Bebek Beslenmesi 4 yaşındaki oğlum hiç bi şekilde yemek yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulbil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
115
1
46
İzmir
arkadaşlar merhaba
öyle bi problem yaşıyoruz ki artık cinnet geçirmekten korkuyorum hiç bir sebzenin tadını bilmiyor hiç bir şey yediremiyorum eskiden pilav makarna mercimek çorbası yerdi şimdi artık onlarıda yemiyor kahvaltı deseniz kahvaltı demeye bin şahit ister patates kızartması çikolatalı süt armut ve abur cubur tüm yedikleri bunlardan ibaret artık kendimi tutamıyorum sesimi çok yükseltiyorum tepsiyi çarpıyorum konuşmuyorum kendimi kontrol edemiyorum o an ...
ne yapcam bilmiyorum
ne olur bana sihirli bi cümle yazın ne yapayım ne konuşayım oğlumla akıl verin
yokmu bi örneğiniz bi bildiğiniz mesajlarınızı bekliyorum
şimdiden herkese teşekkürler....

arkadaşlar merhaba
öyle bi problem yaşıyoruz ki artık cinnet geçirmekten korkuyorum hiç bir sebzenin tadını bilmiyor hiç bir şey yediremiyorum eskiden pilav makarna mercimek çorbası yerdi şimdi artık onlarıda yemiyor kahvaltı deseniz kahvaltı demeye bin şahit ister patates kızartması çikolatalı süt armut ve abur cubur tüm yedikleri bunlardan ibaret artık kendimi tutamıyorum sesimi çok yükseltiyorum tepsiyi çarpıyorum konuşmuyorum kendimi kontrol edemiyorum o an ...
ne yapcam bilmiyorum
ne olur bana sihirli bi cümle yazın ne yapayım ne konuşayım oğlumla akıl verin
yokmu bi örneğiniz bi bildiğiniz mesajlarınızı bekliyorum
şimdiden herkese teşekkürler....

canım hiç hemogramına baktırdın mı yakın zamanda
demir eksikliği varsa iştahsızlık yapar
bi de vitamin şurubu verdin mi hiç
benim oğlum da hiç yemezdi şimdi maşallahı var yani
şurubu kullanmaya başlayalı iştahı açıldı

bi de hayatında bi değişiklik falan oldu mu
taşınma-kardeş-kreş gibi
ve kaç kilo

canım hiç hemogramına baktırdın mı yakın zamanda
demir eksikliği varsa iştahsızlık yapar
bi de vitamin şurubu verdin mi hiç
benim oğlum da hiç yemezdi şimdi maşallahı var yani
şurubu kullanmaya başlayalı iştahı açıldı

bi de hayatında bi değişiklik falan oldu mu
taşınma-kardeş-kreş gibi
ve kaç kilo

tahlil yaptırmayalı uzun zaman oldu hastaneye gitmemiz ayrı bi dert oluyo iğne yapılırken Allah korusun sakat kalcak diye korkuyorum ayağa kalkmaya çalışıyo kaç kişi tutamıyos...şurup asla içiremiyorum hep tükürüyo gözüne kulağına giriyor meyve suyunun içine katıp versem anlıyo onuda içmek istemiyo...hayatında herhangi bi değişiklikte olmadı ..15 .200grmlarda 2008 haziran doğumlu..

benim kızım 1,5 yaşında ve bu yaşa kadar resmen uyurken besledik hiç bi şekilde ağzını açmıyo şimdi yavaş yavaş başladı portakallı balık yağı şurubu var ondan veriyorum birde anne babayı örnek alırmış çocuklar yemekte sofraya sadece sebze falan koy bence akşam meyve tabağı yap ortaya koy siz yiyin bikaç güne kalmadan başlar tek tük yemeye, birde senin sinirlendiğini görünce daha çok yapıyodur umursama bence banada öyle söylemişlerdi kızmıştım açmı bırakayım diye ama böyle böyle yavaştan alışıyor yemeye teklif et yemesse kaldır önünden hemen başka bişey getirme kendi istiyo acıkınca, birden sebzeye geçemez mesela köfte seviyosa yanına yaptığın sebze yemeğinden koy domates salatalık dilimleri peynir falan koy ne biliyim bir kaşık yoğurt koy tadına bakar en azından..

