• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 banyosuuuu??

Mommom7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
66
31
38
27
Merhaba oglum 38 günlük 40 banyosunu bugün yaptırsam sizce olurmu annemlerin yanına geldim çünkü tek başıma yaptıramam sizler bebeği olanlar 40ını beklediniz mii ? 🙄

Bebeğim yok ama merak ettim hiç banyo yapmadı mı :olamaz:

40 banyosu 40. Gün yapılıyor canm istersen o gün tuzlayabilirsin de ben yarı kırkında tuzladım Bidaha tuzlamadım o gün duştan sonra dışarı çıkılıyor kırk basmasın diye :) batıl inanç işte istersen yapmayabilirsin de ben inanıyorum ve büyüklerin dediklerini dinledim :)

Termi koksun büyüyünce yani.tuzlamak lazım

Bebeklerde ter bezlerinde koku olmaz suan zaten olusmasi 6 yasindan oncede olusmaz oyle terler sadece yani simdiden yapilacak bisey yok. Ben tuzlanmadim. Esimde tuzlanmamis ikimizde ter kokmayiz. Yeginimi yengemler tuzlamisti ergen bir erkek suan les gibi ter kokuyor. Yani tuzlamakla alakasi yok

Gözlerim kanayarak okudum tuzlama ve kırk muhabbetini. Bebeğim 45 günlük. Kırka özel ne banyo yaptırdım ne tuzladım ne baharatladım.(!) Batıl inanç bunlar, şu zamanda inanan kaldı mı hala derken kalmış belliki.

Termi koksun büyüyünce yani.tuzlamak lazım

Saka gibi..
Yaprak mi basiyorsunuz da tuzlama yapacaksiniz ? O bebegin teni o kadar hassas ki tuz mu dokulur Allah askina ! Ben tuzlanmamisim 40 derece sicakta bile ne terlerim nede ter kokarim. Bebegimi tuzlamakta aklimdan bile gecmedi. Asin artik su babanne seylerini.

Back