Eve doktor gönderir. Çok çocuklu ailelere doğum kontrol yöntemlerini anlatır. Aileleri daha çok çocuk yapıp yük altına sokmaya teşvik etmez. Kadını o çocuklara bakmaya mahkum bırakmaz. Kadını eğitir istihdam eder. Çocuklara kreş yapar. Her şeyi kayıt altına alıp fişlemeyi biliyolar işlerine gelince. Bu kadarını beklemiyoruz da çeyreğini yapsalar gönüllerde taht kurucaklar. İşleri güçleri kadını itibarsızlaştırmak..

Bu kadının okuma yazması bile yokmuş. Okuma yazma bilmeyen kadınlardan doğum kontrol yöntemlerini bilmesini bekleyemeyiz. Kaldı ki okuma yazması olan kadından bile bekleyemiyoruz.

Sosyal devlet vatandaşını takip eder. Mahalleleri dolaşır, kim nerde, nasıl yaşıyor kayıt altına alır. Evde doğum olmuş. Eve doktor gönderir. Çok çocuklu ailelere doğum kontrol yöntemlerini anlatır. Aileleri daha çok çocuk yapıp yük altına sokmaya teşvik etmez. Kadını o çocuklara bakmaya mahkum bırakmaz. Kadını eğitir istihdam eder. Çocuklara kreş yapar. Her şeyi kayıt altına alıp fişlemeyi biliyolar işlerine gelince. Bu kadarını beklemiyoruz da çeyreğini yapsalar gönüllerde taht kurucaklar. İşleri güçleri kadını itibarsızlaştırmak..

Çeyreğini yapsalar keşkee....
Başbakanımız 3 çocuk diyor ama bu askeri ücretle 3 çocuk nasıl yetiştirilir ???
Haberlerde izledim dün akşam, boşanmış dul anneler için ücretsiz kreşler açılacakmış,
Bunun için geç bile kalındı, çocuğunu bırakacak kimsesi olmayanlar şu zamana kadar işe girip çalışamadı bile dışarda dilendiler süründüler belkide..
Gerçi şu da kafama takılmıyor değil, şimdi ücretsiz kreşler açılırsa bayağı bi talep olucak tabii haliyle buna ihtiyacı olan çok anne war.. Ozaman o kreş ne kadar sağlıklı olur buda ayrı bi sorun we ücretsiz diye de eğitim weren öğretmenler işlerini düzgün yaparlar mı, çünkü bizim türk toplumumuz biraz tuhaf, her an ne yapacağı belli olmuyo !!

Bu ailenin başvurduğu yardım isteğine cevap vermeyen birim ceza almalı , sonuçta bu tür başvurular yazılı olmuyor mu ?

Başvuru var , yardım yok , camsız evde kış ayında ölen bir bebek var ise vicdanlar nasıl rahat eder sorarlar insana ?

Kurdun kaptığı kuzudan bile hesap sorarlar bana demiş Hz. Ömer .

Ha bilemem , şuan belki benim evimin 200 mt ötesinde de camsız bir ev var , üşüyen bir bebek var ve ben gecede 3 kez gidip oğlumun üzerini örtüyorum , vicdanım rahat çünkü haberim yok ki diyorum .

Ama yerel yönetimlerin kapı kapı , zil zil haberi olmalı . Ve acıyı zerre hafifletmese de bu suçun altına elini koymalılar diyeceğim ama nerdeee ...

Cennete kavuşmuş bebeğin annesine sabır diliyorum .

Back