Aynı sorun bizde de var. Çok belli yedikleri. Mümkün değil yediremiyoruz. Vitaminlerle idare etmeye çalışıyoruz.
Kan şurubu uzun süre kullandık şimdi iyi ama beslenme problemimiz hala devam ediyor.

supra vit diye bi vitamin şurubu
ama kansızlığı da vardı demir ilacı da kullandık birlikte

slm hanımlar benimde oglum 2.5 yaşında yemekleri zorla yediriyorum 3 kaşık alıyor daha fazla sı yok hemen elimi itiyor sinir krizi geçirmek üzereyim hele kahvaltı sıfır iştahını nasıl açabilirim.. yardımcı olurmusunz..:18::18::18:

aynısından bendede var bi tane 25 aylık ama gel görki 6 aylık gibi duruyo 10.5 kilo hala 12-13 kilo olması gerekirken bende çoğu zaman cinnet kıvamına geliyorum sesimi yükseltince daha beter direk tabağı itiyo onun için suyuna gitmeye çalışıyorum tabi herzaman öyle olmuyo peynir ve yoğurt hiç yemez peynirli omlet yaptım içindeki peyniri anladı ve yemedi şöyle bişey var bende peynir ve yoğurt yemem bana çekmiş sanırım kahvaltıda yumurta yemesi için krep falan yapıyorum hatta bıldırcın yumurtasıyla yapıyorum miktar az oluyo diye çünkü bi yumurta fazla geliyo yemiyo bal ekmek falan veriyorum canı isterse zeytin yer sebzeyle arası hiç yok yemez bide benim oğlum benim elimden bişey yemez illa kendi yiyecek dışardan kebap falan sever bende güvendiğim yerden söylerim kebap tabi ekmek falan yemez yanında işte böyle böyle olması gereken kilonun altında kalıyo aşırı hareketli ama yemeyen çocuk çok zor yani 5 çocuk büyütmüş kadr oluyo insan bende polivit ve carlson balık yağı kullanıyorum o şekilde sebze açığını kapatmaya çalışıyorum

aynısından bendede var bi tane 25 aylık ama gel görki 6 aylık gibi duruyo 10.5 kilo hala 12-13 kilo olması gerekirken bende çoğu zaman cinnet kıvamına geliyorum sesimi yükseltince daha beter direk tabağı itiyo onun için suyuna gitmeye çalışıyorum tabi herzaman öyle olmuyo peynir ve yoğurt hiç yemez peynirli omlet yaptım içindeki peyniri anladı ve yemedi şöyle bişey var bende peynir ve yoğurt yemem bana çekmiş sanırım kahvaltıda yumurta yemesi için krep falan yapıyorum hatta bıldırcın yumurtasıyla yapıyorum miktar az oluyo diye çünkü bi yumurta fazla geliyo yemiyo bal ekmek falan veriyorum canı isterse zeytin yer sebzeyle arası hiç yok yemez bide benim oğlum benim elimden bişey yemez illa kendi yiyecek dışardan kebap falan sever bende güvendiğim yerden söylerim kebap tabi ekmek falan yemez yanında işte böyle böyle olması gereken kilonun altında kalıyo aşırı hareketli ama yemeyen çocuk çok zor yani 5 çocuk büyütmüş kadr oluyo insan bende polivit ve carlson balık yağı kullanıyorum o şekilde sebze açığını kapatmaya çalışıyorum

mrb stresten gözüm seyriyor 1 aydır doktora gittim stresten dedi tabakla yemegi göturyorum önce yemege bakıyor aceba iyi bişeym diye begenmesse eger kaçıyor napacagımı şaşırdım arı sütü poleni iştah açar ve kansılıga iyi gelir diyorla bir doktorumuza sorup ona paşlamayı düşünüyorum şimdi sadece seven sehen balık yagı veriyorum sadece ...:43::43::43::43:

