4 yaşındaki kızımın kabızlık sorunu

protein

EZGİ&EYLÜL DENİZ
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
211
2
merhaba arkadaşlar 4 yaşında kızım var ve 1 senedir kabızlık sorunumuz var yazları düzelen ama kışları şidetlene bir kabızlık bu tür sornu olan arkadaşlar varmı arnızda konuşalım

canım benım kızmında vardı bırsuru ılac kulandık ama cozum olmadı
su hanı actıvyalar varya kayısılı vere bılıyosan onlardan ver bıde bıtkı cayları cocuklar ıcın bırde bol sulu gıdalar benımkıne mısır cok ıı gelıyo bırde uzum kısın bulamıyorum dıye yazdan hazırlıyorum aklıoma geldıkce yazarım yıne canım

canım benim çok teşekkür ederim senin yazdıklarını denedim kısmen hal oluyor bakalım bu ğün doktora gittik pazartesi sonuçları alıcaz umarım ne olduğunu anlarız daha önce pediyatrise gitmiştik bu kez gastroenteroloji kliniğine gittik sonuçları senle paylaşırım ilğine çok teşekkür ederim

canım kabızlıkta çocuklarda zıhınsel ve beslenme sorunlarını dıkkate al...aile içi sornlarda çocuklar cok hassas davranız ve kabızlık olabılır....ınternette araştırmanı tavsıye ederım

beslenmede ise bolbol su (kılosunun %3) en azından...sabah aksam tatlı kasıgı elma sırkesı bır bardak suya koy aç karnına içsin. 1 saat kadar bışey yemesın...

beyaz lahana, elma, kayısı bol su ile, karın masajı ve refleksolojiyi de ekle...
fizyolojik bir rahatsızlığı yoksa bunlar oldıkca faydalı olacaktır...

cocukla nedenını de konuşun...zıhınsel sebebine ulaşacaksınız...

cnm benim kızım 4,5 yaşında. 7 ay kadar önce aynen senin durumundaydık. kabız şurupları testler filan çok uğraştık. ben çalışıyorum annem bakıyor kızıma. sanırım psikolojikti, kakası geldiinde koltuğun arkasına veya başka odaya gidip gizli gizli poposunu yere sürüyordu:) napıyosun, kakanmı geldi lafını duyar duymaz hemen yok kakam deyip oyuna dalıyordu.
o süreç işte oyunlar kurarak gel beraber tuvalete gidelim orda sana masal anlatıcamlarla geçti.
bazen oturuyordu çıkmıyordu, 10 dak sonra gene popoyu sürmeye başlıyordu.
Şimdi Allaha şükür öyle bir problemimiz kalmadı. Ama halen çişi veya kakası gelince bazes gene popoyu sürüyor yere, artık bu aramızda bir komedi oldu, gülüşüyoruz hadi beraber tuvalete diyorum sorun çıkarmıyor yapıyor tuvaletini:)
bazende geliyor yanıma "kakam geldi bak popomu yere sürcem şimdi diyor:))
Ama bence psikolojik olan tarafından çok beslenme çok önemli, yani hiçbir öğünü atlatmamadan, öğün aralarında meyve vs yedirmekte çok faydalı oluyor

Elma çayını herkese öneriyorum. Bende kabızlık şikayetini bi türlü çözemiyordum sonra akşamları çay yerine elma cayı içmeye basladıktan sonra tesadüfen keşfettim 2 yıldır hiç bi şikayetim yok geçen yıl 1,5 yasındaki kuzenim acısından aglar hale gelmişti yarım çay bardagı elma cayı iyi geldi. Tekrarladıgında evde elma kabugunu kaynatıp veriyoruz, küçük oldugu için poşet çay kullanmak istemedik.
ınş en kısa zamanda şifa bulur kıyamam ben kuzuya :ecrin_bebek:

10 gunden fazla kaliyor ve lama veya fitil vermeden tuvaleini yapmiyor cok ilac kullandim arada bir ise yariyor bana onerilen herseyi yaptim deyisik bisey ariyorum

benim kizim 1 yasinda kaka yapinca poposu kaniyor.ne yapmam gerekiyor

X