Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar
Herkese selamlar öncelikle
4 yaşında kız cocuğum var... Sabahları kreşe gitmek bizim için ölüm...giydiklerini zar zor giydiriyorum daha sonra onu çıkar bunu çıkar diye ortalığı apartmanı ayağa kaldırıyor öfkeleniyor ve aglıyor çıldırarak. Yok Sıkılıyormuş yok bilmem neymiş.
Gece benimle yatmak istemiyor, Babam nerede, babam gelsin diyor ve coğu zaman birbirimize giriyoruz kızıp bağırıyorum ona çileden çıktığım zaman. Bazı zamanlarda benimle yatıyor, ben kendisine daha sertim babasına göre.... Ne yapacaz şaştım kaldım...oğlum olduktan sonra cok aşırı hırçınlaştı, ona vakit ayırsam da ayırmasam da durum aynı
gece yatakta diş gıcırdatıyor hep....ne yapmalıyım kızlar YARDIM EDİN
Arkadaşlar
Herkese selamlar öncelikle
4 yaşında kız cocuğum var... Sabahları kreşe gitmek bizim için ölüm...giydiklerini zar zor giydiriyorum daha sonra onu çıkar bunu çıkar diye ortalığı apartmanı ayağa kaldırıyor öfkeleniyor ve aglıyor çıldırarak. Yok Sıkılıyormuş yok bilmem neymiş.
Gece benimle yatmak istemiyor, Babam nerede, babam gelsin diyor ve coğu zaman birbirimize giriyoruz kızıp bağırıyorum ona çileden çıktığım zaman. Bazı zamanlarda benimle yatıyor, ben kendisine daha sertim babasına göre.... Ne yapacaz şaştım kaldım...oğlum olduktan sonra cok aşırı hırçınlaştı, ona vakit ayırsam da ayırmasam da durum aynı
gece yatakta diş gıcırdatıyor hep....ne yapmalıyım kızlar YARDIM EDİN
benim oğlum da 4 yaşında ve kardeşi olduğunda dediğiniz gibi diş gıcırdatmaya başladı uyurken büyük ihtimalle kreşe giderken o hırçınlıkları da kardeşini kıskandığı için yapıyordur ayrıca sizinle yatmak istememesinin bir sebebi de kardeşiyle ilgilendiğiniz için sizi cezalandırmak ve onunla daha rahat ilgilenebilecek ve ilgi bölünmeyecek birine kaçmak benim oğlum bir ara her gece anneannesine gidip yatıyordu ama biz şu anda diş gıcırdatma sorununu aştık kıskançlık için ben kardeşini ona daha çok yaklaştırdım mesela bebek ve oğlum uyumadan önce bebeği oğlumun yatağına yatırıyorum tabi gözetimim altında birlikte uyuyorlar bak diyorum kardeşin senin yatağında daha rahat uyuyor seni çok seviyor sonra ikisi de uyyunca bebeği alıyorum o zaman kıskançlık bayağı azalıyor her istediğinde kucağına veriyorum düşürürsün falan diye bebeği korumaya kalkarsan daha çok zarar vermeye çalışıyorlar bebeği sahiplenmeleri lazım kucağına verirken bir yere otutturuyorum sonra bebeği veriyorum sürekli kardeşin seni çok seviyor diye telkinde bulunuyorum kucağıma aldığımda da aaa sana baktı sana güldü sürekli her yaptığını ona bağlıyorum bir de sorumluluk veriyorum ama isterse mesela altını açarken pişik kremini o sürüyor emziğini veriyor ana kucağındayken onu sallıyor bunların çok faydasını gördüm şu anda huysuzluğu da diş gıcırdatması da bitti
kıyafetler konusunda kreş öğretmeninden yardım alabilirsiniz.
sanırım baba yoğun çalışıyor ama haftanın belirli günleri vakit geçirmelerinde fayda var.
öfkelenmek yerine konuşarak anlaşmaya çalışın birde bazen bizde stresli olduğumuzda
çocuklara da yansıyor.
Kıyafet konusunda ona da fikrini sormanız bu sorunu aşmanızda yardımcı olabilir. 2-3 farklı kıyafet belirleyip hangisini giymek istediğini sorabilirsiniz mesela. Sabrınızı ne kadar zorlasa kızıp bağırmanız bir çözüm değil. Üstelik kardeşi olduktan sonra hırçınlaştığını söylemişsiniz. Bu durum kardeş kıskançlığından kaynaklanıyor olabilir. Sadece kızınızla ilgilendiğiniz zaman dilimlerinin olması kendisinin de sizin için hala kıymetli olduğunu ve sevildiğini algılamasını sağlayacaktır. Vakit ayırdığınızı söylemişsiniz zaten ama tamamen kızınıza ait bir zaman olması da çok önemli. Dış gıcırdatmalarının da olduğunu söylemişsiniz. Tüm yazdıklarınız birleşince belli ki kızınızın üstesinden gelmekte zorlandığı durumlar var. Hiç kolay olmasa da sinirlenmek yerine daha anlayışlı ve sabırlı yaklaşmanız çok önemli. Kolay gelsin.
diş gıcırdatması stresten duygusal tepkiden..babasını istemesi ise size olan kızgınlık ve tepkisinden..
sizin onunla yeteri kadar ilgenmediğinizi babasının onu sevdiğini düşünüyor..kesinlikle kızmayın çnkü siz kızdıkça "annem beni sevmiyor" düşüncesi pekişecektir.kardeşinin ilgiye muhtaç oldugunu,onun siz olmadan ihitaçlarını göremediğini belirtin..mesela kardeşiyle ilgili küçük sorumluluklar verin..(alt değişitrrken bezini hadi sen getir vb gibi) mümkün oldugu kadar kızınızla vakit geçirin...oyun oynayın ama sakın kızmayın...bağırmayın...
Benim de kızımda benzer şikayetler vardı. kardeşi yok ama gece uyumuyor, hep bizle yatmak istiyor, uykusundan ağlayarak uyanıyordu. ne yaptıysak daha kötüleşti. en son ben bir gece çok fenalaştım, kızımın durumuna çok üzüldüm, eşim de artık bi yardım almamızın gerektiğine ikna oldu. Önceden eşim hiç istemiyordu, hep gece bizle yatırıyor, uyutamıyorum diye bana kızıyordu. bir uzman bayanla görüştük, hem eşimle benle konuşarak yardımcı oldu hem kızımla ilgili çok yardımcı oldu, bence siz de geç kalmadan uzmana götürün, iyi yapıyoruz sandığımız çoğu şeyi aslında yanlış yaptığımızı anladık, keşke daha önce gitseymişiz.