Son düzenleme:
al bendende o kadar kızım 6 yaşında doğduğunda iştahsızdı hala iştahsız ne yapacağımı şaşırmış durumdayım birde prematüre doğdu bu sene kreşe başladı orda biraz zorluyorlarmış yeni yeni bazı şeylerin tadını öğreniyor şimdiye kadar yediğimiz sınırlı besinler vardı bunlar patates kızartması makarna pirinç pilavı tavuk birde şehriye çorbası başka çorbanın tadını bilmez götürmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı bugün okula gitmek istemiyor nedeni haşlanmış yumurta varmış hanımefendi yemek istemiyormuş yinede okulun bayağı faydası oldu en azından artık bazı şeylerin tadını öğrendi ama yine çok seçici:2::2: peynir yeni yeni yemeye başladı süt aynı şekilde yinede çok şükür bugünlerimize eskiden çok üzülürdüm ama şimdi alıştım neyse sağlığı yerinde olsun yapacak bir şey yok :5::5:birde hergün 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu veriyorum sanki biraz fayda etti gibi geliyor

dr.kontrolümüz vardı sabah ve 34 aylık oğlumun kilosu 12.250 boyu 93 çıktı
iştahsız çocuk anneleri bende dahil allahım bol sabır versin bizlereee

dışarıdan kolay görünüyor ama evde neler yaşıyoruz kimse bilmiyor
çok ağladığımı bilirim yada oğlum daha tabağı gördüğü gibi kusmaya başladığında allahıma dua ettiğimi
acaba ne yer bunu deniyeyim şunuda deniyeyim dediğimi
zor çok zorr

arkadaşlar çok iyi anlıyorum. ben bu yememe yüzünden tokat attığımı tabakları duvarlara çarptığımı biliyorum. kendi psikolojim alt üst oldu, 46 kilolara düştüm ve ben pes ettim. çünkü bildiğim, önerilen hiçbir şey benim oğluma fayda etmedi. ben pes ettikten bir süre sonra yemeye başladı benim oğlum.
şunu fark ettim ben aralar dahil hep 6 öğüne tamamlamaya çalışıyordum. her halttan yedirmeye gayret ediyordum. bunlar yanlışmış. şimdi kahvaltısını gayet güzel yapar, sütünü içer. sonra canı her ne istiyorsa-ki abur cubur da dahil- yer. isterse meyve. akşam yemeğinde bazen nerdeyse bizim kadar yer. kısacası kendi haline bırakın arkadaşlar onlar eninde sonunda kazanıyorlar. onlar ihtiyaçlarının farkındalar,beden onların bedeni herhalde biz çok müdahale ediyoruz.
(arada eski günlerimize dönmüyor değiliz bazen sınırlarımı zorluyor ama zorlamıyorum.
ZORLAMAYIN.AÇ KALSIN NE KADAR İSTİYORSA İNANIN BİR ŞEY OLMAZ. (benimkini ben 10 saate yakın aç bıraktım bir şey olmadı)oğlum 3.5 yaşındabu arada

dr.kontrolümüz vardı sabah ve 34 aylık oğlumun kilosu 12.250 boyu 93 çıktı
iştahsız çocuk anneleri bende dahil allahım bol sabır versin bizlereee

dışarıdan kolay görünüyor ama evde neler yaşıyoruz kimse bilmiyor
çok ağladığımı bilirim yada oğlum daha tabağı gördüğü gibi kusmaya başladığında allahıma dua ettiğimi
acaba ne yer bunu deniyeyim şunuda deniyeyim dediğimi
zor çok zorr

