arkadaşlar merhaba
öyle bi problem yaşıyoruz ki artık cinnet geçirmekten korkuyorum hiç bir sebzenin tadını bilmiyor hiç bir şey yediremiyorum eskiden pilav makarna mercimek çorbası yerdi şimdi artık onlarıda yemiyor kahvaltı deseniz kahvaltı demeye bin şahit ister patates kızartması çikolatalı süt armut ve abur cubur tüm yedikleri bunlardan ibaret artık kendimi tutamıyorum sesimi çok yükseltiyorum tepsiyi çarpıyorum konuşmuyorum kendimi kontrol edemiyorum o an ...
ne yapcam bilmiyorum
ne olur bana sihirli bi cümle yazın ne yapayım ne konuşayım oğlumla akıl verin
yokmu bi örneğiniz bi bildiğiniz mesajlarınızı bekliyorum
şimdiden herkese teşekkürler....
canım hiç hemogramına baktırdın mı yakın zamanda
demir eksikliği varsa iştahsızlık yapar
bi de vitamin şurubu verdin mi hiç
benim oğlum da hiç yemezdi şimdi maşallahı var yani
şurubu kullanmaya başlayalı iştahı açıldı
bi de hayatında bi değişiklik falan oldu mu
taşınma-kardeş-kreş gibi
ve kaç kilo
aynısından bendede var bi tane 25 aylık ama gel görki 6 aylık gibi duruyo 10.5 kilo hala 12-13 kilo olması gerekirken bende çoğu zaman cinnet kıvamına geliyorum sesimi yükseltince daha beter direk tabağı itiyo onun için suyuna gitmeye çalışıyorum tabi herzaman öyle olmuyo peynir ve yoğurt hiç yemez peynirli omlet yaptım içindeki peyniri anladı ve yemedi şöyle bişey var bende peynir ve yoğurt yemem bana çekmiş sanırım kahvaltıda yumurta yemesi için krep falan yapıyorum hatta bıldırcın yumurtasıyla yapıyorum miktar az oluyo diye çünkü bi yumurta fazla geliyo yemiyo bal ekmek falan veriyorum canı isterse zeytin yer sebzeyle arası hiç yok yemez bide benim oğlum benim elimden bişey yemez illa kendi yiyecek dışardan kebap falan sever bende güvendiğim yerden söylerim kebap tabi ekmek falan yemez yanında işte böyle böyle olması gereken kilonun altında kalıyo aşırı hareketli ama yemeyen çocuk çok zor yani 5 çocuk büyütmüş kadr oluyo insan bende polivit ve carlson balık yağı kullanıyorum o şekilde sebze açığını kapatmaya çalışıyorum
dr.kontrolümüz vardı sabah ve 34 aylık oğlumun kilosu 12.250 boyu 93 çıktı
iştahsız çocuk anneleri bende dahil allahım bol sabır versin bizlereee
dışarıdan kolay görünüyor ama evde neler yaşıyoruz kimse bilmiyor
çok ağladığımı bilirim yada oğlum daha tabağı gördüğü gibi kusmaya başladığında allahıma dua ettiğimi
acaba ne yer bunu deniyeyim şunuda deniyeyim dediğimi
zor çok zorr
tahlil yaptırmayalı uzun zaman oldu hastaneye gitmemiz ayrı bi dert oluyo iğne yapılırken Allah korusun sakat kalcak diye korkuyorum ayağa kalkmaya çalışıyo kaç kişi tutamıyos...şurup asla içiremiyorum hep tükürüyo gözüne kulağına giriyor meyve suyunun içine katıp versem anlıyo onuda içmek istemiyo...hayatında herhangi bi değişiklikte olmadı ..15 .200grmlarda 2008 haziran doğumlu..
