• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıl süren korkunç taciz

ince bilek

💔
Pro Üye
16 Temmuz 2010
19.693
55.169
798
http://m.mynet.com/i3.html#http://w...mobilden-atlayip-jandarmaya-sigindi-2456710-1

Manisa'da lise öğrencisine 4 yıl boyınca cinsel istismarda bulunan Edebiyat Öğretmeni C.G., genç kız üniversiteye gittikten sonrada peşini bırakmadı. Son olayda öğrenci D.G., otomobilden atladı

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni C.G. (42), kız öğrencisi D.C.’ye (19) 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu, mezun olmasından sonra da peşini bırakmayıp buna devam ettiği iddiasıyla başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştrıldı. C.G., ’darp’ ve ’cinsel istismar’ suçlarından Manisa ve İzmir Cumhuriyet savcılıklarınca başlatılan adli soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.

İstanbul’da bir üniversitede hukuk okuyan D.C., geçen 28 Nisan’da İzmir ’in Sabuncubeli Mevkisi yakınlarında seyir halindeki bir otomobilden atlayarak jandarmaya sığındı. D.C., jandarmadaki ifadesinde geçen yıl mezun olduğu ManisaHasan Türek Anadolu Lisesi’ndeki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni C.G.’nin kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Olay yerinin İzmir ili sınırlarında kalması üzerine İzmirCumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen D.C., öğretmen C.G.’den şikayetçi oldu. Beş gün sonra bu defa Manisa Cumhuriyet Savcılığı’na giden D.C., öğretmen C.G.’nin kendisine 2011 yılından bu yana cinsel istismarda bulunduğunu belirtip, bir kez daha şikayetçi oldu.

D.C., C.G.’nin yaşadıklarını ailesine anlatmakla kendisini tehdit edip, mezun olmasından sonra da zorla İstanbul’dan Manisa’ya getirip, cinsel istismara devam ettiğine dilekçesinde yer verdi. Evli, engelli bir çocuk babası olan öğretmen C.G., hakkında Manisa ve İzmir Cumhuriyet Savcılıkları tadrafından başlatılan adli soruşturmalar sürerken Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. C.G., hakkındaki idari soruşturma kapsamında 13 Mayıs’ta görevinden uzaklatırıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken C.G.’nin daha önce de bazı veliler tarafından kız öğrencilerine, "Ablan var mı?", "Ablanın yaşı kaç?", "Ablan güzel mi?", "Ablanın erkek arkadaşı var mı?" gibi sorular yönelttiği için veliler tarafından şikayet edildiği öğrenildi.

Ya o kadar yil neden soylememis ki? Sakin sevgili olmus olmasin hocasiyla? Universiteye gidip ayrilinca da boyle bir sey demis olabilir.. Yoksa insan neden sussun? Allahim korusun cok korkunc bir durum..
Tabiki bilemiyoruz ama bizim lisede de hocasiyla sevgili olup okul bittikten sonra evlenen gordum. Igrenc tabiki bu.

Ben nicelik olarak bu sapıkların çokluğundan ziyade artık bu kızlarımızın uzun süre susmasına/ susturulmasına üzülüyorum. Nasıl kadın düşmanı bir kültüre sahipsek, başına gelen çekiyor bu eziyeti..
Çekmek zorunda bırakılıyor..
Ufacık bir tehdit/ zorbalık susmaları için kafi.. Hatta tacizcinin değil toplumun tehdidi işin özünde bu..
Adım çıkar, evlenensem/ babam doğrar/ abim keser... Hep bir erkek baskısı.. Hemde en yakınlarımız dediğimiz adamlar bu hayatımızı mahveden..
Namusu bi bacak arasında görmeyi bıraksak bu işler düzelecek de..

Ya o kadar yil neden soylememis ki? Sakin sevgili olmus olmasin hocasiyla? Universiteye gidip ayrilinca da boyle bir sey demis olabilir.. Yoksa insan neden sussun? Allahim korusun cok korkunc bir durum..
Tabiki bilemiyoruz ama bizim lisede de hocasiyla sevgili olup okul bittikten sonra evlenen gordum. Igrenc tabiki bu.
Olsa da istismara uğradığı gerceği değişmiyor ki.. Stockholm sendromu diyorum ben öğretmenle sevgili olma durumuna.. Saygı ile karışık bir korkudan besleniyor hisleri bu çocukların. Patalojik bir durum kesinlikle.

Dört yıl boyunca korkudan susmuş da olabilir bu arada.. Korkup susan sayı da az değil.

Bilgece muhtemelen tacize uğradığını duyacak diğerlerinin reçelin üzerine üşüşen sinek gibi evinin kapısına doluşmasını istemediği için susmuştur.

Olsa da istismara uğradığı gerceği değişmiyor ki.. Stockholm sendromu diyorum ben öğretmenle sevgili olma durumuna.. Saygı ile karışık bir korkudan besleniyor hisleri bu çocukların. Patalojik bir durum kesinlikle.

Dört yıl boyunca korkudan susmuş da olabilir bu arada.. Korkup susan sayı da az değil.

Bilgece muhtemelen tacize uğradığını duyacak diğerlerinin reçelin üzerine üşüşen sinek gibi evinin kapısına doluşmasını istemediği için susmuştur.

Tabiki o da var. Gercek olma ihtimali de cok yuksek cunku artik serefsizler cogaldi. Keske annesine falan deseymis. Cok yazik olmus..

Bir lise öğrencisi öğretmeniyle asla sevgili olamaz, kandırılarak istismara uğramış fakat çocuk aklıyla kendini "sevgilisi" olarak nitelendirmiş olabilir ancak. Fakat bir yetişkinin de bunu bu şekilde adlandırması bana garip geldi açıkçası.
Bu olayda ben kızın duygusal bir şey hissetmediğini düşünüyorum, olaylar anlatıldığı gibi zoraki olmuştur bence. Kızcağız hukuk öğrencisiymiş birde. Okulunu bitirsinde, hesap sorsun böylelerinden.

Back
X