bu arada benim koca kafada kusar arkadaşım zor geldi mi.o kadar iyi anlıyorum ki

tahlil yaptırmayalı uzun zaman oldu hastaneye gitmemiz ayrı bi dert oluyo iğne yapılırken Allah korusun sakat kalcak diye korkuyorum ayağa kalkmaya çalışıyo kaç kişi tutamıyos...şurup asla içiremiyorum hep tükürüyo gözüne kulağına giriyor meyve suyunun içine katıp versem anlıyo onuda içmek istemiyo...hayatında herhangi bi değişiklikte olmadı ..15 .200grmlarda 2008 haziran doğumlu..

Canım sıkma canını...
Demek kolay diyeceksin belki ama
benim oğlum da aralık 2008 doğumlu ve 13 kilo ancak geliyor...
Ben senin yaşadığın siniri stresi büyük oğlumda yaşadım
aynı şeyleri şimdi küçük oğlumda yaşıyorum...
İnanın bana kızlar kendinizi yıpratmaktan başka işe yaramıyor...
Ben defalarca dr. a gittim yok o şurup yok bu şurup
yok bitkisel macun bal pekmez ne aklınıza gelirse...
Dr. en sonunda ne istiyorsun çocuktan obez olsa rahatlayacak mısın dedi...
Tabii ki hayır yemek yesin yeter dedim...
Annesi babası ne ki çocuk ne olsun dedi...
Hakikatten babası da bende çok çelimsiz büyümüşüz
ve babamız hala kilolu değildir bende son kullandığım ilaçlar ve troid rahatsızlığım yüzünden kilo aldım
önceleri çok zayıftım...
Rahat bırakın acıkınca yiyeceklerdir.
Çok zor bir anne için biliyorum çünkü büyük oğlum emmeyi bıraktırdığımda inadında 3 gün ağzına lokma koymadı
sonra gecenin 3 ünde yumurta diye ağlayarak yedi...
O 3 gün ömrümden ömür gitti resmen o yemediği için bende yemedim yemek zorladım çıkarttı ağladı sinirlendim
Ama şimdi düşünüyorum çok üzmüşüm çocuğumu keşke yapmasaymışım...
Benim yaptığım hataları yapmayın...
Onun da bir birey olduğunu acıktığını doyduğunu bildiğini bilin hemde doğduğundan beri...
Sağlıkları yerinde olsun yeter...
Hepsi geçer...
Hepinize kolaylıklar ve sağlık diliyorum...

ya bende şaşırdım kaldım oğlum hep iştahlıydı 6 aylıkken 1 -1.5 yaş kıyafetleri giyerdi 9 a ylıktı nohuta varana kadar yiyodu 1.5 yaşında bizle yarışıyodu ıspanak kavurmasını yemek için hiç yemese köfte patates kızartması yoğurt makarna ya hayır demezdi şimdide hiççç yemiyo 1-1.5 senedir canıma okuyo kahvaltı idare eder yapıo o da kıza bağıra öğüre öğüre ama sonrası 0 hiç mi yemez hiç yemio 7 aylıkken 10 kiloydu 41 aylık 15 kilo ya kiloda değil problemim varsın zayıf olsun ama vitamin almıo

dr götürdüm kansızlık çıktı vitamin ve demir ilacı verdi ama kesinlikle içmio zorla içirsem kusuo bişeye katsam anlıo pekmez falan doğal şeyler zaten yemio yani çözüm yok ve katı ya alıştırmadın yok püre verdin falan boşşşş