cok uzuldum canim. bu pure olayi benim kizkardesiminde belasi olduEVet yemeyen, iştahsız ve kilo almayan çocuk gerçekten de zor. Yazdıklarınız okurken ağladım. Benimki de 19 aylık ve son 7 aydır bir kilo bile almadı( Doktorumuz yapısı öyle sorun yok vs. diyordu ben de takamamaya, çok zorlamamaya çalışıyordum. Ama artık bu kontrolde gelişimimiz %25'lik persantil değerlerinden %10'lara düşünce doktorumuz da bir kaç test yapalım dedi artık. Şu anda çok moralim bozuk. Test sonuçları umarım sağlıklı çıkar. Napalım iştahsız ama sağlıklı deriz. öyle biz yetişkinler gibi yiyen ya da tombiş tombiş bebekleri görünce insan imrenmiyor değil. gerçi her çocuk farklı kabul ediyorum, babasıyla ben de çok yapılı değiliz ama o yemeyince, aç açına da olsa bütün enerjisini hiç durmadan, koşup oynayarak harcayınca insan endişeleniyor tabi yetersiz besleniyor ve ben nerede yanlış yaptım diye.Oysa sürekli araştırıp her şeyi en doğru şekilde yapmaya çalışıyordum hep, her şeye zamanında ve doğru şekillerde başlamaya, uygulamaya çalıştım ama bunun için debelendikçe elime yüzüme bulaştırdım sanırım.
İlk ek gıdaya geçtiğimizde her şeyi yiyen, bir yaşında pütürlü gıdaları çiğneyip yutan kendi kendine yemeye çalışan çocuğu daha iyi yesin, besinleri alsın vs vs derken ne arada olduğunu anlamadan pürelere, kaşıkla ve oyunla beslemeye alıştırmışım. Şimdi 9 aylıkken çiğneyip yuttuğu sebze yemeklerini, meyveleri, yemiyor. Çiğneyip çıkarıyor, alıp eline oynuyor atıyor. Bir elmayı püre yaparsam hepsini yedirebiliyorum bazen, ama eline verirsem ya da dilimlersem çeyreğini bile yemiyor, mecbur yine püre yapıyorum yeterki yesin diye, böyle bir kısırdöngüye girdik. Nasıl bu hale geldik hiç farkedememişim. Şimdi nasıl düzelteceğim bakalım. Umarım test sonuçları sağlıklı çıkar.
sagol canim tr ye gidince bende deneyeyim ah ben sigara ictim kac kez kahrimdan. simdi icemiyorumdahavuç tohumu çok iştah açıyor arkadaşlar
benim oğlumda iştahsız sinirden ağladığım günler çok oldu
ama bir iki çay kaşığı havuç tohumunu çay bardağına koyun, üzerine kaynar su ekleyin soğuduktan sonra gün boyu içirin çocuğa
anlatamam size acıktım diye kendi gelcek, bu sözü duymak okadar büyük bir sevinçki yaşamayan bilemez
deneyin derim
ama aktara çocuk için tarım ilaçsız olsun diceksiniz , birde ben tohumu önce çay süzgecine koyup yıkayıp öyle kullandım hani tozu falan varsa gitsin diye
selam kızlar benimde 3 yaşında bir cadım var ve hep iştahsızdı ben sinir kirzleri geçiriyordum ve bir gün arkadaşım bana
arı sütü+bal+polen karışımını önerdi ve keçi boynuzu pekmezi aktardan alıyorsunuz ilk zamanlar sabah akşam sonraları sadece sabah veriyorsunuz pekmez günde bir kere
hemen etki etmeyebilir düzenli olarak kullanın en az 3. kutuda fark ediyor inanamıyacaksınız hiç yemeyen kızım yemeye başladı
ilk zamanlar istemedi ağladı zırladı zorla verdim yinede ağzına tıktım hergün düzenli şimdi kendi yiyor
faydasını görüceksiniz deneyin derim ben ne zaman kullnamayı bıraksam iştah gidiyor ara vermiştim şimdi yine başladım
ayrıca bağışıklık sisteminide güçlendiriyor koca kışı hasta olmadan atlattık tam mevsim geçişinde kullnamıyordum hasta oldu ben çok faydasını gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?