selam kızlar benimde 3 yaşında bir cadım var ve hep iştahsızdı ben sinir kirzleri geçiriyordum ve bir gün arkadaşım bana
arı sütü+bal+polen karışımını önerdi ve keçi boynuzu pekmezi aktardan alıyorsunuz ilk zamanlar sabah akşam sonraları sadece sabah veriyorsunuz pekmez günde bir kere
hemen etki etmeyebilir düzenli olarak kullanın en az 3. kutuda fark ediyor inanamıyacaksınız hiç yemeyen kızım yemeye başladı
ilk zamanlar istemedi ağladı zırladı zorla verdim yinede ağzına tıktım hergün düzenli şimdi kendi yiyor
faydasını görüceksiniz deneyin derim ben ne zaman kullnamayı bıraksam iştah gidiyor ara vermiştim şimdi yine başladım
ayrıca bağışıklık sisteminide güçlendiriyor koca kışı hasta olmadan atlattık tam mevsim geçişinde kullnamıyordum hasta oldu ben çok faydasını gördüm

EVet yemeyen, iştahsız ve kilo almayan çocuk gerçekten de zor. Yazdıklarınız okurken ağladım. Benimki de 19 aylık ve son 7 aydır bir kilo bile almadı:(( Doktorumuz yapısı öyle sorun yok vs. diyordu ben de takamamaya, çok zorlamamaya çalışıyordum. Ama artık bu kontrolde gelişimimiz %25'lik persantil değerlerinden %10'lara düşünce doktorumuz da bir kaç test yapalım dedi artık. Şu anda çok moralim bozuk. Test sonuçları umarım sağlıklı çıkar. Napalım iştahsız ama sağlıklı deriz. öyle biz yetişkinler gibi yiyen ya da tombiş tombiş bebekleri görünce insan imrenmiyor değil. gerçi her çocuk farklı kabul ediyorum, babasıyla ben de çok yapılı değiliz ama o yemeyince, aç açına da olsa bütün enerjisini hiç durmadan, koşup oynayarak harcayınca insan endişeleniyor tabi yetersiz besleniyor ve ben nerede yanlış yaptım diye.Oysa sürekli araştırıp her şeyi en doğru şekilde yapmaya çalışıyordum hep, her şeye zamanında ve doğru şekillerde başlamaya, uygulamaya çalıştım ama bunun için debelendikçe elime yüzüme bulaştırdım sanırım.
İlk ek gıdaya geçtiğimizde her şeyi yiyen, bir yaşında pütürlü gıdaları çiğneyip yutan kendi kendine yemeye çalışan çocuğu daha iyi yesin, besinleri alsın vs vs derken ne arada olduğunu anlamadan pürelere, kaşıkla ve oyunla beslemeye alıştırmışım. Şimdi 9 aylıkken çiğneyip yuttuğu sebze yemeklerini, meyveleri, yemiyor. Çiğneyip çıkarıyor, alıp eline oynuyor atıyor. Bir elmayı püre yaparsam hepsini yedirebiliyorum bazen, ama eline verirsem ya da dilimlersem çeyreğini bile yemiyor, mecbur yine püre yapıyorum yeterki yesin diye, böyle bir kısırdöngüye girdik. Nasıl bu hale geldik hiç farkedememişim. Şimdi nasıl düzelteceğim bakalım. Umarım test sonuçları sağlıklı çıkar.

havuç tohumu çok iştah açıyor arkadaşlar
benim oğlumda iştahsız sinirden ağladığım günler çok oldu
ama bir iki çay kaşığı havuç tohumunu çay bardağına koyun, üzerine kaynar su ekleyin soğuduktan sonra gün boyu içirin çocuğa
anlatamam size acıktım diye kendi gelcek, bu sözü duymak okadar büyük bir sevinçki yaşamayan bilemez
deneyin derim
ama aktara çocuk için tarım ilaçsız olsun diceksiniz , birde ben tohumu önce çay süzgecine koyup yıkayıp öyle kullandım hani tozu falan varsa gitsin diye

Ah bende cok dertliyim banada yer acin:(
ek gidalara gectigimizde cok guzel gidiyordu hersey ben pure birsey vermedim
o kasik mamalarinida hanim yemedi zaten 9 aylik filandi kizarmis yum sarisi salatalik ezmezi biraz ekmek ve azcik domatesle kucuk parcalarla kahvalti yapan gunde 5 ogun yemek yiyen cocuk 1 yasini gecince gitti yerine yemek dusmani bir cocuk geldi
ben yurt disindayim ve bu ulkede vitamin filan pek vermiyorlar cocuga dogal sebzelerden alsin diye ama dr bunun
halini gorunce 2 cesit vitamine basladi. suan tam 3 yas 3 aylik kilo 14.4 kg boy 99cm civari
vitaminlerle birazcik duzelmeye basladi. kahvaltida krem peynirli kizarmis ekmek yemeye basladi ama bu aralar yine cikolata sur diyor
inanin yemek yapmaktan sogudum birkac cesit sey hazirlamaya calisiyorum birinden yemese birinden yer diye
cicli bicili kucuk tabldot tipi tabaklar aliyorum ozensin diye.
turk mutfagini gectim kore yemegi yapmaya basladim kreste hocasi yemek yedigini soyledi

EVet yemeyen, iştahsız ve kilo almayan çocuk gerçekten de zor. Yazdıklarınız okurken ağladım. Benimki de 19 aylık ve son 7 aydır bir kilo bile almadı:(( Doktorumuz yapısı öyle sorun yok vs. diyordu ben de takamamaya, çok zorlamamaya çalışıyordum. Ama artık bu kontrolde gelişimimiz %25'lik persantil değerlerinden %10'lara düşünce doktorumuz da bir kaç test yapalım dedi artık. Şu anda çok moralim bozuk. Test sonuçları umarım sağlıklı çıkar. Napalım iştahsız ama sağlıklı deriz. öyle biz yetişkinler gibi yiyen ya da tombiş tombiş bebekleri görünce insan imrenmiyor değil. gerçi her çocuk farklı kabul ediyorum, babasıyla ben de çok yapılı değiliz ama o yemeyince, aç açına da olsa bütün enerjisini hiç durmadan, koşup oynayarak harcayınca insan endişeleniyor tabi yetersiz besleniyor ve ben nerede yanlış yaptım diye.Oysa sürekli araştırıp her şeyi en doğru şekilde yapmaya çalışıyordum hep, her şeye zamanında ve doğru şekillerde başlamaya, uygulamaya çalıştım ama bunun için debelendikçe elime yüzüme bulaştırdım sanırım.
İlk ek gıdaya geçtiğimizde her şeyi yiyen, bir yaşında pütürlü gıdaları çiğneyip yutan kendi kendine yemeye çalışan çocuğu daha iyi yesin, besinleri alsın vs vs derken ne arada olduğunu anlamadan pürelere, kaşıkla ve oyunla beslemeye alıştırmışım. Şimdi 9 aylıkken çiğneyip yuttuğu sebze yemeklerini, meyveleri, yemiyor. Çiğneyip çıkarıyor, alıp eline oynuyor atıyor. Bir elmayı püre yaparsam hepsini yedirebiliyorum bazen, ama eline verirsem ya da dilimlersem çeyreğini bile yemiyor, mecbur yine püre yapıyorum yeterki yesin diye, böyle bir kısırdöngüye girdik. Nasıl bu hale geldik hiç farkedememişim. Şimdi nasıl düzelteceğim bakalım. Umarım test sonuçları sağlıklı çıkar.
cok uzuldum canim. bu pure olayi benim kizkardesiminde belasi oldu
cocuk asla blenderdan gecirmeden yemiyor. cok ugrasti kardesim simdi 2 yasini gecti yeni yeni basladi
puturlu yemeye.
bende lafa tutarak yediriyorum kizimi yada cizgi film izlerken napayim
bazen de onune koyuyorum kendin ye diyorum. yemiceni biliyorum ama cok ustune dusunce anliyor
anne versin diyor. hemen hissediyorlar bunun bizim icin onemli oldugunu
ben basi bos birakamiyorum yani bir ogun biraksam dger ogun illaki yediricem cunku bir kere
bir biraktim acikinca yer diye hemen kilo verdi ve akabinde hastalandi.
ogun olarak bakmiyorum artik olaya napayim bugun ne yedi diye bakiyor
kabak ispanak dusmanlariymis gibi davraniyor
havucun salatasini yedirebiliyorum yada kek yapip,
brokolide kil gibi incecik yapip bazen salatayla yediriyorum ama hemn anliyor asla corbasini icmiyor herturlusunu denedim
lahanayida tursu yapip yediriyorum eski seyleri seviyor o yolu buldum kabak ve ispanak hala kara listede.onlarla ilgili calismalarim suruyor
havuç tohumu çok iştah açıyor arkadaşlar
benim oğlumda iştahsız sinirden ağladığım günler çok oldu
ama bir iki çay kaşığı havuç tohumunu çay bardağına koyun, üzerine kaynar su ekleyin soğuduktan sonra gün boyu içirin çocuğa
anlatamam size acıktım diye kendi gelcek, bu sözü duymak okadar büyük bir sevinçki yaşamayan bilemez
deneyin derim
ama aktara çocuk için tarım ilaçsız olsun diceksiniz , birde ben tohumu önce çay süzgecine koyup yıkayıp öyle kullandım hani tozu falan varsa gitsin diye
sagol canim tr ye gidince bende deneyeyim ah ben sigara ictim kac kez kahrimdan. simdi icemiyorumda
inan cok zor cekmeyen bilmez az aglamadim sinirden kendimi kaybedip ama bir yerede varilmiyor bu sekilde
baktim inada bindi is vermiyorum napayim uzatsam bu sefer kotu seyler oluyor ac ama huzurlu oturuyoruz iste
selam kızlar benimde 3 yaşında bir cadım var ve hep iştahsızdı ben sinir kirzleri geçiriyordum ve bir gün arkadaşım bana
arı sütü+bal+polen karışımını önerdi ve keçi boynuzu pekmezi aktardan alıyorsunuz ilk zamanlar sabah akşam sonraları sadece sabah veriyorsunuz pekmez günde bir kere
hemen etki etmeyebilir düzenli olarak kullanın en az 3. kutuda fark ediyor inanamıyacaksınız hiç yemeyen kızım yemeye başladı
ilk zamanlar istemedi ağladı zırladı zorla verdim yinede ağzına tıktım hergün düzenli şimdi kendi yiyor
faydasını görüceksiniz deneyin derim ben ne zaman kullnamayı bıraksam iştah gidiyor ara vermiştim şimdi yine başladım
ayrıca bağışıklık sisteminide güçlendiriyor koca kışı hasta olmadan atlattık tam mevsim geçişinde kullnamıyordum hasta oldu ben çok faydasını gördüm

tarif icin sagol canim su havuc tohumunu birde seninkileri bir deneyeyim
1 ay sonra tr deyim ins.
burda kan testi yaptirdim doktora iyi dedi kansizlik yok dedi en azindan tesellim o
birsey cikmadi bizimki biraz irsi
eltim kucuk kiziyla kafayi siyirmak uzere kiz yememeye ant icerek dunyaya gelmis
o kadar bogazsiz ben kiziyorum biraz cekiniyorda yiyor. kaynatam oyle yemek dusmani makarnayla yasar
zayif zaten
babamiz desen cooook yemek secer beni bunaltir zaten dunyanin bir ucunda yemek yapmaya malzeme zor buluyorum
herseye burun kivirir onunlada aksam tartistik dedim ne koysam onune yiyeceksin yeter ben bunalima giricem
pazi buldum markette bir sevindim dolmasini yaptim yemedi
mucver yapiyorum yemez tavuk sinitsel yaparim yemez yani bunlarda yenilmezmi arkadas ben anlamiyorum
ooof cok yazdim yaram derin

Back